"Twitter" yra ginklas, o ne verslas

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://rwmalonemd.substack.co... 2022-10-12 10:57:00, skaitė 204, komentavo 2

Informaciniame kare niekas nėra taip, kaip atrodo, o jūsų protas yra mūšio laukas

Mane nuolat stebina daugelio mano kolegų naivumas dėl žiniasklaidos aplinkos ir vykstančio neriboto informacinio karo praktikos. Štai du naujausi pavyzdžiai, kurie tai iliustruoja. Jei nusprendėte dalyvauti "Twitter", maitinate kibernetinio karo variklį. Taigi tiesiog sustokite.

Iš straipsnio "Kibernetinis karas - nauja užsienio politikos riba" (paskelbtas 2016 m.)

"Kaip ir Pirmojo pasaulinio karo metais chloro dujos ir kulkosvaidžiai, mūsų vyriausybės turi naujos kartos ginklų. Pasaulis niekada nematė planetą apimančio kibernetinio karo ir negalėjo įsivaizduoti skaitmeninio naikinimo pasekmių ir jo poveikio realiam pasauliui. Skirtingai nei įprastinio karo atveju, nebuvo Ženevos konvencijos, apibrėžiančios kibernetinių išpuolių prieš nacionalines valstybes moralinius standartus. Tačiau svarbiausia, kad sunku iššifruoti, kada kibernetinė ataka pateisina tiesioginį karinį atsaką."

Žmonės mano, kad suprantu tik vieną sritį, iš esmės vakcinas, biologinę apsaugą, FDA/reguliavimo reikalus ir panašiai. Įvairūs žiniasklaidos atstovai man nuolat pataria "likti savo juostoje". Jie sunkiai supranta, kad mano patirtis yra daug platesnė. Dieve mano, aš sugalvojau RNR kaip vaisto ir (arba) vakcinos platformos idėją, kai man buvo 28 metai. Nuo to laiko daug nuveikiau, nepaisant to, kad mane apšviečia dujomis ir kad Paulas Offitas gali išsilieti.

Be kita ko, kaip konsultantas savo klientams laimėjau milijardus ir milijardus dolerių federalinių sutarčių, kai buvau pasiūlymų vadovas, dalykinis ekspertas ir pasiūlymų autorius. Taip yra todėl, kad sugebu pasinerti į naujas technines sritis, greitai perprasti jų pagrindus, o tada parašyti įtikinamus pasiūlymus, atitinkančius JAV federalinius reikalavimus. Todėl esu pasirašęs daugybę susitarimų dėl informacijos neatskleidimo (kurie riboja tai, ką galiu atskleisti apie tai, ką žinau), ir esu giliai pasinėręs į įvairius verslo ir techninius / strateginius planus. <...> Mano darbo užmokestis už šį darbą paprastai siekė 300 JAV dolerių už valandą, o tai yra kuklus užmokestis žmogui, turinčiam mano žinių ir patirties. Pakankamas sąskaitoms apmokėti, bet nepakankamas, kad duotų "milijonus" dolerių, kuriuos, kaip tvirtina troliai, man sumokėjo.

Daugelį metų vienas iš mano klientų buvo bendrovė "Behavior Matrix", kuri 2017 m. buvo parduota bendrovei "Element Data". "Element Data" bendradarbiauja su "Amazon Web Services", "Microsoft" ir "Snowflake". Čia pateikiamas vienas atvejo tyrimas, kaip "Element Data" padeda sveikatos priežiūros pramonei, ir kitas tyrimas, susijęs su farmacijos pramone. Noriu pasakyti, kad turiu įžvalgų apie dabartinę kibernetinės erdvės būklę. Ir ji toli peržengia šio konkretaus pavyzdžio ribas.

Su technologijomis nesusipažinusiems pašaliniams asmenims gali būti sunku suprasti kibernetinio karo mūšio lauko reljefą. Taigi pateikime paprastą pavyzdį: flashmobai. "Wiki": "Flashmobas (arba flashmobas) - tai grupė žmonių, kurie staiga susirenka viešoje vietoje, trumpai koncertuoja ir greitai išsiskirsto, dažnai pramoginiais, satyros ir meninės išraiškos tikslais. Flashmobai gali būti organizuojami telekomunikacijų, socialinės žiniasklaidos ar virusinių elektroninių laiškų pagalba." Socialinės žiniasklaidos ir elektroninio pašto naudojimas siekiant suburti ir nukreipti grupės ar minios elgesį tapo itin sudėtingas (daugiau apie tai bus rašoma toliau), tačiau pradėsiu nuo paprasto pavyzdžio, kuris daugeliui iš jūsų bus pažįstamas. 

