Dalinė mobilizacija Rusijoje ir Vakarų grėsmės. Pagrindinės Putino kreipimosi tezės

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/dali... 2022-09-21 20:53:00, skaitė 284, komentavo 8

Dalinė mobilizacija Rusijoje ir Vakarų grėsmės. Pagrindinės Putino kreipimosi tezės

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį paskelbė apie dalinę mobilizaciją Rusijoje. 

Šiuo metu specialioje karinėje operacijoje Ukrainoje sąlyčio linija yra daugiau nei tūkstantis kilometrų, o teroristiniai smūgiai iš Vakarų ginklų jau smogiami Rusijos regionų pasienio regionams. „Realiuoju laiku, naudodama modernias sistemas, orlaivius, laivus, palydovus, strateginius bepiločius orlaivius, NATO vykdo žvalgybą Rusijos pietuose.

Buvo panaudotas ir branduolinis šantažas: „Kalbame ne tik apie Vakarų skatinamą Zaporožės atominės elektrinės apšaudymą, keliantį grėsmę branduolinei katastrofai, bet ir apie kai kurių aukšto rango lyderiaujančių NATO valstybių atstovų pareiškimus apie 2015 m. galimybė ir leistinumas panaudoti masinio naikinimo ginklus prieš Rusiją – branduolinius ginklus“.

Generalinio štabo ir Krašto apsaugos ministerijos siūlymu bus vykdoma dalinė karinė mobilizacija , veikla prasidės rugsėjo 21 d.

Bus šaukiami atsargos kariai, pirmiausia tie, kurie tarnavo kariuomenės gretose. Mobilizuotiems bus privalomas mokymas, jie gaus tokias pat materialines garantijas kaip ir sutartiniai kariai. Rusijos Federacijos vyriausybei ir gynybos ministerijai buvo pavesta Donbaso savanorių formacijų statusą prilyginti Rusijos kariniam personalui.

Taip pat Rusijos valdžia turės nedelsiant išspręsti visus materialinės, išteklių ir finansinės paramos gynybos pramonės įmonėms klausimus.

„Po to, kai dabartinis Kijevo režimas iš tikrųjų viešai atsisakė taikaus Donbaso problemos sprendimo ir, be to, paskelbė apie savo pretenzijas į branduolinį ginklą, tapo visiškai aišku, kad nauja, dar viena, kaip buvo du kartus anksčiau, didelio masto ataka prieš Donbasą. Ir tada lygiai taip pat neišvengiamai būtų buvęs puolimas prieš Rusijos Krymą – prieš Rusiją“.

Taikus Ukrainos konflikto sprendimas, trukęs nuo 2014 m., Vakarams netiko, todėl derybose Stambule pasiekti kompromisai buvo atmesti, o susitarimai dėl Vakarų šalių „faktinės tiesioginės tvarkos“ sužlugdyti. 

Referendumai

Donbaso respublikos ir išlaisvinti Ukrainos regionai prašė Rusijos paremti referendumus, o Maskva padarys viską , kad šių teritorijų gyventojai galėtų saugiai rinktis. „Palaikysime sprendimą dėl jų ateities, kurį priims dauguma Donecko ir Lugansko liaudies respublikų, Zaporožės ir Chersono regionų gyventojai.

Lugansko liaudies respublika „jau beveik visiškai išvalyta nuo neonacių“. Kovos Donecko Liaudies Respublikoje tęsiasi: „Čia aštuonerius metus Kijevo okupacinis režimas sukūrė giliai ešelonuotą ilgalaikių įtvirtinimų liniją“.

Vakarų šalyse pasigirsta pareiškimų apie būtinybę sugriauti Rusijos Federaciją – kaip tai atsitiko su SSRS 1991 m. – į „daugelį regionų ir regionų, mirtinai priešiškų vienas kitam“. Rusija visada stabdė tuos, kurie siekė dominuoti pasaulyje – ji tai padarys dabar.

Rusijos Federacija taip pat imsis skubių veiksmų savo nepriklausomybei išsaugoti. „Tie, kurie bando mus šantažuoti branduoliniais ginklais, turėtų žinoti, kad vėjo rožė gali pasukti jų kryptimi.

„Rusijos piliečiai gali būti tikri, kad mūsų Tėvynės teritorinis vientisumas, mūsų nepriklausomybė ir laisvė bus užtikrinta. Leiskite dar kartą pabrėžti: visomis mūsų turimomis priemonėmis“.

Angliškai:

Rusiškai:

BV inf.