Geriausia iš Agenda 2030, kas mūsų laukia?

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-08-02 08:18:00, skaitė 826, komentavo 10

Geriausia iš Agenda 2030, kas mūsų laukia?

Mokslininkai mano, kad tarakonų pienas gali būti kitas supermaistas

https://www.sciencealert.com/scientists-think-we-should-start-drinking-cockroach-milk-superfood

2016 m. tarptautinė mokslininkų komanda nustatė baltymo kristalo, esančio tarakonų vidurinėje žarnoje, seką. Priežastis?

Jis daugiau nei keturis kartus maistingesnis už karvės pieną, todėl tyrėjai mano, kad tai gali būti raktas, padėsiantis ateityje išmaitinti augančią mūsų populiaciją.

Nors dauguma tarakonų iš tikrųjų negamina pieno, tačiau įrodyta, kad Diploptera punctate, kuris yra vienintelis žinomas tarakonas, gimdantis gyvus jauniklius, išpumpuoja tam tikros rūšies "pieną", kuriame yra baltymų kristalų, kad pamaitintų savo vaikus.

Tai, kad vabzdys gamina pieną, yra gana įdomu, tačiau mokslininkus sužavėjo faktas, kad viename iš šių baltymų kristalų yra daugiau nei tris kartus daugiau energijos, nei analogiškame kiekyje buivolų pieno (kuris taip pat turi daugiau kalorijų nei įprastas karvės pienas).

Išgerkite: Tarakonų pienas - baltyminis gėrimas, kurio nežinojote, kad jums trūko

https://edition.cnn.com/2016/07/27/health/cockroach-milk/index.html

 (CNN) - Šiek tiek tarakonų pieno prie sausainių? Kaip rodo nauji tyrimai, baltymų kupinas vabzdžių pienas kada nors gali būti paverstas maisto papildu, kurį verta vartoti žmonėms.
Mokslininkai nustatė, kad Ramiojo vandenyno vabalai tarakonai savo vaikus maitina preparatu, kuriame yra nepaprastai daug baltymų, riebalų ir cukraus.

Kas nutiko Kuboje su tarakonų pienu? 

https://havanatimes.org/features/what-happened-in-cuba-with-cockroach-milk/

HAVANA TIMES - Balandžio mėnuo Kubos skaitmeninėje erdvėje prasidėjo karšta diskusijų pradžia. 2022 m. kovo 28 d. "Radio Guama", pagrindinės Pinar del Rio radijo stoties, internetinės redakcijos publikacijoje terminas "tarakonų pienas" pateko tarp populiariausių interneto paieškų Kuboje. 

Socialinės žiniasklaidos vartotojai suabejojo leidiniu, kuriame tarakonų "pienas" įvardijamas kaip naujas maistinis gėrimas." Netrukus "Radio Guama" straipsnis iš paprasto mokslinio įdomumo greitai tapo miesto pokalbių objektu.

Pasaulinis vabzdžių mėsos gamybos modeliavimas klimato kaitos sąlygomis

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fsufs.2019.00091/full

Iki 2050 m. pasaulio gyventojų skaičius gali viršyti devynis milijardus, todėl ateityje kils pavojus pasaulio aprūpinimui maistu. Norint patenkinti padidėjusią maisto paklausą, reikėtų didinti maisto gamybą. Tačiau, esant ribotam žemės naudojimui, dabartinė gyvulininkystė nėra tvari. Siekiant išspręsti šią problemą, vabzdžių mėsa gali būti naudojama kaip alternatyva įprastinei gyvulininkystei. Vabzdžių mėsa turi daug potencialo, nes ji pasižymi dideliu maistingumu ir nedideliu žemės naudojimo plotu.

Reikia skubiai ieškoti alternatyvių sprendimų įprastiniams gyvulininkystės ir pašarų šaltiniams. Vienas iš naujų maisto auginimo būdų - vabzdžių auginimas. Vabzdžiai jau dabar yra daugelio tradicinių mitybos produktų dalis, o daugiau kaip 1900 rūšių vabzdžių, kaip teigiama, maistui vartoja mažiausiai 2 mlrd. žmonių. Valgomieji vabzdžiai visada buvo žmonių mitybos dalis, tačiau daugelyje visuomenių jų vartojimui maistui būdingas tam tikras priešiškumas. Dėl tokio požiūrio žemės ūkio tyrimuose ir kituose tvarumo moksluose praeityje vabzdžiai buvo ignoruojami. Nepaisant istorinių nuorodų į vabzdžių naudojimą maistui, vabzdžių vartojimo maistui, t. y. entomofagijos, tema pasaulinė visuomenė pradėjo domėtis visai neseniai.