Karolina Galvin dirba daktarui Peteriui McCulloughui (be kita ko) ir yra gana grubios flashmobų valdymo formos specialistė. Daugelį metų ji dalijo popierėlius su QR kodu praktiškai visiems sutiktiems žmonėms. Jie nuskenuoja QR kodą ir patenka į svetainę, kurioje gali užsiregistruoti, kad paremtų bet kokią misiją, į kurią ponia Galvin nori juos nusiųsti. Dabar ji turi kibernetinių karių armiją, kurią gali pasiųsti su bet kokia savo pasirinkta žinute, kad socialinėje žiniasklaidoje palaikytų arba pultų savo klientų reikalus. Ji siunčia žinutę, o jie masiškai veikia, ir tai atrodo kaip spontaniškas sukilimas. Šis straipsnis ("Naujoje ataskaitoje išsamiai aprašomos pastangos įsiskverbti į sveikatos laisvės judėjimą ir jį sužlugdyti") buvo parašytas iš dalies apie Karoliną ir iš dalies pagrįstas ataskaita "Themis Report: Anatomija apie infiltraciją į vietinį sveikatos laisvės judėjimą".

Tai panašu į daugeliui iš mūsų pažįstamus "botų ūkius", tačiau, nors ir primityvus, šis metodas gali būti veiksmingesnis skverbiantis į įvairias socialinės žiniasklaidos vietas, nes sandoriai atrodo tikresni. Tą patį bendrą metodą galima taikyti ir fiziniams susirinkimams - protestams ar "spontaniškiems sukilimams", nors man nėra žinoma, kad tai būtų buvusi ponios Galvin verslo modelio dalis. Tačiau tokio pobūdžio metodas, apimantis kontaktų sąrašus, gali būti ir dažnai yra naudojamas kaip ginklas, kad būtų galima įgyvendinti fizinius "Flashmob" reiškinius. Išsiųskite žinutę, ir tūkstančiai ar šimtai tūkstančių (priklausomai nuo jūsų sąrašo dydžio) staiga susirinks tam tikroje vietoje, nusiteikę kokiam nors tikslui ar veiksmui. Ar vis dar sekate?

Šis metodas ir visi jo išvestiniai produktai laikomi ir grėsme, ir galimybe vyriausybėms, korporacijoms, ne pelno siekiančioms advokatų grupėms, politinėms partijoms ir pan. Tam tikra prasme visi esame susipažinę su labai paprastomis jo versijomis; jei per pastarąjį dešimtmetį aukojote kokiai nors politinei kampanijai, tikriausiai dabar esate įtrauktas į nacionalinę duomenų bazę ir periodiškai gaunate nepageidaujamų tekstinių pranešimų ar elektroninių laiškų, kuriuose raginama aukoti ar imtis veiksmų.

Kaip tai susiję su "Twitter"? Ir kaip tai išsivystė?

Pirmiausia "Twitter"

Tyrimų ir konsultacijų įmonė "Edify" neseniai atskleidė klientų užsakyto tyrimo projekto, kurio tikslas buvo išanalizuoti advokatų kontoros "Wilson Sonsini Goodrich & Rosati" (WSGR), "Twitter", Bideno Baltųjų rūmų, Obamos Baltųjų rūmų, Jameso Bakerio, Alexanderio Macgillivray, Vijaya Gadde ir Anthony Fauci dukters Alison Fauci, kuri yra "Twitter" inžinierė, ryšius, rezultatus. Pirmosios dvi iš šių analizių paskelbtos čia ir čia, o artimiausiu metu numatoma paskelbti dar bent vieną. Išvadose aiškiai užfiksuotas gilus ryšių tinklas, siejantis WSGR, "Twitter", prezidento D. Trumpo, prezidento Baracko Obamos, prezidento Joe Bideno, Mokslo ir technologijų politikos biuro ir "Google" cenzūrą. Visi šie ryšiai eina per Aleksandrą Makgilivrėjų. Macgillivray šiuo metu dirba Bideno Baltųjų rūmų OSTP (Mokslo ir technologijų politikos biure) kaip vyriausiasis JAV CTO (vyriausiojo technologijų pareigūno) pavaduotojas.

