Dar vienas nuostabus Landsbergių bendruomenės darbas – šįkart pamaloninti futbolo mylėtojai

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/dar-viena... 2022-09-16 02:38:00, skaitė 144, komentavo 0

Dar vienas nuostabus Landsbergių bendruomenės darbas – šįkart pamaloninti futbolo mylėtojai

Asociatyvus tautinio debiliuko abrozdėlis.

Lietuvos futbolo federacija gavo oficialų UEFA vertinimą dėl Lietuvos Respublikos Seime užregistruoto įstatymo projekto Dėl Lietuvos futbolo federacijos tiesioginio valdymo, su kuriuo FIFA ir UEFA supažindino įstatymo projekto iniciatoriai, rašoma LFF pranešime žiniasklaidai.

Tarptautinių futbolo organizacijų, kurių narė yra Lietuvos futbolo federacija, vertinimu, tokio įstatymo priėmimas yra FIFA ir UEFA statuto nuostatų pažeidimas, už kurį Lietuvos futbolui gresia tiesioginės pasekmės:

– Nacionalinių rinktinių dalyvavimo FIFA ir UEFA organizuojamuose turnyruose suspendavimas;

– Lietuvos futbolo klubų dalyvavimo FIFA ir UEFA organizuojamuose turnyruose suspendavimas;

– Visų Lietuvos futbolo federacijos, kaip FIFA ir UEFA nario, įgaliojimų sustabdymas;

– FIFA ir UEFA finansinės pagalbos Lietuvos futbolui nutraukimas (su visu FIFA dokumentu galima susipažinti ČIA).

Rugsėjo 13 d. dauguma Seimo (82 balsai) pritarė laikinam tiesioginio valdymo Lietuvos futbolo federacijoje (LFF) įvedimui.

„Seime kartu su kolega komiteto pirmininku Mykolu Majausku registravome laikino įstatymo projektą Lietuvos futbolui gelbėti. Atėjo laikas imtis principingų veiksmų ir ištraukti šią itin svarbią sporto šaką iš šešėlio“, - naujienų firmai BNS tąkart kalbėjo Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas.

Minėtą dokumentą pasirašė visas Žmonių partijos ir jos satelitų žiedas: Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis, premjerė Ingrida Šimonytė, Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė bei kitos iškilios asmenybės.

„Tarptautinių futbolo organizacijų atstovai dar kartą įspėjo Lietuvos futbolo atstovus, jog tokio LR Seimo narių inicijuoto teisės akto priėmimas vienareikšmiškai lems Lietuvos futbolo klubų ir rinktinių suspendavimą tarptautinėse arenose, viso Lietuvos futbolo finansavimo iš šių organizacijų nutraukimą. Šių veiksmų tarptautinės futbolo organizacijos imtųsi nedelsiant“, - informavo Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Tomas Danilevičius.

Keli susiję:

Įstatymas dėl pilietybės atėmimo smarkiai užkardytų Lietuvos vidaus priešų veikas

Žmonių partijos naciku tituluojamas L. Kasčiūnas susilaukė partijos vadovybės nemalonės