Vienintelė išeitis: „Įtraukite abi puses į karą Ukrainoje“

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-09-17 19:37:00, skaitė 325, komentavo 1

Vienintelė išeitis: „Įtraukite abi puses į karą Ukrainoje“

RAND ekspertų grupės, turinčios 1850 darbuotojų ir 350 milijonų dolerių biudžetą, oficialus tikslas yra „patobulinti politiką ir sprendimų priėmimą atliekant tyrimus ir analizę“. Jis pirmiausia siejamas su JAV gynybos departamentu ir yra žinomas dėl savo įtakos karinei ir kitai strategijai Šaltojo karo metu.

 

RAND dokumento įvadinėje antraštėje „Silpnink Vokietiją, sustiprink JAV“ teigiama, kad „skubiai reikia“ išteklių antplūdžio iš išorės, kad būtų galima paremti visą Amerikos ekonomiką, bet „ypač bankų sistemai. “.

 

„Tik Europos šalys, prisirišusios prie ES ir NATO įsipareigojimų, gali jas mums suteikti be didelių karinių ir politinių išlaidų“. RAND teigimu, didžiausia kliūtis tam yra auganti Vokietijos nepriklausomybė. Be kita ko, nurodoma, kad „Brexit“ suteikė Vokietijai daugiau nepriklausomybės ir apsunkino JAV galimybę daryti įtaką Europos vyriausybių sprendimams.

 

 

Pagrindinis tikslas, persmelkiantis šią cinišką strategiją, yra visų pirma sugriauti Vokietijos ir Rusijos bei Prancūzijos bendradarbiavimą. „Jei taip atsitiks, Europa taps ne tik ekonomine, bet ir politine JAV konkurente“, – sako jis. Vienintelė išeitis: „Įtraukite abi puses į karą Ukrainoje“ Šiai politinei grėsmei sutriuškinti pristatomas strateginis planas, kuriuo pirmiausia siekiama sunaikinti Vokietijos ekonomiką.

 

„Prekių ir žaliavų tiekimo nutraukimas iš Rusijos, gali sukelti sistemingą krizę, kuri būtų niokojanti Vokietijos ekonomiką ir netiesiogiai – visą ES“, – sako jie ir mano, kad svarbiausia yra įtempti Europos šalis į karą. Vienintelis galimas būdas priversti Vokietiją atsisakyti Rusijos energijos tiekimo – įtraukti abi puses į karinį konfliktą Ukrainoje. Mūsų tolesni veiksmai šioje šalyje neišvengiamai sukels karinį atsaką iš Rusijos. Rusija akivaizdžiai neketina palikti didžiulio Ukrainos armijos spaudimo Donbaso respublikoms be karinio atsako. Tai leistų pavaizduoti Rusiją kaip agresyvią pusę, o tada taikyti visą jau parengtą sankcijų paketą.“

 

 

Žaliųjų partija privers Vokietiją „pakliūti į spąstus“ Visų pirma, žaliųjų partijos Europoje apibūdinamos kaip lengvai manipuliuojamos JAV imperializmo verslu.

 

Būtina sąlyga, kad Vokietija pakliūtų į šiuos spąstus, yra žaliųjų partijų ir ideologijų lyderis Europoje. Vokietijos aplinkosaugos judėjimas yra labai dogmatiškas, jei ne fanatiškas judėjimas, todėl gana lengva priversti juos ignoruoti ekonominius argumentus“, – rašo jis, kaip tokio tipo politiko pavyzdžius nurodydamas dabartinę Vokietijos užsienio reikalų ministrę Annaleną Berbock ir klimato ministrą Robertą Habecką. Asmeninės savybės ir neprofesionalumas rodo, kad jiems neįmanoma laiku pripažinti savo klaidų. Taigi, pakaks greitai sukurti žiniasklaidos įvaizdį apie Putino agresijos karą ir karštus bei griežtus „žaliųjų“ sankcijų šalininkus paversti „karo partija“. Tai leis netrukdomai taikyti sankcijas“.

 

Be kita ko, M. Barbock išgarsėjo sakydama, kad ji ir toliau uždarys rusiškas dujas net ir žiemą, nesvarbu, ką apie tai galvoja jos rinkėjai ir kokios pasekmės bus Vokietijos gyventojams. Mes liekame su Ukraina, o tai reiškia, kad sankcijos išliks, taip pat ir žiemą, net jei politikams bus labai sunku, neseniai konferencijoje Prahoje sakė ji.

 

Autoriai išreiškia viltį, kad žala tarp Vokietijos ir Rusijos bus tokia didelė, kad normalių santykių tarp šalių ateityje atkurti bus neįmanoma.

 

„Energijos tiekimo iš Rusijos sumažinimas – geriausiu atveju visiškas sustabdymas – sukeltų pražūtingų padarinių Vokietijos pramonei. Būtinybė žiemą atidėti nemažus kiekius rusiškų dujų namų ir visuomeninių pastatų šildymui dar labiau padidins trūkumą. Sustabdžius pramonę, trūks komponentų ir atsarginių dalių gamybai, žlugs tiekimo grandinės ir anksčiau ar vėliau atsiras domino efektas.

 

Galų gale visiškas Europos ekonomikos žlugimas yra tikėtinas ir pageidautinas. „Šis sandoris ne tik sugriaus siaubingą smūgį Vokietijos ekonomikai, bet ir neišvengiamai žlugs visa ES ekonomika.“

 

Toliau jie atkreipia dėmesį į Amerikos įmonių, turinčių mažesnę konkurenciją pasaulinėje rinkoje, pranašumus logistikos srityje ir kapitalo nutekėjimą iš Europos, o tai, vertinimais, JAV ekonomikai gali atnešti 7-9 trilijonus dolerių.

 

Tai taip pat pabrėžia svarbų poveikį, kad daugelis gerai išsilavinusių ir jaunų europiečių bus priversti emigruoti į JAV.

 

RAND neigia pranešimo kilmę

 

 

P.S.

 

Štai jums jankiškas banditizmas visame gražume. O bet tačiau, Litukrija šios RAND politikos farvateryje...su ku mus visus ir sveikinu.