"Edify" dokumentuoja santykių tinklą, kuriuo vadovaujasi JAV vyriausybės, technologijų ir socialinės žiniasklaidos aljanso cenzūros praktika. Skaitydamas pirmąją iš dviejų analizių, pavadintą "EDIFY: KRITINIS NEXUS: TWITTER, WSGR, MACGILLIVRAY & WHITE HOUSE" (2022 m. rugsėjo 15 d.), mane sudomino dokumentai apie gilias sąsajas tarp "Twitter", Bideno, Obamos ir pagrindinį "Twitter", kaip informacinio ir psichologinio karo priemonės, vaidmenį.

Būtent tą karštąjį klausimą, kurį aptariau "Joe Rogan Experience" laidoje, kai pavartojau tuos tris žodžius "masinio formavimosi psichozė", sukėlusius tokią klampią Silicio slėnio technologijų milžinų, "Trusted News Initiative" ir Peterio Breggino reakciją.

Remdamasi santykių žemėlapiu, "Edify" daro tokias išvadas:

"Twitter" yra centrinis mazgas ir supratimo pagrindas. Eiliniam elitui, politinei klasei ir visam federaliniam aparatui "Twitter" vertė slypi jo gebėjime dalyvauti suvokimo valdyme, kuris techniniu terminu dažniau vadinamas "psyops" arba "psichologiniu karu". [1] [2] [3] [4] [5]

"Twitter" užsiima suvokimo valdymu, nes geba nustatyti tikrovę ir ja manipuliuoti aktyviai nustatydamas ir formuodamas savo platformos turinį. [1] [2] [3] [4] [5] "Twitter" vartotojai gali gauti filtruotą turinį arba apskritai negauti, nematyti ar negalėti skelbti turinio. [1] [2] [3] [4] [5] 

De facto cenzūra pirmiausia vykdoma nustatant ir įgyvendinant bendruomenės standartus, gaires ir vartotojų dalyvavimo taisykles. [1] [2] [3] [4] [5] Aiškiai matyti, kad čia priimami sprendimai, regis, atitinka aiškiai atpažįstamas politines linijas, primenančias dvipakopį teisingumą. [1] [2] [3] [4] [5]

Turinio nustatymas, algoritminis manipuliavimas ir politiškai motyvuotas nestandartinių pranešimų ir politinės opozicijos cenzūravimas - tai akivaizdūs pavyzdžiai, kaip "Twitter" užsiima arba, atrodo, užsiima suvokimo valdymu. [1] [2] [3] [4] [5]

Dvi įrodytos sritys, kuriose "Twitter" užsiima suvokimo valdymu, apima turinio cenzūravimą, susijusį su COVID-19 [6] [7] [8] [9] [10], ir Hunterio Bideno nešiojamojo kompiuterio istoriją.

(Pastabos iš pirmiau pateikto teksto:)

  1. "Twitter" yra atpažįstamas ir atpažįstamas kaip viešosios informacijos saugotojas
  2. Twitter veikia pagal griežtą politinę darbotvarkę
  3. Twitter darbotvarkė atitinka progresyvią liberalų ir demokratų mintį ir politiką
  4. "Twitter" kolektyviniai veiksmai techniškai pasiekia suvokimo valdymo lygmenį 
  5. "Twitter" dalyvavimas suvokimo valdyme apima turinio nustatymą, algoritminį manipuliavimą ir akivaizdžią aktyvią cenzūrą, nukreiptą prieš nestandartinius pranešimus [konservatyvų turinį, palankų Trumpui].
  6. WSGR atstovauja "Twitter" visuose jos korporatyviniuose pranešimuose, todėl WSGR yra neatsiejama nuo visų dalykų.
  7. WSGR partneris Larry Sonsini laikomas "Silicio slėnio krikštatėviu" [90].
  8. WSGR įdarbino Alexanderį Macgillivray'ų, dar vieną Harvardo teisės programos produktą, kuris vėliau tapo akivaizdžiu cenzūros praktikos architektu, dirbdamas Obamos ir Bideno Baltuosiuose rūmuose.
  9. WSGR turi svarbių ryšių su faktiškai nepatogiais asmenimis ir subjektais, tokiais kaip "Arbutus", "Moderna" ir "mRNA" vakcinos, taip pat su "Arbutus" turimais patentais dėl lipidinių nanodalelių apvalkalo.
  10. WSGR dalyvauja vykstančiuose teisminiuose ginčuose, susijusiuose su ankstesniu punktu

Pirmiau pateikta citata - tai tik pradžia analitinių išvadų, tarp kurių yra ir šis perlas:

Alison Fauci yra "Twitter" programinės įrangos inžinierė, kuri pagal savo pareigas turėtų techninių galimybių ir prieigą veikti taip, kaip nurodyta parodymuose. 