Vabzdžių auginimas maistui ir pašarams naudingas aplinkai, nes vabzdžiai pasižymi dideliu pašarų konversijos efektyvumu. Pavyzdžiui, vikšrams reikia tik 1,7 kg pašaro kiekvienam 1 kg padidėjusiam kūno svoriui. Pranešama, kad vabzdžiai išskiria mažiau šiltnamio efektą sukeliančių dujų ir mažiau amoniako nei galvijai ar kiaulės; juos auginant reikia gerokai mažiau žemės ir vandens nei auginant galvijus. Be to, vabzdžiai gali būti auginami ant šalutinių organinių atliekų srautų (įskaitant žmonių ir gyvūnų atliekas), o tai potencialiai gali padidinti jų auginimo pelningumą. Taigi entomofagija teigiamai prisideda prie aplinkos, taip pat prie žmonių visuomenės ir žemės naudojimo tvarumo.

 

Laboratorijoje užauginta mėsa ir vabzdžiai "naudingi planetai ir sveikatai"

https://www.bbc.com/news/science-environment-61182294

Valgant laboratorijoje užaugintą mėsą ar sumaltus vabzdžius būtų galima sutaupyti daug anglies dvideginio išmetimo ir vandens, taip pat atlaisvinti žemę gamtai. Tokia išvada padaryta atlikus tyrimą, kuriame apskaičiuota ekologiškesnių maisto produktų nauda aplinkai. Mokslininkai teigia, kad dėl tokių maisto produktų, palyginti su įprasta europietiška mityba, planetos apkrovimas galėtų sumažėti daugiau kaip 80 %. Kuriama daugybė netradicinių maisto produktų, kuriais siekiama gauti daug baltymų ir kitų maistinių medžiagų turinčių maisto produktų ir kartu tausoti planetą, nes sunaudojama mažiau vandens ir žemės.

Suomijos mokslininkai ištyrė kai kurių šių produktų maistingumą ir įvertino tris poveikio aplinkai rodiklius: vandens, žemės naudojimą ir galimą anglies dioksido išmetimą. Jų teigimu, mėsos, pieno ir kitų gyvūninės kilmės produktų pakeitimas alternatyviais maisto produktais galėtų sumažinti šį poveikį daugiau nei 80 %, o svarbiausių maistinių medžiagų asortimentas būtų gausesnis nei maitinantis vien tik vegetariškai ar veganiškai.

Didysis perkrovimas: Kas tai yra?

Tačiau ką apskritai reiškia frazė "Didysis pertvarkymas"? Ar Orwello totalitarinės visuomenės vizija tapo realybe? Pasaulinis triukšmas dėl "Didžiojo perkrovimo" prasidėjo iškart po to, kai 2021 m. sausį šių metų Pasaulio ekonomikos forume Davose Kanados premjeras Justinas Trudeau (savo pristatyme pavartojo šiurpų raktažodį "perkrovimas") pateikė pasiūlymą. Pasiūlymas susijęs su pasaulio ekonomikos pertvarkymu COVID-19 laikais ir daugeliu aspektų yra prieštaringas.

Pasiūlymas daugiausia susijęs su pasauliniu galingų vyriausybių ir korporacijų bendradarbiavimu siekiant įsigyti ir valdyti didelius duomenų rinkinius, kad būtų apsaugota aplinka ir pasiektas tvarumas. Jame buvo numatyta vadinamoji "ketvirtoji pramonės revoliucija". Šioje naujoje ekonomikoje piliečiai prekes nuomotųsi (o ne turėtų), už iškastinio kuro naudojimą ir anglies dioksido gamybą būtų baudžiama, o pasaulio politika veiktų kaip kelių šalių oligarchija, o ne kaip vienos šalies ekonominis dominavimas.

Sunku nepastebėti, kad, be aplinkos apsaugos planų, pasiūlyme buvo pateikta asmeninės nuosavybės, kuri yra kapitalizmo ir šiuolaikinės ekonomikos pagrindas, panaikinimo ir pakeitimo kolektyvine nuosavybe koncepcija. Būtent ši prielaida atkreipė visuomenės dėmesį ir sukėlė diskusijas.

