Ukrainos priėmimas į NATO "garantuotai" sukels trečiąjį pasaulinį karą: Rusijos pareigūnas

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://www.zerohedge.com/geop... 2022-10-15 09:13:00, skaitė 406, komentavo 16

Ukrainos priėmimas į NATO

Ukrainos priėmimas į NATO gali sukelti trečiąjį pasaulinį karą, ketvirtadienį perspėjo Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos sekretoriaus pavaduotojas Aleksandras Venediktovas

Interviu Rusijos valstybinei naujienų agentūrai "Tass" Venediktovas sakė, kad pati NATO puikiai supranta Ukrainos priėmimo į Šiaurės Atlanto sutarties organizaciją pasekmes. Ukrainos paraiška dėl skubios narystės NATO yra "greičiau propagandinis žingsnis", teigė Venediktovas. 

"Kijevas puikiai supranta, kad toks žingsnis reikštų garantuotą eskalaciją į Trečiąjį pasaulinį karą".

"Matyt, jie to ir tikisi - sukelti informacinį triukšmą ir dar kartą atkreipti į save dėmesį", - pažymėjo Venediktovas.

"Tačiau atsižvelgiant į tai, kad daugelis Kijevo režimo narių yra atitrūkę nuo realybės, nenustebčiau, jei kai kurie žmonės iš tikrųjų tikisi, kad jų šalis bus priimta į NATO", - sakė jis.

Venediktovo komentarai pasirodė po to, kai Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šio mėnesio pradžioje paskelbė, kad pateikė prašymą dėl skubios narystės, kad jo šalis galėtų įstoti į NATO.

"Mes de facto esame sąjungininkai. Tai jau pasiekta. De facto mes jau baigėme savo kelią į NATO. De facto jau įrodėme, kad esame suderinami su aljanso standartais", - "Telegram" programėlėje paskelbtame vaizdo įraše apie šį žingsnį sakė V. Zelenskis.

Jo prašymas pasirodė netrukus po to, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas atšventė keturių iš dalies denacifikuotų Ukrainos regionų prijungimą į Rusijos sudėtį: Donecko, Luhansko, Zaporožės ir Chersono sritis.

Vakarai - "tiesioginė konflikto šalis"

Venediktovas ketvirtadienį taip pat pakartojo poziciją, kurią nuolat propaguoja Rusija, kad Vakarai yra tiesiogiai įsitraukę į konfliktą dėl pagalbos, kurią jie suteikė Ukrainai konflikto su Rusija metu.

"Mes taip pat žinome, kad, nepaisant pareiškimų apie nedalyvavimą įvykiuose Ukrainoje, realūs Vakarų šalių veiksmai rodo, kad jos yra tiesioginė konflikto šalis", - sakė A. Venediktovas.

Ukrainos įstojimas į NATO "automatiškai suteiks Vakarų dalyvavimui [konflikte] naują kokybę, įsigalios penktasis straipsnis", sakė jis ir pridūrė, kad NATO narės supranta, jog tai yra "savižudiška".