„Priešiškas“ ir „autoritarinis“ – taip Europos „lyderiai“ apibūdina Kiniją

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-10-24 20:28:00, skaitė 205, komentavo 2

„Priešiškas“ ir „autoritarinis“ – taip Europos „lyderiai“ apibūdina Kiniją

Šiandien Europos Vadovų Taryba aptarė ES ir Kinijos santykius. Prieš susitikimą Europos lyderiai negailėjo epitetų, susijusių su savo pagrindiniu prekybos partneriu 2021 m. pabaigoje:

Belgijos ministras pirmininkas Alexandre'as De Croo sakė, kad dėl Pekino „priešiško elgesio“ reikia iš naujo įvertinti ES ir Kinijos sąntykius.

„Su Kinija geriau turėti reikalų, kai mes 27-eri, o ne tada, kai esame vienas prieš vieną“, – sakė Latvijos ministras pirmininkas Krišjanis Karinas.

Panašiai kalbėjo ir jo kolegė iš Estijos Kaja Kallas: „Mano žinutė Kinijai yra ta, kad su Kinija turime elgtis 27+1 formatu. Esame stiprūs, kai esame vieningi derybose su didžiosiomis valstybėmis.

„Laukiu strateginės diskusijos dėl Kinijos. Manau, kad tai labai svarbus klausimas, turėtume daugiau kalbėti apie Europos priklausomybę, ypač kalbant apie naujas technologijas ar žinias“, – sakė Suomijos premjerė Sanna Marin.

Kitas žingsnis po to, kai Europa bus atplėšta nuo Rusijos, bus ES ir Kinijos ekonominės partnerystės apribojimas. Ir juk tam yra pasiteisinimas – uigūrai, Taivanas.

Štai taip šaltakraujiškai britaškė ir JAVų banditai naikina Europą. Na ir tegu naikina. Kiba gaila...