Teoriškai "kolektyvinė nuosavybė" reiškia, kad visiems viskas priklauso bendrai. Praktikoje tai dažniausiai pasireiškia tuo, kad valdantiesiems priklauso viskas, o smulkiesiems - nieko. Politines sistemas reikėtų vertinti pagal rezultatus, o ne pagal ketinimus - o galimi Didžiojo persitvarkymo rezultatai yra migloti.

Taip pat nepamirškime, kad Didysis persitvarkymas buvo ne visuomenės iniciatyva iš apačios į viršų, o sistema, kurią už uždarų durų sukūrė keli pasaulio lyderiai ir įtakingi finansų pasaulio ir galingų korporacijų veikėjai.  Geras pavyzdys galėtų būti kai kurios Afrikos šalys, kuriose nuosavybę kontroliuoja vietos valdžios institucijų ir įtakingų įmonių suformuoti kolektyvai. Jų visuomenės gyvena skurde ir nusikalstamume.

Tiesą sakant, niekas nežino, kaip baigsis didysis iš naujo nustatymas. Iki šiol visuomenei nėra pateikta jokios informacijos. Kyla klausimas: ar detalių nėra todėl, kad nėra išsamaus plano, ar todėl, kad apie viską kalbama už uždarų durų?

Agentūros "Reuters" duomenimis, iki 2030 m. privačios nuosavybės panaikinimo neplanuojama ir tai tėra sąmokslo teorija. Pasak Naomi Klein iš "The Intercept", šis pasiūlymas tėra "bandymas sukurti įtikinamą įspūdį, kad didžiuliai šios sistemos laimėtojai yra ties riba, kai savanoriškai atideda į šalį godumą ir rimtai imasi spręsti siautėjančias krizes, kurios radikaliai destabilizuoja mūsų pasaulį". Kitaip tariant, tai tik riebių katinų pokalbiai prieš kameras, siekiant sudaryti įspūdį, kad jie kažką daro dėl situacijos, kuri tapo nekontroliuojama. Nors iš tiesų jie nieko nedaro.

Nėra privatumo, nėra nuosavybės: Pasaulis 2030 m. pagal WEF

WEF "Pasaulinės ateities tarybos" prognozuoja, kad per ateinantį dešimtmetį bus panaikinta privati nuosavybė ir privatumas. Artėjanti ekspropriacija žengs toliau net už komunistų reikalavimą panaikinti gamybos prekių nuosavybę, bet palikti vietos privačiai nuosavybei. WEF prognozėje teigiama, kad ir vartojimo prekės nebebus privati nuosavybė.

Jei WEF prognozės išsipildytų, žmonės turėtų nuomotis ir skolintis būtiniausius daiktus iš valstybės, kuri būtų vienintelė visų prekių savininkė. Prekių pasiūla būtų normuojama pagal socialinio kredito taškų sistemą. Pirkimas tradicine prasme išnyktų kartu su privačiu prekių pirkimu. Kiekvienas asmeninis judesys būtų stebimas elektroniniu būdu, o visa gamyba atitiktų švarios energijos ir tvarios aplinkos reikalavimus. 

Reklaminiame vaizdo įraše Pasaulio ekonomikos forumas aštuonias prognozes apibendrina šiais teiginiais:

  •     Žmonės nieko neturės. Prekės bus nemokamos arba jas reikės skolintis iš valstybės.
  •     Jungtinės Valstijos nebebus pagrindinė supervalstybė, o dominuos saujelė šalių.
  •     Organai bus ne persodinami, o spausdinami.
  •     Mėsos vartojimas bus sumažintas iki minimumo.
  •     Vyks masinis žmonių persikėlimas su milijardais pabėgėlių.
  •     Siekiant apriboti anglies dioksido išmetimą, bus nustatyta pernelyg didelė pasaulinė kaina.
  •     Žmonės galės ruoštis keliauti į Marsą ir pradėti kelionę ieškoti ateivių gyvybės.
  •     Vakarietiškos vertybės bus išbandytos iki galo.

