Kas nutiks vakaroidams, kada jie pradės taikyti sankcijas Kinijai?

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-08-02 07:00:00, skaitė 480, komentavo 6

Kas nutiks vakaroidams, kada jie pradės taikyti sankcijas Kinijai?

Jei tik Kinija įsiveržia į Taivaną, tuomet jai pažadamos dar griežtesnės sankcijos nei šiuo metu yra taikomos Rusijai.  Ar galite bent įsivaizduoti, kas tada nutiks vakaroidams?

Vakaruose, kaip visada, yra „pritvinkę pasiryžimo“. Kas negali nejuokinti. Ant dienų "Vyriausioji Šveicarijos Ekonomikoje" boba, valstybės sekretorė Mari-Gabrielė Inaichen-Fleiš budama pilno proto (kas tikrai labai abejotina) pareiškė:

„Jei Kinija „įsibraus“ į Taivaną, tai jai bus įvestos dar griežtesnės sankcijos, nei tos, kurios buvo įvestos Rusijai dėl jos vykdomos specialiosios operacijos Okrainoje“.

O dabar imkime ir prisiminkime, prie ko privedė taip vadinamosios „griežtos sankcijos Rusijai“.

Staigus angliavandenilių kainų padidėjimas, dėl kurio Rusijos ekonomika labai gavo milžinišką biudžeto papildymą.

Staigus kainų kilimas prie stabilumo pripratusiems vakarų gyventojams. Ypač komunalinių paslaugų sferoje, kurių kaina kai kuriose šalyse jau išaugo iki 5!!! kartų. Ir tai dar vasara, o žiema jau visai ne už kalnų.

Naujų politinių-ekonominių sąjungų atsiradimas ir senų plėtimasis, kurių visa veikla nukreipta į visišką dominavusių iki šiol atsiskaitymų doleriais ir eurais atsisakymą.

O dabar įsivaizduokime, koks prasidės bardakas, jei jie iš tikrųjų įves „ dar griežtesnes sankcijas“ Kinijai turinčiai PIRMĄJĄ EKONOMIKĄ PASAULYJE.

Pradžioje reikia pasižiūrėti, kokios šalys importuoja prekes iš Kinijos:

Pamėginkite įsivaizduoti kokio pločio ar storio turėtų būti Lietuvos pozicija šiame paveikslėlyje. Tikrai ne ką storesnė už myžančio uodo čiurkšlę. Tačiau Europa + USA + Japonija - jau sudaro 56% nuo visos prekybos eksporto apimties. Štai kur jau tikrai ne uodo čiurkšlė, o tikras krioklys ar tvanas.

Įsimintinas vienas pasakojimas apie kelionę po JevroSojūzą automobiliu, kuriame pasakojama apie bandymus nusipirkti bent nors kokius vietinės gamybos suvenyrus, nes viskas, absoliučiai viskas – nuo ​​maikės iki magnetukų šaldytuvui buvo „made in China“. Kiek Prancūzijoje, kiek Portugalijoje, tiek net Olandijoje.

Ar bereikia priminti, kad Kinijoje gamina „aipončikus“ ir didžiąją dalį komplektuojančių dalių amerikoniškiems ir europietiškiems automobiliams? Visam pasaulyje žinomų prekių ženklų drabužių gamyba jau seniai perkelta į Kiniją. O štai čia ištrauka iš Vikipedijos:

Kinijai tenka maždaug ketvirtadalis viso pasaulio grūdinių derliaus – vidutiniškai jis sudaro 660 mln. tonų per metus. Kinija užima pirmąją vietą pasaulyje pagal javų, medvilnės, vaisių, daržovių, mėsos ir paukštienos, kiaušinių ir žuvies gamybą. 2019 metais pagrindiniai derliaus komponentai buvo kukurūzai (261 mln. t), ryžiai (210 mln. t), kviečiai (134 mln. t), cukranendrės (109 mln. t), šakniavaisiai (bulvės, saldžiosios bulvės, 29 mln. t. ), ankštiniai (21 mln. t), žemės riešutai (18 mln. t), rapsai (13 mln. t), cukriniai runkeliai (12 mln. t), medvilnė (6 mln. t). Tabako lapų derlius 2019 metais siekė 2,2 mln tonų.

Naujesnės informacijos nėra, tačiau bendram supratimui ir to visiškai pakanka. PIRMOJI VIETA PASAULYJE pačių reikalingiausių maisto produktų gamyboje, kurių didžioji dalis eksportuojama į tas pačias USA ir JevroSojūzą.,

Nežinau, kaip jums, tačiau turinčiam bent lašą sveiko proto žmogui sunku net įsivaizduoti kas bus su vakaroidai, jei jie tik pabandys bent kiek krustelėti su kažkokiomis „ekonominėmis priemonėmis“. Jei, kaip kad buvo anonsuota, jos bus dar griežtesnės nei dabar pritaikytos Rusijai, tada visa tarpusavio prekyba bus sustabdyta ir visa vakaroidinė gamyba bus išmesta iš KLR teritorijos.

O tai jau net ne šakos, ant kurios sėdi, pjovimas, o tiesiog imti ir padėti galvą ant bėgių prieš atlekiantį traukinį ir tikėtis, kad „pralys".

Trumpiau sakant, sėdėkit prie durnadėžių ir su džiaugsmu žiūrėkit, kaip vakaroidinių šalių lyderiai darosi sau hara-kiri. 

Amen!