Be to, kad Alison Fauci atlieka daktaro Anthony Fauci ir jo vadovų iš NIH/NIAID ir kitų įstaigų funkcijas, Alison Fauci pagal savo pareigas turi technines galimybes išgauti privačius "Twitter" naudotojų duomenis apie nurodytus asmenis, įskaitant politinę opoziciją. Bet kokie tokie išgauti duomenys gali būti perduodami atgal į B. Obamos, J. Bideno ir kt. kartelį.

Tai taip pat dar vienas įrodymas, kad visuose šiuose reikaluose vyrauja aiškus nepotizmo modelis, kai sutuoktiniai ir vaikai atlieka svarbiausius vaidmenis, kuriuos lemia jų vieta platesnėje struktūroje.

Alison Fauci galėjo būti tarpininkaujanti informacijos perdavėja, palyginti su Anthony Fauci kohorta ir jos pirmenybe "Twitter" cenzūros politikai, taikomai patikimam COVID turiniui, kenkiančiam COVID įmonių sukčiavimo konstrukcijai ir šiam oficialiam naratyvui.

Praėjusiais laikais vien dėl to NY Times ir Washington Post puslapiuose būtų verta paskelbti redakcinę nuomonę, nes tai akivaizdžiai rodo tam tikrą turbo-nepotizmą ir aiškų (anksčiau neatskleistą) interesų konfliktą. Tai neabejotinai nusipelno parodymų Misūrio ir Luizianos generalinių prokurorų, Eriko Šmito ir Džefo Landrio kartu su Naujuoju pilietinių laisvių aljansu (New Civil Liberties Alliance) vykstančiame teismo procese prieš JAV federalinę vyriausybę ir "Big Tech".

Tačiau mano atmintį sužadino ne ši analizės dalis, o toliau pateikta citata apie "spalvotąsias revoliucijas" ir dabartinę "Twitter" generalinę patarėją Vijaya Gadde iš antrosios ataskaitos, pavadintos "EDIFY: CRITICAL NEXUS II: VADDE, TWITTER, WSGR, BIDEN & DURBAN", paskelbtos 2022 m. spalio 09 d. Toliau pateikta citata susijusi su istoriniais įvykiais, susijusiais su 2012 m. prasidėjusiu spalvotosios revoliucijos sukilimu "Arabų pavasaris".

"Tuo metu egiptiečiai ir tunisiečiai, pasitelkdami technologijas, sukilo, o žiniasklaida tai pavadino "Twitter" revoliucija. "Man tai buvo nesvarstytina, nes norėjau dalyvauti įmonėje, kuri iš tiesų smarkiai keičia pasaulį", - sako Gadde. Ji dėkoja savo viršininkui "Juniper", generaliniam patarėjui Mitchellui Gaynorui, už palaikymą."   - Niujorko universiteto teisės žurnalas [1] 

Kokia tikimybė, kad tuometinis prezidentas B. Obama nieko nedarė, kad paskatintų ir užtikrintų Arabų pavasario sėkmę, nes tikrasis jo tikslas buvo pasitarnauti kaip "Twitter" platformos panaudojimo beta testas būsimoms cenzūros ir spalvotųjų revoliucijų programoms JAV?

Pritaikius Occamo metodą paaiškėja, kad taip greičiausiai ir yra, o Vadde'o parodymai čia yra šią poziciją patvirtinantys įrodymai.

