Žvejyba gyvu masalu

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-10-13 20:42:00, skaitė 301, komentavo 0

Žvejyba gyvu masalu

Rusijos gynybos ministerija praneša apie MiG-29, kuris buvo numuštas Dnepropetrovsko srityje. Matyt, Ukrainos ginkluotąsias pajėgas užklupo degantis noras neleisti žydėti „Geranium“ (toks bepilotis) savo energetikos objektuose.

Per 3 dienas – Poltavos srityje buvo prarasti 2 orlaiviai (Okrainos ginkluotosios pajėgos teigia, kad „nukrito“, RF Gynybos ministerija pranešė apie 1 numuštą Su-27, taip pat buvo identifikuoti parodyti fragmentai – jie priklauso Su-24) 1 MiG-29 „pateko“ į bandymų atremti UAV „Geran-2“ reidą, o dabar dar 1 MiG-29 buvo numuštas Dnepropetrovsko srityje.

Atsižvelgdama į „Geranium“ ir kovinių lėktuvų kainą, per pastarąsias kelias dienas Rusijos gynybos ministerija visiškai apmokėjo visos partijos išlaidas. Visiškai aišku, kad net jei Okrainos oro pajėgos sugebėjo numušti porą „Geranium“ (tai toli gražu nėra faktas), tai, žinoma, negali kompensuoti dalies likusių kovinių lėktuvų praradimo.

Vyko savotiška žvejyba gyvu masalu.

Akivaizdu, kad Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgos manė, kad po kelių dienų „Geranium“ atakų į įvairius taikinius priešas gali rizikuoti mesti lėktuvus kovoti su bepiločiais orlaiviais, o šio priešo žingsnio buvo aiškiai tikimasi, o tai ir lėmė didelius materialinius nuostolius.

Galima teigti, kad UAV Geran-2 naudojamas ne tik Ukrainos ginkluotųjų pajėgų infrastruktūros objektams ir karinei technikai naikinti, bet ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro gynybos išprovokuoti rizikingiems veiksmams, kuriuose priešas apmulkinamas ir pagaunamas.