Pasaulio ekonomikos forumui skirtoje publikacijoje danų ekoaktyvistė Ida Auken, 2011-2014 m. dirbusi savo šalies aplinkos ministre ir iki šiol esanti Danijos parlamento (Folketingo) narė, parengė pasaulio be privatumo ir nuosavybės scenarijų. Knygoje "Sveiki atvykę į 2030 m." ji įsivaizduoja pasaulį, kuriame "man nieko nepriklauso, neturiu privatumo, o gyvenimas dar niekada nebuvo geresnis". Iki 2030 m., taip teigiama jos scenarijuje, apsipirkimas ir nuosavybė taps atgyvena, nes viskas, kas anksčiau buvo produktas, dabar yra paslauga.

Savo 2019 m. pranešime Pasaulio ekonomikos forumo Pasaulinių ateities tarybų metiniame susitikime Ida Auken prognozuoja, kaip pasaulis gali atrodyti ateityje, "jei laimėsime karą su klimato kaita". Iki 2030 m., kai CO2 išmetimų kiekis bus gerokai sumažintas, žmonės gyvens pasaulyje, kuriame mėsa ant pietų lėkštės "bus retas vaizdas", o vanduo ir oras bus daug švaresni nei šiandien.

Kas bus valdovai?

Pasaulio ekonomikos forumas nekelia klausimo, kas valdys šiame naujame pasaulyje.

Nėra pagrindo tikėtis, kad naujieji valdžios turėtojai bus geranoriški. Tačiau net jei aukščiausi naujosios pasaulio valdžios sprendimų priėmėjai būtų ne piktavaliai, o tik technokratai, kokia priežastis administracinei technokratijai būtų tęsti santykius su nepageidaujamais asmenimis? Kokia prasmė technokratiniam elitui paprastą žmogų paversti antžmogiu? Kodėl dirbtinio intelekto teikiamais privalumais dalytis su masėmis, o ne pasilikti turtus išrinktiesiems?

Neapsikentę utopinių pažadų, blaiviai vertindami planus turime prieiti prie išvados, kad šiame naujajame pasaulyje neliks vietos vidutiniam žmogui ir jis bus uždarytas kartu su "nedarbingais", "silpnapročiais" ir "blogai auklėjamais". Už progresyvios socialinio teisingumo evangelijos, kurią skelbia Didžiojo persitvarkymo ir naujos pasaulio tvarkos kūrimo propaguotojai, slypi grėsmingas eugenikos projektas, kuris kaip metodas dabar vadinamas "genų inžinerija", o kaip judėjimas - "transhumanizmu", kurio terminą sukūrė pirmasis UNESCO direktorius Džulianas Hakslis (Julian Huxley).

Projekto vykdytojai nutyli, kas bus šio naujojo pasaulio valdovai. Distopinis ir kolektyvistinis šių prognozių ir planų pobūdis yra laisvojo kapitalizmo atmetimo rezultatas. Geresnio pasaulio sukūrimas per diktatūrą yra prieštaravimas. Ne mažesnė, o didesnė ekonominė gerovė yra atsakymas į dabartines problemas. Todėl mums reikia daugiau laisvosios rinkos ir mažiau valstybinio planavimo. Pasaulis tampa vis žalesnis, o pasaulio gyventojų skaičiaus augimo tempai jau mažėja. Šios tendencijos yra natūrali gerovės kūrimo laisvosiose rinkose pasekmė.

Išvada

Pasaulio ekonomikos forumas ir su juo susijusios institucijos kartu su keliomis vyriausybėmis ir keliomis aukštųjų technologijų bendrovėmis nori vesti pasaulį į naują erą be nuosavybės ir privatumo. Ant kortos pastatytos tokios vertybės kaip individualizmas, laisvė ir laimės siekis, kurių ketinama atsisakyti kolektyvizmo naudai ir primesti "bendrąjį gėrį", kurį apibrėžia save vadinantis technokratų elitas. Tai, kas visuomenei parduodama kaip lygybės ir ekologinio tvarumo pažadas, iš tikrųjų yra brutalus pasikėsinimas į žmogaus orumą ir laisvę. Užuot naudojęsis naujosiomis technologijomis kaip gerinimo priemone, Didysis pertvarkymas siekia panaudoti technologines galimybes kaip pavergimo įrankį. Šioje naujoje pasaulio tvarkoje valstybė yra vienintelė visko savininkė. Mūsų vaizduotei paliekama išsiaiškinti, kas programuos prekių ir paslaugų paskirstymą valdančius algoritmus.

