Chaliavos "broliai"

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-11-03 19:04:00, skaitė 443, komentavo 4

Chaliavos

CHALIAVA – nuo hebrajiško žodžio „chalev“ – „pienas“. Prieš šimtą metų sionistų organizuotas vajus rinkti pinigus pienui žydų vaikams Palestinoje arba Rusijos „sėslumo zonoje“ pavertė žodį „chalev“ nemokamo daikto/dovanos sinonimu. Iš to ir yra kilusi frazė „na chaliavu“, reiškianti „einu pasiimti nemokamo pieno“.

Sovietų Sąjungoje turėjome „didįjį brolį“ (apie tai viešai kalbėjo tuometinės MIP) - homo sovietikus iš Sovietijos platybių, kuris, beje, daug prisidėjo prie Lietuvos industrializacijos sovietmečiu.

1990 m., tarytum, tapome nepriklausomi, bent jau vieną Kovo 11 dieną, ar kelias tos dienos akimirkas, ir  "Didžiojo brolio", netekome. Vėliau, prezidentaujant Valdui Adamkui, buvo bandymų mus broliuoti su Gruzija, tačiau neilgai trukus entuziazmas atvėso.

Nuo seno turėjome vienintelius broliukus – latvius, tikrus gimines, be mūsų išlikusius baltus, bet, štai, 2022 metais mums Briuselio tolerastai ir jiems tarnaujantys lietuviški valdžios parsidavėliai surado naujus „brolius“ - ukrainiečius, gyvenančius nuo mūsų už beveik tūkstančio kilometrų, neturinčius su Lietuva sienų, jokio kalbinio ar kultūrinio ryšio, bent jau žymiai mažesnį, nei turime su kaimynais gudais, ar lenkais. Mums sekamos legendos apie LDK, nors ukrainiečių tauta susiformavo tik 18 amžiuje.

Nelabai ir ukrainiečių esame mylimi, ką parodė balsavimo per Eurovizijos 2022 metų dainų konkurso rezultatai – iš Ukrainos vertinimo komisijos negavome nei vieno palaikymo balso. Pernai, beje, irgi iš „brolių ir sesių“ komisijos gavome nulį. Štai toks Ukrainos valdžios sudarytos komisijos požiūris į Lietuvą!

AVvXsEhwYGrf-cuJSHfx5MPuylGfrZqvsrCVMyusq6NTGO3grkJ1viEcyfSeMM4PzlNLqBd_XisS__ab4qkUklmtuKTQD4XNuwtS8fUtbY5B1nV4gKhfkFLAdTccubliu8eENTzCJ0CMkZXUKq8up24sx8B9PYhjiTI6alnCMvFg-_1V16z9QfFt5Alh0-yK=w510-h355

Vežami chaliavos “broliai”

Statistikos departamento duomenimis, iš Ukrainos į Lietuvą atvyko 68 833 ukrainiečių, dar šiemet atvyko 30000 rusų. Tuo pat metu ir iš Lietuvos išvaryta 30000 lietuvių. Siaubingas balansas! Tai dar vadintina lietuvių išstumimu iš Lietuvos, o jei dar griežiau – lietuvių tautos genocidu.

Palyginkime Lietuvą su 9 milijonus gyventojų turinčia Austrija, į kurią iki šiol atvyko tik 56000 ukrainiečių ir keturis kartus mažesnę Lietuvą, į kurią sugužėjo 100000 rusakalbių! 

Anykščių rajono Vyšintų miestelyje, kur yra apie 170 vietos gyventojų, planuojama apgyvendinti 176 ukrainiečius. Vargu ar šie atvykėliai, apgyvendinti dėl lietuvių tautos genocido ištuštėjusioje mokykloje, kada nors taps lietuviais. Vilniuje daugybė rusakalbių, kurie čia gyvena po 75 metus, turi kaimynus lietuvius, bet dėl šovinizmo (kitaip negaliu šio fenomeno paaiškinti) nekalba lietuviškai.

Kurklių, irgi esančių Anykščių rajone, mokykloje taip pat planuojama apgyvendinti ukrainiečius! Ar tai ne Lietuvos nutautinimas karo pretekstu?

Ukrainos premjerė Vereščiuk nori išsiųsti milijonus

Exxpress portale sakoma, kad Ukrainos vicepremjerė Irina Vereščuk nori išsiųsti milijonus ukrainiečių į Vakarų Europą "peržiemoti".

