„Visiems gali pasitaikyti“ - potencialaus žudiko argumentas

Autorius: Jurgita Lieponė Šaltinis: http://www.facebook.com/jurgit... 2015-12-14 12:09:41, skaitė 2117, komentavo 0

„Visiems gali pasitaikyti“ - potencialaus žudiko argumentas

„Visiems gali pasitaikyti“, – kažkaip panašiai pasakė prie vairo neblaivus sulaikytas Lietuvos scenos žvaigždūnas.

Tuo tarpu užvakar Jonavoje girtas 41 metų vyras sukėlė eismo įvykį, kurio metu sunkiai sužaloti du girtuoklio kelyje pasitaikę niekuo dėti žmonės – kito automobilio vairuotoja su sūnumi. Iš sumaitoto automobilio nukentėjusius žmones išvadavo ugniagesiai gelbėtojai.

Girtas vairuotojas avarijos metu nenukentėjo, tad sužeisti žmonės išvežti į Kauno klinikas, o neblaivus vairuotojas – į areštinę. Tiesa, tie du žmonės, kurie tiesiog atsidūrė netinkamoje vietoje netinkamu laiku galėjome būti mes – aš, jūs, mūsų vaikai, kaimynai, tėvai ar pusbroliai. Antra vertus, taip ir yra – jie juk ir yra kažkieno vaikai, giminės, artimieji, draugai, kaimynai.

Ar čia tikrai viskas ok, ir, kaip sako Lietuvos scenos žvaigždė, visiems gali pasitaikyti? Ar tikrai normalu, kai visuomenėje žinomas žmogus, sulaikytas prie vairo neblaivus, sako, „kad visiems gali pasitaikyti“?

Kaip sakė mano draugė, labai daug kelyje priklauso ne nuo tavęs. Gali vairuoti saugiai, tavo padangos gali būti pačios geriausios, gali neviršyti greičio, bet staiga prieš tave į priešingą eismo juostą išvažiuoja girtas „visiems gali pasitaikyti“, ir kelionė – baigta. Tikra tiesa – taip gali pasitaikyti bet kuriam iš mūsų.

Jie, „visiems gali pasitaikyti“, luošina normalių žmonių gyvenimus, kartais sudaužydami juos į šipulius. O jau paskui samdosi advokatus, kurie teismuose bando įrodinėti „visiems gali pasitaikyti“ versiją.

Nes išgaravus promilėms, išgaruoja drąsa, o nuo atsakomybės baimės tokie „visiems gali pasitaikyti“ jau visai nevyriškai „daro į kelnes“. Ir taip retas kuris, kaktomuša susidūręs su atsakomybe, sugeba išlikti savimi, o ne pavirsti verkiančia tešla.

Antra vertus, ar tikras vyras kada nors iš viso vairuotų automobilį būdamas neblaivus? Ar tikram vyrui taip „gali pasitaikyti“?

Jurgita Lieponė