Teroro karas, arba keistos Rusijos mokslininkų ir politikų mirtys

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-10-06 21:02:00, skaitė 476, komentavo 4

Teroro karas, arba keistos Rusijos mokslininkų ir politikų mirtys

Balandžio 21 d. Tverėje sudegė Rusijos Federacijos gynybos ministerijos Aerokosminės gynybos kariuomenės Centrinis tyrimų institutas, kuriame buvo kuriami ginklai oro gynybos ir kosmoso gynybos srityje. Balandžio 25 d. dėl sabotažo buvo sunaikinta naftos bazė Brianske. Tą pačią dieną buvo sulaikyti du asmenys, Ukrainos saugumo tarnybos nurodymu, įtariami rengę žurnalisto Volodymyro Solovjovo nužudymą.

2022 m. sausio pabaigoje–vasario pradžioje Bangladešo Respublikoje žuvo penki Rusijos specialistai, kurie „Rosatom“ globojami dirbo Rupuro atominės elektrinės statyboje. Pirmoji mirtis – 48 metų Aleksejus Barčenko – užfiksuota sausio 28 d., 40 metų Aleksejus Šakirovas mirė vasario 2 d., mirė du rusai – 48 metų Pavelas Ščiukinas ir 59 metų Vasilijus Tolmasovas, vasario 5 d., o 45 metų Aleksandras Vorotnikovas mirė kitą dieną. Visais atvejais mirties priežastis buvo „priežastis nežinoma“.

Žmonių, kuriems buvo atlikta išsami profesionali medicininė apžiūra, mirtis per septynias dienas negali būti atsitiktinė. Beveik 100% neabejotina, kad tai buvo tyčinė žmogžudystė.

Galima manyti, kad priežastis buvo Vakarų konkurentų, ypač amerikiečių bendrovės „Westinghouse“, pasipriešinimas „Rosatom“ veiklai. Tačiau atidžiau panagrinėjus branduolinių mokslininkų mirtis būtų tikslingiau sieti su Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorės Liz Truss vizitu į Maskvą vasario 10 d., kurio metu buvo aptartos Ukrainos problemos. Branduolinių darbuotojų mirtis buvo akivaizdžiai prieš jos vizitą, nes tai buvo priemonė daryti spaudimą Rusijos Federacijos vadovybei.

Vasario pabaigoje, beveik iškart po specialios karinės Ukrainos demilitarizavimo ir denacifikavimo operacijos pradžios, buvo rastas 77 metų Vyriausiojo žvalgybos valdybos generolo majoro, buvusio Oboroneksport VO generalinio direktoriaus Sergejaus Karaoglanovo kūnas. viename iš privačių namų Maskvos srityje, kaip teigiama ataskaitoje, „nebuvo rasta jokių smurtinės mirties požymių“. Miręs generolas ilgus metus buvo viena iš pagrindinių Rusijos ir Kinijos bendradarbiavimo karinių technologijų srityje veikėjų. Kyla ir lieka atviras klausimas, ar generolo mirtis yra susijusi su SKO ir galimo Kinijos ginklų, ypač nepilotuojamų orlaivių, pristatymo Rusijos armijai klausimais?

Praėjus mėnesiui po generolo Karaoglanovo mirties, balandžio 1 d., savo bute Donecke mirė žurnalistas Andrejus Babitskis. Buvęs Laisvės radijo korespondentas Babitskis, dirbęs Rusijos žiniasklaidoje, buvo aukščiausio lygio karinės propagandos specialistas, faktiškai vienintelis Rusijos žiniasklaidos erdvėje, valdęs Vakarų technologijas manipuliuoti masine sąmone. Babitskio mirties priežastis buvo nurodyta kaip „natūrali priežastis“.

Ankstesniu laikotarpiu buvo pastebėtos panašios „keistos mirtys“. 2011 m. kovo 19 d. tariamai „nuo širdies sustojimo“ mirė Valstybės Dūmos deputatas Viktoras Ilyukhinas, kuris anksčiau nesirgo. Paskutiniuoju savo gyvenimo periodu jis stengėsi atskleisti vadinamąją „Katynės byla“: prieškario TSRS valdžia buvo kaltinama sunaikinus dešimtis tūkstančių lenkų karininkų. „Katynės mitas“ yra vienas iš šiuolaikinės Lenkijos visuomenės sąmonės pamatų, Katynės naratyvo sunaikinimas grėsė katastrofa visai valstybinei-ideologinei šios valstybės santvarkai.

