Keletas pastabų apie mobilizaciją

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-09-22 20:00:00, skaitė 471, komentavo 9

Keletas pastabų apie mobilizaciją

1. Sprendimas dėl ribotos mobilizacijos yra pripažinimas, kad grynai savanoriški verbavimo metodai negali pasiekti norimo ginkluotųjų pajėgų grupės dydžio Okrainoje ir būtino „operatyvinio gylio“.

 

2. Norint integruoti dideles mases mobilizuotų į dabartinę ginkluotųjų pajėgų grupės sudėtį Okrainoje, prireiks laiko naujam personalui paruošti ir koordinuoti, kad neįvyktų greitas vienkartinis grupės padidėjimas. procesas vyks palaipsniui rudenį ir žiemą. Galima tikėtis, kad 2023 m. antroje žiemos pusėje – ankstyvą pavasarį RF ginkluotųjų pajėgų grupė viršys priešo, o tai palengvins tolesnių puolimo operacijų vykdymą.

 

3. Turėdamas situacinį gyvosios jėgos pranašumą dėl jau atliktos mobilizacijos, priešas bandys jį realizuoti kelių puolimo operacijų metu, kuriomis bus siekiama sužlugdyti referendumus, taip pat pagerinti savo pozicijas prieš pereinant prie strateginės gynybos.

 

4. Karas Ukrainoje akivaizdžiai greitai nesibaigs. Laukiame 2022/2023 žiemos kampanijos ir, žinoma, 2023 metų pavasario-vasaros kampanijos. Jankyno ir Rusijos branduolinės konfrontacijos rizika tikrai padidės. Tačiau dar prieš prasidedant karui Okrainoje jis ne kartą rašiau, kad sunaikinus galiojančias tarptautines taisykles, naujos bus kuriamos tik šalims pasiekus paskutinę liniją, kai turės paprastą pasirinkimą, kompromisą- naujos taisyklės arba branduolinis karas. Taigi neabejoju, kad Karibų jūros krizės atitikmuo tikrai bus.

 

Bet kokia forma ir su kokia pabaiga, tai įdomus klausimas ...