Klestinčios Lietuvos Švietimo, mokslo ir sporto ministerija remia Lietuvoje studijuojančių ukrainiečių studentų studijas

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/kles... 2022-11-01 17:01:00, skaitė 290, komentavo 7

Klestinčios Lietuvos Švietimo, mokslo ir sporto ministerija remia Lietuvoje studijuojančių ukrainiečių studentų studijas

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Ministrės Jurgitos Šiugždinienės įsakymu paskirstytos lėšos Lietuvos universitetams ir kolegijoms, į valstybės nefinansuojamas vietas priėmusioms iš Ukrainos atvykusius studentus. 21 aukštajai mokyklai šių studentų studijų kainai iš dalies padengti iki 2022 m. pabaigos skirta 420 tūkst. eurų.

Lietuvos valstybės parama skiriama valstybinėms aukštosioms mokykloms, kurios šiemet priėmė nuo karo bėgančius Ukrainos studentus į pirmosios pakopos ir vientisąsias studijas. Lietuvos valstybė remia daugiau kaip 800 ukrainiečių bakalauro ir vientisąsias studijas. Dar 56 ukrainiečiai priimti į Lietuvos valstybės finansuojamas magistrantūros studijas ir 4 – į rezidentūros studijas.

Kaip sutarta su aukštosiomis mokyklomis, valstybės biudžeto lėšomis dengiama 60 proc. studijų kainos, o aukštoji mokykla įsipareigoja neimti iš studentų mokesčio už studijas.

Lietuvos valstybė taip pat skiria lėšų čia studijuojančių ukrainiečių stipendijoms: 800 bakalauro studijų studentų gauna 300 eurų, 56 magistrantai – 460 eurų dydžio stipendijas.

Lietuvos valstybė finansuoja ir ukrainiečių vaikų ugdymą darželiuose ir mokyklose. Praėjusiais mokslo metais ugdymui ir pavėžėjimui skirta apie 9 mln. eurų, šiems mokslo metams (iki metų pabaigos) – dar 14,6 mln. eurų.

SMM inf.