Arvydas Daunys: Šiandien kova už savo valstybės išlikimą traktuojama kaip parama Putinui

Autorius: Arvydas Daunys Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-09-05 16:44:00, skaitė 415, komentavo 4

Arvydas Daunys: Šiandien kova už savo valstybės išlikimą traktuojama kaip parama Putinui

Nuotrauka iš Prahos Vaclavo aikštės

Oficialiai tai yra taip, kadangi pasisakydamas prieš savo valstybės žlugdymą tu tuo pačiu padedi (nori padėti ) Putinui finansuoti savo karą.

Absurdo viršūnė, nes žlugęs ekonomiškai tu nebūsi nei pavojingas Putinui, nei padėsi tam, dėl kurio aukoji savo valstybės, savo žmonių ateitį. Tu net negalėsi apsiginti, nes tokioje pačioje padėtyje bus visa ES, kur kiekvienas tada rūpinsis tik savo išlikimu.

Šiandien Prahoje įvyko didžiulis antivyriausybinis protestas. Policijos duomenimis Vaclavo aikštėje susirinko apie 70 000 žmonių. Manau galima prie to drąsiai pridėti dar 50 000 - tai bus apytikslis artimesnis realybei skaičius.

Protesto šūkis - "Pirmiausia Čekija". Ir žinoma, ES pirmininkaujančios Čekijos vadovas Petro Fiala pavadino šį protestą prorusiškų jėgų, prieštaraujančių Čekijos interesams mitingu.

O kokie tie Čekijos, Lietuvos, apskritai visos ES interesai?

Sugriauti savo ekonomikas ir ateitį tam, kad būtų uždusinta Rusija?
Net Rusijos uždusinimas nepadės atstatyti to, kas jau sugriauta ir dar bus sugriauta - ES kovoja už energetinę nepriklausomybę nuo RF, viskas gražu, žodžiais.

Realybė kur kas baisesnė - energijos iš oro nepaimsi, o ant jos laikosi visos ES ekonomikos. Jos reikia dabar. Šiandien. Ir ne po 1 eurą už 1 KW/h, nes už tokią kainą pramonė nedirbs. Žlugs.

Visos gražios kalbos apie "žaliąją energetiką" kalbomis ir liks, nes žlungant ekonomikai - žaliosios technologijos tiesiog taps neįkandamas, joms įgyvendinti nebeliks nei laiko, nei resursų.
Ir tą liudija masiškai sugrąžinama (ten kur ji dar išlikusi) anglies energetika, kartu su taršos leidimais, sudarančiais apie 23% elektros kainos.

Ir dabar toks klausimas - ar tie ES, taip vadinami "lyderiai" tikėjosi, jog Putinas pradėjęs karą Ukrainoje ramiai sėdės ir žiūrės į tas jam taikomas sankcijas, kurios atvirai buvo įvardijamos kaip priemonė sužlugdyti Rusijos ekonomiką? Jie tikrai galvojo, kad Putinas jausdamasis kaltas nuolankiai priims jam Vakarų taikomą bausmę?

Jei taip - tai jie tikrai nesveiki - Putinas greičiau nusidusins, nei nusileis. Bet ar tai reiškia, kad kartu su juo turi nudusti ir visa Europa?

Ir dabar šie "lyderiai" turi atsistatydinti, pripažinę savo politikos, žlugdančios visą ES ir kitas pasaulio šalis klaidas, arba elgtis kaip Putinas ir kovoti iki paskutinio europiečio, padėdami energetikos kompanijoms ir spekuliantams energijos resursais krautis milijardus.

Ir neišvengiamai visus tuos, kurie nori išgyventi šioje beprotybėje vadinti Putino simpatikais. Nes jiems nieko kito nelieka.

Nori išgyventi, nori išsaugoti savo valstybę, joje dirbantį verslą ir žmones - esi Putino šalininkas.
Bet ironija tame, kad Putinas Europai tikro karo dar net nepaskelbė, jis kariauja Ukrainoje - tai mes jam ekonominį karą skelbiame. Ir patys jaučiame savo sankcijų pasekmes.
Rusijoje nuo Europos ir Vakarų sankcijų kenčia 140 mln žmonių, o vien Europoje, nekalbu apie vargingas Rytų šalis - nuo jų jau kenčia 500 mln. žmonių. Daugiau kaip tris kart daugiau. Ir didžiosios katastrofos dar priešakyje.

Žinot koks skirtumas tarp Europos ir Rusijos ekonomikų?

Rusija savo pajamas dabar išgauna iš Žemės. Palyginus pigiai.
Europa - iš savo darbo, kuris dabar totaliai žlugdomas neatsakingų politikų, nenorinčių pripažinti savo klaidų. Esant tokioms energijos resursų kainoms - joks pelningas darbas tiesiog neįmanomas.

Ir todėl visoje Europoje prasideda praregėjimas, kurį politikai bando įvardinti parama Putinui. Bet iš tikro tai politikai savo veiksmais remia Putiną, savo artėjančiu žlugimu demonstruodami, kad ano apskaičiavimai buvo labiau racionalūs, nei mūsų "lyderių".

Paprasti skaičiai - Bloomberg vakar pranešė, kad Britanijoje dėl energijos kainų gali užsidaryti iki 60% pramonės įmonių. Čia ketvirtoji pasaulio ekonomika.
Lietuvoje 15% nukrito ir tai buvusios žemo lygio pramonės apimtys. O įsigaliojus naujoms kainoms - tokių atsiras gerokai daugiau.
Kasdien skaitau apie ateinančios katastrofos signalus. Ar politikams jie rūpi? Ne. Visas dėmesys tik į tai, kaip uždraust rusams vizas į ES, kaip dar bent kažkuo įkąsti Putinui.

Kažkas skelbė, kad reikia mitingų dėl aukštų elektros kainų... pasakysiu dėlto, kaip matau.

Aukštos energijos kainos tik viena dedamoji iš dabartinės politikų vykdomos valstybės naikinimo apimties.

Mokiniai neišlaiko matematikos egzaminų - 35%.

Gimdyvės tuoj gimdys (o gal jau gimdo?) greitosios pagalbos automobiliuose, nes iš regionų tenka važiuot ir 100 km iki gimdymo namų. Greitųjų vairuotojai lekia kaip akis išdegę, nes niekas nenori gimdymo priiminėt automobilyje. Jau viena avarija įvyko.

Rudenį, galimai jau laukia dar viena epideminė žiema - juk reikia kažkaip sustabdyti mases, kad neišeitų į gatves šąlantys ir tamsoje sėdintys žmonės - reiškia reikės vėl blokuot savivaldybes. Netvirtinu, bet manau, kad taip ir bus - įstatymo aktai priimti. Marmalas parengtas, įspėjimai iš ES jau atėjo.

Aš nenoriu čia vardinti visko, ką jau žinau ateinant - viskas (beveik) aprašyta Orwelo "1984-ieji" - ir tau jau atitinka vienas prie vieno.

Dėl visko bus kaltas tik Putinas, o valdantieji save (ir mus) tik vaizduos kaip aukas, dėl kurių nieko negalima padaryti. Tačiau monopolistai prekiaujantys energija toliau krausis šimtus milijonų ir džiaugsis vykdoma politika, kuri jiems yra rojus.

Todėl mitingai dėl kažkurio vieno iš paminėtų dalykų yra tiesiog beprasmiai, nes valstybės griūties priežastis slypi Seime ir Vyriausybėje, o ne elektros ar naftos kainose. Jie yra tų kainų priežastys ir pagrindinis šaltinis.