Putinas: RUSIJA dabar kuria NAUJĄ PASAULINĘ TVARKĄ

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/puti... 2022-07-22 03:29:00, skaitė 227, komentavo 3

Putinas: RUSIJA dabar kuria NAUJĄ PASAULINĘ TVARKĄ

Rusijos prezidento Vladimiro Putino teigimu, Vakarų šalių valdžia laikosi praeities šešėlių ir tiki, kad Vakarų dominavimas bus nuolatinis. „Tačiau niekas netrunka amžinai“, – sakė Putinas. – „Europos Sąjunga JAU prarado savo politinį suverenitetą. Jos biurokratinis elitas šoka pagal kažkieno melodiją, priima viską, kas jiems sakoma iš viršaus, ir tuo pačiu daro žalą savo gyventojams ir ekonomikai.“

Vakarų šalys klaidingai manė, kad jų SANKCIJOS RUSIJAI sužlugdys Rusijos ekonomiką. „Jų lūkesčiai nepasitvirtino“, – sakė prezidentas Vladimiras Putinas. Anot jo, Rusija išnaudojo šį momentą ir toliau plėtojo savo ekonomiką. „SANKCIJOS, kurias Vakarų šalys taikė Rusijai, yra neapgalvotos ir beprotiškos“, – teigė V. Putinas per savo kalbą Sankt Peterburgo tarptautinio ekonomikos forumo plenarinėje sesijoje. Jo teigimu, tempas, kuriuo jos buvo įvestos, ir apribojimai, su kuriais susidūrė Rusija, yra precedento neturintis reiškinys.

„TIKSLAS buvo suprantamas – žiauriai sutriuškinti Rusijos ekonomiką, sugriauti verslo grandines, jėga atšaukti Vakarų įmones iš Rusijos rinkos, įšaldyti vidaus turtą, siekiant paveikti pramonę ir finansus, piliečių gyvenimo lygį. Tai NEPASITEISINO. Akivaizdu, kad ne. Tai nepasitvirtino“, – pabrėžė Putinas. Pasak jo, SANKCIJOS ŽLUGO dėl koordinuotų valdžios, verslo ir piliečių veiksmų, kurie „rodė vienybę ir atsakomybę“.

„Iš pradžių stabilizavome finansų sektorių, paskui pradėjome prisotinti ekonomiką likvidumu ir apyvartinėmis lėšomis, siekdami išlaikyti įmonių ir įmonių stabilumą, išsaugoti užimtumą ir darbo vietas. Niūrios prognozės apie Rusijos ekonomikos perspektyvas nepasitvirtino.“, – sakė Putinas.

Pesimistinės prognozės apie Rusijos ekonomikos ateitį, taip pat mantra apie dviejų šimtų rublių vertės dolerį buvo informacinės kovos dalis. ES tiesioginiai nuostoliai dėl „sankcijų isterijos“ ateinančiais metais gali viršyti 400 mlrd. eurų. „Tai kaina už sprendimus, kurie buvo atskirti nuo realybės ir buvo priimti priešingai sveikam protui“, – sakė V. Putinas. Anot jo, „pati Vakarų sankcijų konstrukcija“ buvo paremta klaidinga teze apie tai, kad Rusija yra kritiškai pažeidžiama ir ekonomikos požiūriu nėra suvereni. „Juos taip sužavėjo mitas apie Rusijos atsilikimą ir Rusijos padėties pasaulio ekonomikoje ir prekyboje silpnumą, kad jie patys tuo mitu patikėjo“, – sakė prezidentas.

Vakarų šalys sankcijas Rusijai pradėjo taikyti prasidėjus specialiajai karinei operacijai Ukrainoje. Operacijos tikslai, kaip teigė Putinas, yra “APSAUGOTI DONBASO GYVENTOJUS NUO KIJEVO REŽIMO VYKDOMO GENOCIDO“. Reaguodama į tai, Ukraina nutraukė diplomatinius santykius su Rusija, įgyvendino karo padėtį ir mobilizaciją.

Nuo vasario pabaigos ES šalys Rusijai įvedė SESIS sankcijų paketus. Apribojimai, be kita ko, apima dalinį Rusijos naftos tiekimo embargą, finansines sankcijas, sektorinius apribojimus.

SN inf.