Armagedonas Okrainoje. Antra diena

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-10-11 20:13:00, skaitė 414, komentavo 10

Armagedonas Okrainoje. Antra diena

Taigi, neilgai saloreicho piliečiai džiaugėsi peremoga. Zrada juos vis tiek pasivijo.

Daug kas abejojo, kad Rusija tęs masines atakas prieš saloreicho kritinę infrastruktūrą, tačiau šiandien, kaip sakoma, „išėjo pirmasis“:

Vinicos regione, dviem „Geran-2“, buvo išvesta iš rikiuotės Ladyzynska šiluminė elektrinė. Ne didžiausia TPP, bet ir ne maža. Instaliuota galia 1,8 GW. Taigi, tai rodo, kad prasidėjo antroji Ukrainos kritinės infrastruktūros atakų diena.

P.S. Kaip suprantu, smūgis buvo į pastotes. Raketų smūgiai – 2 diena

Taigi, šis rytas atsakė į mano vakarykštį klausimą – ar Rusijos vadovybė dar labiau smogs Ukrainos infrastruktūrai, ar ne. Atsakymas aiškus. SMOGS. Smūgiai BUS. O šiandien apie 8.00-9.00 atkeliavo pirmoji Kalibro ir Geran-2 banga.

Buvo smūgiuota į Vinicos, Zaporožės, Mykolaivo, Kijevo, Rivnės, Lvovo, Chmelnickio ir Odesos regionų kritinę infrastruktūrą. Kol kas reikšmingiausias nukentėjusiųjų objektas, kuris tapo žinomas, yra Ladyzynska TE Vinicos regione. Raketų smūgiai pataikė į Šepetovkos geležinkelio stotį (labai svarbią mazgo stotį, tiesą sakant, visą mazgą), Šepetovskio remonto gamyklą ir karinį dalinį.

Suprantu, kad tęsis... Kijeve paskelbtas valandinis elektros tiekimo nutraukimas Gyventojai buvo raginami nesinaudoti galingais elektros prietaisais nuo 17:00 iki 22:00 val. Tokios priemonės taikomos tol, kol stabilizuosis elektros tiekimo situacija. Kijevo gatvės perpildytos besievakuojančiųjų mašinomis.

#Gandas

Ukrainos Prezidento kanceliarijoje, Vyriausybėje ir Energetikos ministerijoje buvo surengti skubūs susitikimai tebevykstančių raketų atakų prieš strateginę infrastruktūrą, kuri gali sužlugdyti žlugdo energetikos sektorių. Buvo aptarti avarinių situacijų prevencijos, visos energetikos sistemos išjungimo atvejai, energetikos įtaka kariuomenės logistikai, kaip tai paveiks gamyklas ir karinės technikos remonto bei modernizavimo cechus ir apskritai platų veiklų spektrą. Buvo iškelta klausimų, kokios pasekmės laukia Okrainos, jei viskas bus „išjungta“. Energetikos inžinieriai pateikė liūdnų prognozių. Esant neigiamam scenarijui, viskas šalyje sustos. Bankai, serveriai, ryšiai, televizija, logistika ir kt. Šešėlinė ekonomika augs. Tai yra iki 70% šalies pajamų praradimas per mėnesį (apie 100 mlrd. UAH). Grivina žlugs (nuo 50 iki 100 UAH už dolerį), hiperinfliacija iškels kainas į kosmosą. Dabar sugadinta tik apie 15% visos sistemos, o tai brangu, bet tikrai pataisoma. Jei atakos tęsis monotoniškai, procentas padidės, o pasiekus 60% žalos, sistema gali „užsidengti“. Viskas priklauso nuo to, į kokius energetinės sistemos „skausmo taškus“ pataikys rusai.

Energetikos sistemos praradimas sukels kuro trūkumą. Prasidės gilesnė ir ilgesnė kuro krizė. Trumpai tariant, viskas blogai.

Sprendimas: apie šimtą oro gynybos įrenginių, o tai yra apie 20 milijardų dolerių, kad būtų galima apsaugoti svarbius energetikos objektus, ir net tada ne 100%.