WSGR produktas ir centrinis mazgas Alexas Macgillivray'us susieja Obamos ir Bideno Baltuosius rūmus. Macgillivray šiuo metu eina Bideno Baltųjų rūmų techninio direktoriaus pareigas. Macgillivray paskyrė WSGR produktą Gadde'ą savo įpėdiniu "Twitter" ir pagal kurį Gadde'as buvo pagrindinis ir tuometinio prezidento Trumpo deplatformavimo, ir Hunterio Bideno nešiojamojo kompiuterio aferos cenzūros dalyvis. Tai dar labiau apsunkina "Twitter" padėtį, susijusią su dalyvavimu spalvotose revoliucijose.

Tuo metu prezidentas B. Obama pasakė štai ką,

"Jungtinės Valstijos rėmė permainų jėgas". - Prezidentas Obama [2]

B. Obama nesakė, kad rėmė permainų šalis, o veikiau permainų jėgas; nurodydamas šalis kaip "įkvėpimo šaltinį".

Tai kruopščiai sukonstruoti teiginiai, kuriuose parinkti konkretūs žodžiai, o įžvalgiai juos pritaikius suprantame, kad "permainų jėgos" yra skaitmeninės, pavyzdžiui, "Twitter". Tai sutampa su tuo, kad Arabų pavasaris buvo "Twitter" beta bandymas. Tie patys bendri žmonės dabar yra pasirengę tarnauti Bideno administracijai dėl tolesnių veiksmų.

"Tačiau bendrovė [Twitter] susiduria su daugybe klausimų, priklausančių Gaidės kompetencijai, nuo privatumo iki intelektinės nuosavybės. Čia ji remiasi savo ankstesne patirtimi "Twitter", kai taip pat vadovavo tarptautinei komandai....Gadde sako, kad didžiausias laukiantis iššūkis - pertvarkyti teisės departamentą į labiau pasaulinę įmonę, kad jis atspindėtų bendrovės tarptautinį mastą. "Mes sunkiai dirbame, kad apsaugotume savo naudotojus, kad jie galėtų kalbėti mūsų platformoje ir naudotis ja siekdami pakeisti pasaulį, išreikšti politinę nesantaiką ar bet ką, ką jie nori daryti, ir tai mums kelia pasididžiavimą", - sako Gadde." - Niujorko universiteto teisės žurnalas [1]

Gadde's balso ir politinio disidentiškumo apsauga buvo visiškai sustabdyta tuometinio prezidento D. Trumpo, kai Gadde'as buvo pagrindinis jo de-platformavimo dalyvis. Kontekstualiai darome išvadą, kad Gadde komentarai apibūdina "pokyčių jėgas", kurias tuometinis prezidentas Obama minėjo kalbėdamas apie spalvotąsias revoliucijas, jo dalyvavimą jose ir skaitmeninį turtą, pavyzdžiui, "Twitter" platformą, kuris palengvina šias revoliucijas.

Antrojoje ataskaitoje atskleidžiama daug daugiau tarpusavyje susijusių ryšių, kurie iš esmės rodo, kad šioje situacijoje reikia taikyti Reketavimo ir korupcinės veiklos įstatymą (RICO). Taip pat yra "easter egg" tiems, kurie nori geriau suprasti Elono Musko ir "Twitter" sandorį, kuris visiškai nesusijęs su Elonu Musku kaip žodžio laisvės gynėju. 

22 sausio 12 d. WSGR išplatino pranešimą spaudai [4], kuriame išsamiai aprašė savo patarimus dėl 1 mlrd. dolerių D serijos kapitalo finansavimo sandorio. WSGR konsultavo "Checkout.com" [5], kuri yra internetinių mokėjimų apdorojimo platforma.

Pasak WSGR, Kataro investicijų institucija [6] yra pagrindinė investuotoja.

Kataro investicijų institucija finansuoja Elono Musko "Twitter" [7] įsigijimą. WSGR atstovauja "Twitter" visuose įmonės atskleidžiamuose dokumentuose, kaip aptarta PAGRINDINIAME APTARIME.

Egonas Durbanas FIRST BRIEF'e buvo susietas su "Twitter" valdyba, "Silver Lake Capital" ir WME talentų ir literatūros agentūra, kuri susikerta su Ari ir Rahmu Emanueliu bei Obamos Baltaisiais rūmais.