WEF YRA PREKYBOS VERTYBINIAIS POPIERIAIS NAUDOJANTIS VIEŠAI NEATSKLEISTA INFORMACIJA SUKČIAVIMO CIRKAS, KURĮ SUKĖLĖ SCHWAB

Mūsų atradimai apie Klausą Schwabą turėtų neginčijamai įrodyti, kad WEF yra visiškai nesąžiningas ir visos žmonijos priešas.

WEF kasmet vasario pradžioje susitinka Davose (Šveicarija), kad parengtų savo distopinius planus. Toliau parodysime, kad jie yra nusikalstami, nežmoniški sukčiai. Taip pat parodysime, kad Klausas Švabas yra sociopatas, turintis patologinių motinystės problemų.

Iš šių korupcionierių biografijų sužinojome, kad informacija, kurią jie slepia, visada labai pamokomai atskleidžia jų tikruosius charakterius.
Švabo gimtasis miestas Ravensburgas (Vokietija) buvo pirmasis Vokietijos miestas, kuriame buvo pradėta praktikuoti eugenika (žudyti "nenaudingus valgytojus").

Ravensburgas buvo pavogto nacių aukso gabenimo į Šveicarijos tarptautinių atsiskaitymų banką, kuriam vadovavo Piliečių draugijos šnipai Allanas W. Dullesas (vėlesnis C.I.A. direktorius, 1953-1961 m.), Edvinas W. Pauley (sąjungininkų reparacijos) ir Viljamas J. Donovanas, OSS direktorius (MI6 kontroliuojamas C.I.A. pirmtakas - Dulleso viršininkas)

Švabo šeimos įmonė "Escher Wyss" išnaudojo vergų darbą ir sąjungininkų karo belaisvius, gamino pagrindines branduolinių bombų gamybos technologijas Adolfui Hitleriui ir Pietų Afrikai, pardavinėjo šveicariškus liepsnosvaidžius naciams, o Adolfas Hitleris ją pavadino nacionalsocialistų pavyzdine įmone Švabo įmonę "Escher Wyss" saugojo ne tik Hitleris, bet ir Šveicarija, Didžioji Britanija ir Amerika, todėl Švabas visomis prasmėmis buvo nusikalstamas užsienio kišimasis.

Pagrindinės žiniasklaidos ir akademinės bendruomenės propagandistai paslėpė Klauso nacistinę praeitį po gausybe apdovanojimų, WEF programų, vaiduokliškų knygų, kalbų, interviu, garbės profesorių ir daktaro laipsnių visame pasaulyje.

AFI tyrėjai V. Klausą praminė "senu rūgštuoliu", nes jis beveik niekada nesišypso. Dabar jau žinome kodėl. Jis žino, kad yra apgavikas - cirko lakūnas, užaugęs su sidabriniu šaukšteliu burnoje, kurio širdis neturi nieko gero, kuo galėtų pasidalyti su pasauliu.

Klauso tėvas Eugenas Vilhelmas Švabas (Eugen Wilhelm Schwab) 1938 m., kai Klausas gimė Ravensburge (Vokietija), buvo bendrovės "Escher-Wyss & Co." generalinis direktorius ir iki pat savo mirties 1982 m. dirbo bendrovėje kaip garbės prezidentas.

1805 m. įkurta bendrovė "Escher-Wyss" išvystė unikalius inžinerijos, gamybos ir didelio atsparumo medžiagų gamybos pajėgumus, orientuotus į dujų turbinų, kompresorių, elektros energijos gamybos, šilumos siurblių, hidraulikos, laivų, šiluminės ir hidroelektrinės energijos bei susijusių automatikos valdymo sistemų sritis.

Klausas visą savo karjerą slėpė Escher-Wyss nacių nuodėmes. Jos išryškėjo tik dabar. Atrodo, kad ir keli kiti tyrėjai visai neseniai atkasė šiuos įrodymus. Didžioji jų dalis buvo paslėpta už visiškai slaptų archyvų Šveicarijoje, Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje ir Jungtinėse Valstijose - tik neseniai, po daugiau nei 90 metų trukusio velniško slopinimo, jie buvo paviešinti.