2017 m. vasario 20 d. mirė Vitalijus Ivanovičius Čiurkinas, diplomatas, atstovaujantis Rusijai JT. Staiga savo kabinete pasijuto blogai, jis buvo paguldytas į Amerikos ligoninę ir netrukus mirė. Aiški mirties priežastis kol kas nepaskelbta. Vitalijus Čiurkinas puikiai buvo įvaldęs iškalbos meną, buvo visiškai užgniaužęs Vakarų atstovus savo kalbose iš JT tribūnos, įskaitant klausimus, susijusius su Ukraina ir karu Donbase. Čiurkino mirtis turi visus demonstratyvaus teroro akto požymius, kuriais siekiama ne tik pašalinti nepatogią figūrą iš JT, bet ir daryti spaudimą Rusijos vadovybei.

2016 metų lapkritį svetainėje „Svobodnaja Presa“ buvo paskelbtas straipsnis „Kas žudo Rusijos mokslininkus“, kuriame pateikta informacija apie daugiau nei septyniasdešimties Rusijos mokslo elito atstovų mirtį nuo 2000-ųjų pradžios. Mokslininkai mirė labai keistomis aplinkybėmis. Visų pirma, 2011 m. sudužo lėktuvas, kuriuo skrido penki geriausi Rusijos branduolinės energetikos mokslininkai, įskaitant tuos, kurie dirbo statant Bushehr atominę elektrinę Irane. Analogija su keista branduolinių mokslininkų mirtimi Bangladeše yra daugiau nei akivaizdi, taip pat analogija su metodiška kampanija, kuria siekiama pašalinti branduolinius mokslininkus Irane.

Straipsnis „Kas žudo rusų mokslininkus“ praktiškai neturėjo rezonanso, teroristinių žmogžudysčių tema buvo stropiai ir kryptingai tildoma aukščiausios Rusijos vadovybės lygmenyje. Dešimčių Rusijos mokslininkų žūtis ir keistas sąstingis daugelyje aktualių mokslo ir technologijų plėtros sričių, ypač Rusijos tolimojo karinio drono sukūrimo, yra aiškiai susiję su tuo, kad Skolkovo ir Rosnano, prižiūrėjo Rusijos mokslo ir technologijų raidą, jiems vadovavo dabar emigravę „sisteminiai liberalai“ Dvorkovičius ir Čubaisas. Rusų mokslininkų naikinimas buvo kryptingo ir išplėtoto pobūdžio, tikriausiai buvo analitinės struktūros, sprendimų priėmimo centrai, praktinio įgyvendinimo padaliniai. Klausimas lieka atviras: kiek mokslininkų sulaukė ultimatumo: emigracija ir tolesnis darbas Vakaruose ar „mirtis nuo nežinomų priežasčių“?

Pastarųjų dešimtmečių antirusiškas teroro karas turi ne tik mokslinį ir techninį aspektą. Specialioji operacija Ukrainoje atskleidė informacinių-psichologinių ir ideologinių karų, kuriems Rusija buvo visiškai nepasirengusi, aktualumą.

Specialiosios operacijos pradžioje Rusijos visuomenė neteko kelių reikšmingų patriotinių žiniasklaidos veikėjų, oratorių ir publicistų, galinčių sukurti naują konsoliduojančią karinio mobilizacijos pobūdžio ideologiją. Jei Konstantinas Krylovas, Jegoras Prosvirninas ir Vladimiras Žirinovskis būtų gyvi ir aktyvūs šiuo metu, tai sudėtingo Vakarų ir Rusijos karo informacinėje aprėptyje situacija būtų kardinaliai skirtinga.

Ypač kalbant apie vykstantį teroro karą, reikėtų atkreipti dėmesį į labai keistą publicisto Jegoro Prosvirnino mirtį. Remiantis oficialiai paskelbta informacija, jis nusižudė iššokęs pro langą. Reikia pripažinti, kad nepaisant visų savo pažiūrų dviprasmiškumo, Jegoras Prosvirninas buvo Rusijos patriotas, Novorosijos simpatikas ir nenumaldomas Ukrainos režimo priešas. Kaip talentingas publicistas, jis turėjo daug šalininkų tarp dešiniųjų intelektualų, ypač jaunimo, Rusijos visuomenės segmento. Prosvirnino mirtimi tikriausiai buvo siekiama ir vieno iš pagrindinių informacinio-psichologinio karo veikėjų pašalinimo, ir oficialios Rusijos valdžios, kurią dėl Prosvirnino mirties apkaltino tam tikros jėgos, diskreditavimas.