Toliau pateikiami faktai, susiję su Kinijos skverbimusi į NBA ir jos įtaka [kontrole?]. [14] [15] [16]

Laikraštis "NY Post" rašo, kaip Durbanas ir jo ryšiai su Kinija ir NBA dengia "Twitter" ir Musko sandorį [išskirta autoriaus] [17]: 

"Elono Musko netikėtas pasiūlymas pirkti "Twitter" už jo pradinę 44 mlrd. dolerių kainą sekė po įžvalgių valdybos nario manevrų, kuris, be didelio "Twitter" akcijų paketo, taip pat valdo dalį Niujorko "Knicks" ir "Rangers" klubų, teigia "The Post" šaltiniai. 

Egonas Durbanas - Silicio slėnio rizikos draudimo fondo "Silver Lake Partners", kuriam priklauso apie 10 % "Knicks" ir "Rangers" akcijų, įkūrėjas ir vienas iš vadovų - derybose su E. Musku užėmė griežtą poziciją, kai kiti direktoriai buvo pasirengę susitarti ir užbaigti teisinę aklavietę, teigė situacijai artimi šaltiniai."

Judame toliau

Skaitant "Edify" analizes, mano atmintyje įsirėžė komentarai apie tai, kad "Arabų pavasaris" buvo naudojamas kaip bandymų poligonas toliau kuriant ir diegiant socialinės žiniasklaidos minios valdymo priemones. Konkrečiai:

Kokia tikimybė, kad tuometinis prezidentas B. Obama nieko nedarė, kad paskatintų ir užtikrintų Arabų pavasario sėkmę, nes tikroji jo paskirtis buvo pasitarnauti kaip "Twitter" platformos beta testas, kad ateityje JAV būtų galima naudoti cenzūros ir spalvotųjų revoliucijų tikslais?

Aš tikrai žinau, kad įvykiai, susiję su Arabų pavasariu, buvo panaudoti būtent taip. 

Yra keletas svarbiausių dalykų, kuriuos žmonės turi suprasti apie socialinę žiniasklaidą apskritai, o ypač apie "Twitter". Dauguma žino, kad iš esmės visos šios platformos yra naudojamos kaip žvalgybos rinkimo priemonės. Tai yra viena iš pagrindinių jų funkcijų. Jie nežino, kad "Twitter" ir kai kurios kitos platformos turi galimybių, dėl kurių jas labiau tiktų priskirti kibernetiniams ginklams. Šie kibernetiniai ginklai nukreipti prieš žmonių ir grupių elgesį ir mąstymą. Juos naudoja pramonės įmonės, vyriausybės, nevyriausybinės organizacijos, žvalgybos agentūros, visi, kurie gali sau leisti mokėti.

Pirmiausia pripažinkite, kad jei bendraujate mobiliuoju telefonu bet kuriame regione, kuriame yra daugybė mobiliojo ryšio bokštų, tikslią jūsų buvimo vietą galima lengvai nustatyti trianguliacijos būdu. Ir, žinoma, tai galima suderinti su didelės skiriamosios gebos palydoviniais vaizdais. Jei tokioje aplinkoje naudojatės socialinės žiniasklaidos priemone, kas esate, kas jums rūpi ir kur esate erdvėje - visa tai yra vieša informacija, kurią galima lengvai nustatyti. Ir čia viskas tampa dar įdomiau. Arabų pavasario protestai neabejotinai buvo panaudoti kaip šių galimybių bandymų poligonas.

Jūsų socialinės žiniasklaidos komunikacijos emocinį turinį galima abstrahuoti. Ne tik tai, ką "tweetinate", bet ir jūsų jausmus bei jų stiprumą. O per savo ryšius galite būti išdėstyti debesų žemėlapyje kaip įtaką darantis asmuo, atstumtasis, sekėjas ir t. t. savo ryšių grupėje. Šie žemėlapiai pasirodė esantys naudingi nustatant tuos, kurie formuoja grupuočių ar minios (įskaitant flashmob'us) elgesį. Asmenis, kurie formuoja minios elgseną taip, kaip manipuliuojanti organizacija nori, kad ji didėtų, galima sustiprinti naudojant socialinės žiniasklaidos algoritmus, kad minios elgsena dar labiau pakryptų norima linkme, o tuos, kurie formuoja elgseną nepageidaujama linkme, galima slopinti. Dėl geoproporcingos vietos nustatymo galimybių, jei norima, į asmenis taip pat galima fiziškai nusitaikyti naudojant kinetinius ginklus ar kitas priemones. Pagalvokite apie dronų raketų smūgius ir decentralizuotus dronų debesis. Vis dar su manimi?