Pirma, tuo metu, kai 1938 m. gimė Klausas, Escher-Wyss jau padėjo Vokietijos vyriausybei kurti kompresorius, turbinas ir kitus svarbius elementus besikuriančiai branduolinei pramonei (nuo 1929 m.). Todėl suprantama, kad Hitleriui atėjus į valdžią, jis ėmė globoti Escher-Wyss ir Švabus.

Britų 1965 m. propagandiniame filme "Telemarko didvyriai" (The Heroes of Telemark) pasakojama apie nacių sunkiojo vandens gamyklą Norvegijoje. Šią gamyklą pastatė Escher-Wyss.

Antra, kai Klausas augo "Escher-Wyss Schwab" šeimos versle, jis stebėjo, kaip jo tėvas Eugenas sudarinėjo visiškai slaptus sandorius su Pietų Afrika dėl pagrindinių komponentų tiekimo branduolinei bombai.

Kai Klausas baigė Ciuricho universitetą, kurį finansavo "Escher-Wyss", jis iš karto buvo paskirtas vadovauti "Escher-Wyss" ir "Sulzer AG" susijungimui, kuriame dirbo 10 000 darbuotojų. Susijungusi bendrovė ir toliau tiekė Pietų Afrikai branduolinių bombų pajėgumus, o Klausas vadovavo šiai veiklai iki pat 1971 m., kai pradėjo dirbti Europos vadovybėje, ir, labai tikėtina, vėliau.

Pietų Afrika pažeidinėjo JAV sankcijas dėl branduolinio ginklavimosi (akivaizdi gudrybė pasaulio visuomenei apgauti) "Sulzer-Escher-Wyss" naudodamasi Marku Richu, garsiuoju Šveicarijos bėgliu, kuriam 2001 m. sausio 20 d. Billas Clintonas suteikė malonę. Jau vien dėl šio fakto Klausas Švabas patenka į nuteistų nusikaltėlių, tokių kaip Marcas Ričas, rėmėjų sąrašą.

C.I.A. archyviniai dokumentai rodo, kad Escher-Wyss ir Sulzer vadovavo JAV energetikos departamentas ir Valstybės departamentas. Tai logiškai reikštų, kad Klausas Švabas buvo trigubas agentas, vienu metu dirbęs: (1) CŽV-MI6-JAV Britų ir amerikiečių piligrimų draugijai, (2) naciams (dabar Vokietijai) ir (3) Šveicarijai.

Ar tikrai norime, kad trigubas agentas melo šnipas vadovautų "Didžiajam atstatymui" ir "Atkurti geriau"?

Trečia, "Escher-Wyss" buvo vienas didžiausių darbdavių Ravensburge, Vokietijoje.

Ketvirta, Escher-Wyssas buvo pirmasis nacistinės Vokietijos miestas, kuriame buvo pradėti taikyti eugenikos principai, siekiant išžudyti "nenaudėlius valgytojus", atsiradusius Kaizerio Vilhelmo institute (kažkas panašaus į Nacionalinį sveikatos institutą JAV arba Tavistoko institutą Jungtinėje Karalystėje).

Penkta, priešingai propagandiniams pasakojimams apie tai, kad Ravensburge nėra karo pramonės (kaip priežastis, kodėl sąjungininkai nebombardavo miesto ir jo Escher-Wyss pramonės), mes aptikome daugybę Ravensburgo nepripažintų nuodėmių, susijusių su Švabais ir Escher-Wyss.

Be dalių laivams, lėktuvams, povandeniniams laivams ir elektrinėms, Escher-Wyss tarpininkavo gaminant Ciuricho gamykloje pagamintus ir naciams parduodamus liepsnosvaidžius. Ši informacija gauta iš JAV archyvų. Tai turėjo atlikti Eugenas Švabas (Eugen Schwab) su tuomet maždaug penkerių metų Klausu šalia. Be branduolinių technologijų, jie taip pat tiekė turbinas, kompresorius ir sraigtus nacių laivams ir povandeniniams laivams, taip pat dujų turbinas karo mašinai maitinti.

Escher-Wyss išnaudojo vergų (žydų, rusų, čigonų, homoseksualų, vengrų, rumunų, lenkų) darbo jėgą, taip pat sąjungininkų karo belaisvius. Būdama nacionalsocialistų pavyzdinė įmonė, ji neabejotinai būtų vykdžiusi ir biologinius daktaro Josefo Mengelio karo nusikaltimus ("Mirties angelas").