Jei Rusijos vykdomas ypatingos svarbos infrastruktūros objektų apšaudymas tęsis, ekspertai tikisi, kad atvyks šimtai tūkstančių ukrainiečių. Vien į Lietuvą planuojama dar atvežti dar 60000 ukrainiečių ir, kad juos priimti, jau pradėta ruoštis. LRT parodė reportažą iš Anykščių, kur ukrainiečiai bus apgyvendinti mokykloje. Anykščių rajono Vyšintų miestelyje, kur yra apie 170 vietos gyventojų, planuojama apgyvendinti 176 ukrainiečius. Vargu ar šie atvykėliai, apgyvendinti dėl lietuvių tautos genocido ištuštėjusioje mokykloje, kada nors taps lietuviais. Vilniuje daugybė rusakalbių, kurie čia gyvena po 75 metus, turi kaimynus lietuvius, bet dėl šovinizmo (kitaip negaliu šio fenomeno paaiškinti) nekalba lietuviškai. Kurklių, irgi esančių Anykščių rajone, mokykloje taip pat planuojama apgyvendinti ukrainiečius! Ar tai ne Lietuvos nutautinimas karo pretekstu?

AVvXsEgTZKq7LK83mibcDU_xUPvgBMdgoXRTSbZsBYsiuYIkE3IEY8GuzZ1xRv61ZTX8fYCl5rXHs3O2eE3DHeUdardsW_6mhjl_1wFPcQ3KON3sD-Ixq-F_7A5IZM6vZ_ocHdl-iYUffun5nIID2GaDaN_6ZYIEq7rhvQFNOvD5noOLf2wLegmKM4-1iMS1=w552-h310

Ukrainos ministro pirmininko pavaduotojos Irinos Vereščiuk nuomone, bėgimas į Vakarus vis tiek yra geriausias sprendimas. "Iš tikrųjų raginau mūsų žmones Europoje negrįžti. Tai ypač aktualu mūsų moterims, vaikams ir vyresnio amžiaus žmonėms. Jei jie turi galimybę, turėtų žiemoti Europoje", - aiškina ji interviu laikraščiui Die Welt".

"Čia pavojinga. Čia rūsiuose bus vaikų, o mes turime didžiulę energijos tiekimo problemą", - tęsė Vereščiuk ir pabrėžė: "Kadangi Rusija negali mūsų įveikti mūšio lauke, dabar ji griauna mūsų civilinę infrastruktūrą, ypač elektrines, kad mes liktume be energijos."
Keli austrų komentarai:

Onkeleduardd

lapkričio 2, 2022 8:07 am

Tai būtina mūsų pačių "vakarietiškų" (transatlantinių) politikų, mūsų paveldėtos žiniasklaidos ir valstybės vadovo, kuris klauso britų ir jankių, eskalavimo politikos pasekmė. Mes apmokame sąskaitą.

 Masii

2 Lapkritis 2022 m. 6:49 val.

Kadangi vidutinis atlyginimas Ukrainoje siekia vos kelis šimtus eurų, tikimybė, kad jų dar kada nors atsikratysime, yra labai maža! Jie nėra tokie kvaili, kad už mažus pinigus atstatytų savo šalį, jei jiems taip malonu ilsėtis socialiniame hamake mūsų sąskaita!

fewee

2022 m. lapkričio 1 d. 19:25 val.

Visų pirma, gyvenimo sąlygos Ukrainoje nepagerės, jei dauguma jų bus išvykę į užsienį. Austrijos neatstatė tie, kurie pabėgo.

Nuorodos:

https://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/kalbame-zydiskai-to-nezinodami

https://socmin.lrv.lt/lt/veiklos-sritys/socialine-integracija/lietuva-ukrainai/ukrainieciai-lietuvoje-statistika?lang=lt

https://exxpress.at/selenskyjs-vizepraesidentin-schickt-millionen-ukrainer-nach-westeuropa-zum-ueberwintern/

https://www.anyksta.lt/ukrainieciu-viesintose-galbut-bus-tiek-pat-kiek-ir-viesintiskiu/

http://nyksciai.lt/ir-kurkliu-mokykloje-planuojama-apgyvendinti-ukrainiecius

P.S. Amerikonų džihadas

https://youtu.be/zi49bH-1_7M