A. Butkevičius. Ifigenijos aukojimas?

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2022/08/22/a-... 2022-08-22 16:03:00, skaitė 365, komentavo 11

A. Butkevičius. Ifigenijos aukojimas?

Šiandien (rugpjūčio 21 d. – Alkas.lt) žuvo (buvo susprogdinta savo automobilyje) Aleksandro Dugino duktė Darja.

Aleksandro Dugino knyga | A. Butkevičiaus FB nuotr.

Aleksandro Dugino knyga | A. Butkevičiaus FB nuotr.

Jei kas nežinote, A. Duginas ir jo duktė tai aršūs rusiškojo pasaulio ideologai viešai agitavę žudyti ukrainiečius, okupuoti Ukrainą ir Gruziją… Pažinojau A. Duginą dar 1990-taisiais. Tada jis buvo aktyvus rusiškų nacionalsocialistų organizacijų narys, propagavęs rusiškajį fašizmą.

Neapleidžia nuojauta, kad šis atvejis tai dar vienas „Ifigenijos aukojimas“ , kuomet Agamemnonas, norėdamas gauti Dievų palankumą ir bendražygių paramą Trojos karui pradėti, paaukoja savo dukterį.

Manau, kad Rusijai ieškant būdų išplėsti karo apimtis šis epizodas bus būtinai išnaudotas. Tai bus pateikta, kad vienas iš argumentų, jog Ukraina perkėlė terorą į Rusijos teritoriją.

Ar tai ukrainiečių ar jų specialiųjų tarnybų darbas? Nemanau. Jiems tai nenaudinga. Naudinga Kremliui.

Tuo labiau, kad ši istorija labai primena Čečėnijos karo inicijavimo mechanizmus V. Putinui ateinant I valdžią. Aš kalbu apie namų sprogdinimus vykdytus FSB ir kaltę suverčiant čečėnų kovotojams.

Tuo labiau, kad tiek A. Duginas, tiek Surkovas abu Ukrainos karo ideologai, yra stipriai nusikaltę V. Putino komandai. Taigi vienu šūviu du zuikius…

Kaip matote mano pridėtoje A. Dugino labai vaikiškos knygos apie karo filosofiją viršelio nuotraukoje (net gėda, kad tokios primityvios mintys priklauso žmogui laikančiam save profesoriumi) moto pasirinko tekstą: „tas kas nėra pasiruošęs kovoti ir mirti, negali pilnavertiškai gyventi“.

Dabar, kai mirtis priartėjo prie šių teiginių autoriaus, kur kas arčiau nei jis norėtų, jis gali pasitikrinti, ko verti jo principai.

Nei vienam žmogui, net ir Duginui, nelinkėčiau matyti vaiko mirties, dėl tėvo ideologinių kvailysčių, bet ir Ukrainoje žūva tėvų vaikai… ir net maži vaikeliai.