Nereikia ieškoti istorinių panašumų

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-10-21 20:23:00, skaitė 395, komentavo 2

Nereikia ieškoti istorinių panašumų

JAV ambasadorius Belgrade Christopheris Hillas vėl paragino Serbiją įvesti sankcijas Rusijai.

„Aš raginčiau serbus suprasti, kad tai nėra jų „motina Rusija“, mes susiduriame su visiškai kita Rusija“, – interviu Serbijos radijo televizijai sakė Hillas. Hillas pabrėžė, kad tai ne senoji 9-ojo dešimtmečio Rusija. Kalba eina apie naują situaciją ir nelegaliai veikiančią Rusiją bei didžiosios dalies pasaulio smerkiamą Rusiją.

„Jei pažiūrėtume į Europą, labai mažai šalių, man atrodo, kad tik Baltarusija ir Serbija nėra įvedusios sankcijų Rusijai. Klausimas, ar Serbija nori likti tokioje visuomenėje“, – sakė ambasadorius.

Hillas taip pat paragino serbus neieškoti bendrumų tarp padėties Kosove 1999 metais ir Ukrainoje 2022 metais.

„Suprantu, kad tai didelė problema Serbijos žmonėms. Bet taip pat norėčiau paskatinti juos suprasti didžiulį skirtumą tarp to sudėtingo klausimo (Kosovo) ir dabartinės padėties... Tai labai skirtinga situacija. Nemanau, kad reikia ieškoti istorinių panašumų, manau, kad reikia spręsti situaciją, kuri yra dabar.

Mano komentaras.

„90-ųjų Rusijos“, kuri buvo patogi Pasaulio banditui Nr.1, nebėra.

Tik tokia Rusija jiems buvo brangi. Na, o serbai kviečiami pamiršti išdidumą ir pasitenkinti pasiteisinimu „šitaip yra kitaip“ ir „tai ne tai, ką tu galvoji“, sumaišytus su įvairiais grasinimais iš tų baditų, kurie suskaldė Jugoslaviją.