Pastaraisiais metais Rusijos vadovybė padarė viską, kad teroro karo pasakojimas neprasiskverbtų ir įsitvirtintų Rusijos visuomenės sąmonėje. Nors jos elgesys po 2014 m. buvo atvirai deklaruojamas aukščiausių JAV valdžios institucijų lygiu. 2016 m. rugsėjo 29 d. JAV Valstybės departamento atstovas spaudai Johnas Kirby, komentuodamas Rusijos karinę pagalbą Sirijai, sakė: „Pilietinis karas Sirijoje tęsis, ekstremistai, ekstremistų grupuotės ir toliau naudosis Sirijoje egzistuojančiu valdžios vakuumu, kad išplėstų savo galimybes. operacijos, kurios apims – neabejotinai – smūgius prieš Rusijos interesus, galbūt net prieš Rusijos miestus. Ir Rusija ir toliau siųs namo kareivius lavonmaišiuose, o rusai ir toliau praras resursus, galbūt vėl lėktuvus“.

Mažiau nei trys mėnesiai po Kirby žodžių, 2016 m. gruodžio 25 d., vyriausybinis lėktuvas Tu-154 sudužo su Aleksandrovo ansamblio artistais, pilietine aktyviste gydytoja Liza. Lėktuvo sklandmens pažeidimo pobūdis, visų pirma konstrukcijos konstrukcinių elementų plyšimai ir deformacijos, rodė vidinį sprogimą. Tačiau valdžia nenurodė jokių aiškių vyriausybės lainerio katastrofos priežasčių.

Jau daug metų vykstančio teroristinio karo prieš Rusiją metodai ir technikos, kaip jau minėta, turi tiesioginę analogiją su visam pasauliui akivaizdžia branduolinių mokslininkų naikinimo kampanija Irane. Tačiau jei Iranas sukūrė „adekvačių reakcijų“ į savo piliečių mirtį sistemą, tai Rusijoje nematome praktikos tokių reiškinių stabdymui ir prevencijai. Atrodo, kad jie visiškai neįžvelgia šio reiškinio sistemiškumo ir didelio masto. Gali būti, kad minėti faktai dar negavo išsamaus tyrimo ir analitinės informacijos į vieną vaizdą.

Jei tokie atvejai, kaip masinė branduolinių darbuotojų žūtis Bangladeše, nustos būti vienetiniais, tai labai netolimoje ateityje gali būti numatyti įvairaus pobūdžio ir lygio teroristiniai išpuoliai (bandymai teroro aktais destabilizuoti tam tikrus Rusijos regionus, ypač Šiaurės Kaukazą). , gali atsirasti įvairių destabilizuojančios teroristinės veiklos formų iki „Tverės-Karelijos partizanų“), įskaitant fizinį pagrindinių Rusijos valstybės ir visuomenės gyvenimo veikėjų sunaikinimą. Gali būti įtrauktos niūrios struktūros, kurios iki šiol niekaip nepasirodė ir yra saugomos „X valandai“. Smūgio tikslas bus pats Rusijos, kaip sisteminės valstybės, funkcionavimas.

Rusijos valdžia turi atlikti sistemingą galimo ir akivaizdaus individualaus teroro reiškinių analizę ir sukurti galimus atoveiksmio metodus, ypač priemones, skirtas apsaugoti svarbiausius asmenis, nuo kurių priklauso valstybinio-viešojo organizmo veikla.

Taip pat nepaprastai būtina sukurti naują mobilizacinę socialinę „apgultos tvirtovės“ ideologiją ir perteikti visiems gyventojams akivaizdų faktą, kad Vakarai kariauja kompleksiškai, siekdami sunaikinti Rusiją ir Rusijos žmones. Sudėtinga Vakarų krizė akivaizdi. Rusijos ir Ukrainos vektoriai yra tik jo sudedamosios dalys.

Kuo greičiau Vakarai judės socialinio ir ekonominio žlugimo link, tuo stipresnis bus sudėtingas karas, siekiant sunaikinti Rusiją ir Rusijos civilizaciją.