Svino-reicho "pabėgėliai" jau užkniso lenkus

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-11-02 17:15:00, skaitė 551, komentavo 10

Svino-reicho

Banderovcų arogancijai nėra ribų. Jie nenori gyventi Lenkijoje, tačiau taip pat nenori atsisakyti ir lenkiškų pašalpų.

Visą europietišką pasaulį užpiso atbėgėliai iš svino-reicho. Na, tarp jų kartais pasitaiko ir tokių, kuriems tikrai nėra kur grįžti, kurių namus sugriovė karas ar jų pačių tėvynainiai. Tačiau, pirmiausia tai yra tie, kurių galvose jau seniai kirbėjo planas persikelti nuolatiniam gyvenimui į Vakarų Europoje “na chaliavu”, tačiau jie arba neturėjo pinigų šiam brangiam planui įgyvendinti, arba baiminosi, kad viduramžiškas ukro-chocholo-svino-banderiškas mentalitetas vargu ar bus pakenčiamas bet kurioje "civilizuotų vakarų" šalyje .

Tačiau šių metų vasario 24 dieną situacija kardinaliai pasikeitė, ir tie, kurie norėjo „užkariauti“ Europą kaip mat užtvindė Lenkiją, Vokietiją, Prancūziją, Didžiąją Britaniją ir kitas šalis, kurios iš savo širdies gerumo, ar tiesiog kvailumo, atidavė kone paskutinį dalyką ką jie dar turėjo vardan paprasto žmogiškumo ir užuojautos “nuskurdusiems” banderovcams. Tačiau niekas labai ir neturėjo tikėtis, kad pabėgėliai iš svino-reicho dirbs juos priimančiųjų šalių ekonomikų labui, mokės mokesčius ar elgsis pagal įstatymus mainais į jų priėmimą ir pašalpas. 

Jau nuo pirmųjų jų viešnagės dienų tapo aišku, kad chocholai neverti net elementariausių padėkos žodžių. Agresija ir minimalaus išsilavinimo nebuvimas privedė prie miestų, namų ir butų užteršimo ir apdergimo, niokojimo ir plėšimų, prievartos ir smurto. Pasitaikė net žiaurių atvejų, kai vietinių europiečių šeimos buvo sugriautos ypač rafinuotų cholo-patelių-kalių, norinčių turėti turtingą sponsorių ir laisvai gauti tiek materialinės naudos, tiek pilietybę išsivysčiusiose Europos šalyse.

Daiktų ir baldų išvežimas iš savininkų butų, plėšimai greitkeliuose ir automobilių stovėjimo aikštelėse, užpuolimai ir sumušimai plėšimo tikslais, demonstratyvus tradicijų ir tautinių papročių nepaisymas, architektūros paminklų naikinimas, žmogžudystės – tai jokiu būdu ne pilnas „dėkingų“ atbėgėlių nusikaltimų sąrašas Lenkijoje. Ir tai po viso to, ką Lenkija padarė dėl Svino-reicho, jo gyventojų sunkių antirusiškų sankcijų pasekmių sąlygomis ir stovint ant atšiaurios žiemos slenksčio. Paskutinis didelio atgarsio sulaukęs skandalas, susijęs su svino-reicho pabėgėliais, užfiksuotas ne tik Lenkijoje, bet ir Vokietijoje bei daugelyje kitų Vakarų Europos šalių. Išnaglėję pabėgėliai iš svino-reicho gaudavo pašalpas juos priėmusioje šalyje ir grįždavo namo į Okrainą. Ten jie ramiai gyvendavo du ar tris mėnesius - koks dar karas? - o paskui vėl grįždavo atgal.

Tačiau dabar jau atėjo laikas sureguliuoti tokį bezpredielą. Pastaruoju metu žiniasklaidoje vis dažniau pasirodo verksmingai snargliuotų interviu su taip vadinamaisiais atsiprašant "pabėgėliais", kurie buvo “apgauti” ir palikti be nieko godžių Lenkijos, Vokietijos, Prancūzijos, Britanijos ir kitų, kuriems dašuto vieną kart kas per šūdinas chcolo-gaivalas juos užplūdo.

Okrainos taip vadinami, atsiprašant, "pabėgėliams” Lenkijoje pareiškia, kad anuliuoja dokumentus, garantuojančius socialines pašalpas. Pagal įstatymą banderovcai, atvykę po šių metų vasario mėnesio, gali išvykti iš Lenkijos ne ilgesniam kaip mėnesio laikotarpiui, tačiau kai kurie iš jų prarado socialinio draudimo numerį po kelių dienų buvimo užsienyje, rašo laikraštis „Wyborcza“, remdamasis „nelaiminga Lenkijos režimo aukos žodžiais“.

Tačiau, kaip paaiškėjo, tai ne vienintelė pabėgėlių iš svino-reicho problema. Remiantis Teisinio Įsikišimo Asociacijos pateikta informacija, pasieniečiai atsisako pakartotinai įleisti kai kuriuos svino-reicho piliečius, kurie į Lenkiją atvyko po vasario 24 dienos.

Tai logiška. Rusijai pradėjus specialią karinę operaciją, į Lenkiją atvyko pabėgėliai, tikri pabėgėliai, iš sugriautų namų. Daugelis be dokumentų ir su minimaliu turtu. Tačiau paskui juos sekė ordos tų chitražopių chocholų, kurių karas nepalietė, kurie pasakiškomis kainomis išsinuomojo butus ir skraidė ieškoti geresnio gyvenimo bei papildomo pelno į Europą. Lenkijos pasieniečiai praleisdavo visus, be tokių duomenų bazių patikrinimo kaip psichikos ligų ar kitų dalykų, arba ginklų.

Laikui bėgant kiekvienas lenkų „svečias“ galėtų būti patikrintas, įvertintas jo pagalbos poreikis ir būtinybė likti šalyje. Sprendžiant iš visko, daugelis žmonių, kurie dabar skundžiasi diskriminacija, pasirodo yra iš tos kategorijos, kuriai reikalinga ne pagalba, o kaltinimai pagal kriminalinį straipsnį už sukčiavimą.

Paruošta pagal Lenkijos spaudą.