Algoritminės komunikacijos manipuliacijos, kurias daugelis iš mūsų stebėjo per COVID krizę, yra tik nedidelė "Twitter" ir kitų "socialinės žiniasklaidos" komunikacijos platformų ("Tic Tock", "Telegram", "Facebook" ir kt.) bendrų kibernetinių ginklų galimybių dalis. Daugiakalbiai analitiniai pajėgumai dabar įprastai naudojami "rinkimuose" visame pasaulyje, protestuose ir "spalvotosios revoliucijos" tipo judėjimuose (įtariu, kad taip pat ir kai kuriuose pastarųjų kelerių metų protesto judėjimuose JAV), taip pat kasdienėje komercinėje veikloje, pavyzdžiui, parduodant vaistus ir (žinoma) vakcinas. Ši kibernetinio karo technologija yra vertybiškai ir etiškai neutrali. Ji gali būti naudojama siekiant tikslų, kurie gali atrodyti geri arba blogi. Mano nuomone, bet koks tyčinis manipuliavimas žmonių mintimis ir emocijomis yra blogis, kad būtų aišku. Panašu, kad dėl šios technologijos galios, kai ji naudojama, tampa nebereikalingos tokios abstrakčios žmogiškos sąvokos kaip laisvė, suverenitetas, etika ir asmens autonomija.

Palieku jums pasirinktas skaidres (jau daug metų senumo) iš savo senojo kliento "Elgesio matricos". Šios skaidrės yra "viešos", priešingai nei konfidencialios ir (arba) įslaptintos santraukos, kurias mačiau ir kuriose ši technologija nagrinėjama daug giliau. O "Behavior Matrix" buvo tik vienas iš daugelio pavyzdžių įmonių, sukūrusių panašias galimybes. Jas pateikiu tam, kad galėtumėte susidaryti įspūdį apie sukurtos ir šiuo metu toliau tobulinamos technologijos galią.

Apibendrinant, nebūkite naivūs. Visa tai nėra "sąžininga". Visa tai nėra "teisinga". Nieko iš to nėra "teisinga". Tai labai, labai skiriasi nuo to, kas, kaip manėme, yra priimtinos veiklos taisyklės tokioje atstovaujamojoje respublikoje kaip mūsų. Taisyklės ir visuomeniniai sutartiniai santykiai tarp valdžios ir valdomųjų, administracinės valstybės ir laisvų piliečių, kuriems ji turėjo tarnauti, kurie yra šimtmečių senumo. O JAV vyriausybės ir didžiųjų technologijų sąjungos atveju tai akivaizdus JAV Konstitucijos pirmosios pataisos pažeidimas ir totalitarinės vienos politinės grupės politinių oponentų kontrolės stiprinimo priemonė.

Mattiasas Desmetas teisus, trečiųjų šalių veikėjai, susivieniję su didžiosiomis technologijomis, labai aktyviai manipuliuoja informacija, siekia formuoti jūsų mąstymą ir elgesį bei įjungti jums tam tikrą masinės hipnozės formą, kurią jie kontroliuoja. Tarp šių trečiųjų šalių veikėjų yra Jungtinių Valstijų Demokratų partija, B. Obamos ir ypač Bideno administracijos. Edify mapping atskleidžia ryšių tinklų, kurie įgalina ir palaiko šiuos "viešosios ir privačios partnerystės" (ergo, fašistinius/korporatyvinius) santykius tarp šių veikėjų, formą. O jūsų elgesys, jūsų balsavimo įpročiai, jūsų pirkimo įpročiai, jūsų mąstymo ir įsitikinimų sistemos yra produktas, kurį gamina šie kibernetiniai ginklai, maskuojantys "socialinės žiniasklaidos" įmones.

Kiekvieną kartą, kai bendraujate su "Twitter", maitinate jo mašininio mokymosi ir (arba) giluminio mokymosi įrankių kūrimą. Taigi atsisakykite. Arba bent jau supraskite ir priimkite faktą, kad su kiekvienu tviterio tekstu padedate kurti galingesnį kibernetinį ginklą. Jūs, jūsų mintys ir elgesys yra produktas.

Be to, yra daug pranešimų, kad "Twitter" dabar diegia spalvotą socialinių kreditų vertinimo ir (arba) reitingavimo sistemą. Manęs tai nenustebino.