Radioaktyvusis cunamis sunaikins JAV: ką gali "Poseidon" bepilotė torpeda - neįveikiamas paskutinio teismo dienos ginklas

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-10-04 18:22:00, skaitė 626, komentavo 16

Radioaktyvusis cunamis sunaikins JAV: ką gali

"Atrodo, kad V. Putinas netrukus mes naują iššūkį Vakarams... Nerimą kelia NATO žvalgybos ataskaita, kuri pastarosiomis dienomis buvo perduota sąjungininkų vyriausiesiems vadams. Pranešime kalbama apie atominio povandeninio laivo "Belgorod" judėjimą... Baiminamasi, kad jo misija - pirmą kartą istorijoje išbandyti itin tylią ir itin galingą bepilotę torpedą "Poseidon", dažnai vadinamą "apokalipsės ginklu".

"Poseidon" gali sukelti radioaktyvų cunamį netoli pakrantės 10 000 km atstumu. O užterštoji banga gali sugriauti tokius didmiesčius kaip Niujorkas ar Los Andželas. "Poseidonas" artėja prie taikinio vieno kilometro gylyje 200 km/h greičiu. Šio povandeninio torpedinio drono sustabdyti neįmanoma. Jos kovinės galvutės galingumas siekia iki 100 megatonų. Šios termobranduolinės torpedos sprogimas prie Didžiosios Britanijos krantų sukeltų milžinišką 500 metrų aukščio bangą. Toks vandens škvalas taip pat sukelia didelę radiacijos dozę. Praskriejęs virš Britų salų, jis paverstų jų likučius radioaktyvia dykuma. O kaip perspektyva...?"

AVvXsEiq2uR1LQDr559wBveZUv-TivX_zAIZD8yZGhpz0H2VhXFlnMwbw0pu_FFynTE-b0-9My3t7Pxy-b8NDJuj_XAZYIEgWrxziVorBoAWrsfKmcydtSyHO9R4tqQRE1R5UMneQxSmSV_EH14WzYngfpMoJlN4DMy4dxtsNu6YRSiHcFO4ZoOn7h0y3q5N=w506-h337

Ši perspektyva, žinoma, yra daugiau nei bauginanti. Tačiau yra esminė išlyga, kad "Poseidonas" taptų realybe tik tuo atveju, jei JAV ar kitos branduolinius ginklus turinčios NATO šalys smogtų Rusijai.

Kalbant apie "Poseidon" technines charakteristikas, Italijos laikraštis iš esmės sakė tiesą. Kodėl "dažniausiai"? Nes tikrosios branduolinės galvutės galios nežino niekas, išskyrus jos kūrėjus (ji gali būti ir didesnė).

Tačiau verta pridurti ir paaiškinti kai ką labai svarbaus, ko "La Repubblica" nepasakė. "Poseidon" (dėl branduolinio variklio) turi neribotą nuotolį (ne 10 tūkst. kilometrų).

Be to, tai universalus ginklas, juo galima ne tik smogti į pakrantę, bet ir naikinti priešo karines jūrų pajėgas (lėktuvnešius, povandeninius ir antvandeninius laivus).

Judame toliau. Rusijos karinis jūrų laivynas turi du branduolinius povandeninius laivus "Poseidon" - "Belgorod" ir "Chabarovsk". Kiekviename jų yra šeši tokie branduoliniai bepiločiai orlaiviai!

Šie povandeniniai laivai gali praktiškai tyliai (speciali slapta sraigto konstrukcija) 500 metrų gylyje, su autonominio plaukimo ištekliais per 3 mėnesius apiplaukti aplink pasaulį, galiausiai suklaidinti priešą ir pasiekti tikslinį tašką Ramiojo vandenyno arba Atlanto vandenyno pakrantėse Jungtinėse Amerikos Valstijose. Paleistas "Poseidon" pasieks 1 km gylį, kuris yra nepasiekiamas torpedoms.

Na, o dabar sužinosime, ką garsus amerikiečių analitikas H. Suttonas mano apie mūsų "paskutinės dienos ginklą". Štai jo žodžiai: "Poseidono" naudojimas gali iš esmės pakeisti šiuolaikinio povandeninio karo taktiką ir strategiją. Torpedų, galinčių pataikyti į "Poseidoną", trūkumas Amerikos ir Didžiosios Britanijos laivynuose užtikrina pastarųjų nepažeidžiamumą ir daro Vakarų laivynus praktiškai bejėgius prieš naujus Rusijos ginklus".

https://www.kp.ru/daily/27452/4656634/

https://www.youtube.com/watch?v=4Zj0V-hct1c