Viktoras Jašinskas: Pamąstymai sugrįžus į (ne)laisvę

Autorius: Viktoras Jašinskas Šaltinis: https://minfo.lt/nuomones/stra... 2022-11-04 20:59:00, skaitė 309, komentavo 3

Viktoras Jašinskas: Pamąstymai sugrįžus į (ne)laisvę

Sako, žmogus gali būti laisvas ir nepalaužiamas kalėjime. Jis taip pat gali būti prisitaikėliu-pataikūnu-skundiku taip vadinamoje laisvėje, kuri yra tik iliuzija. Laisvi žmonės žino, kad jie yra laisvi ir jiems to nereikia įrodinėti.

Per pastaruosius du metus įvyko didžiausias IQ testas žmonijos istorijoje, kuris vis dar tebesitęsia. Akivaizdžiau kas vyksta su pandemijomis ir karais jau būti nebegali, bet homo sapiensai nelinkę pripažinti savo klaidų, jie gins savo požiūrį iki mirties, net ir supratę kad jis yra klaidingas. Žmogystos atsižadės savo giminių ir artimiausių draugų norėdami įtikti ir patikti savo progresyviam darbdaviui arba turtingam kaimynui.

Trumpam įsivaizduokime, kad Rusija pralaimi karą, visi Putino antrininkai nužudyti, RF padalinta į 195 dalis ir išdalintai proporcingai pagal dydį kiekvienai pasaulio valstybei. Įsivyrauja taika Žemėje, nes pagaliau parklupdytas tas vienintelis agresorius.

Tam įvykus, savo egzistencinę prasmę prarastų TS-LKD bei jų satelitai, sisteminiai ir "nesisteminiai"- tokie kaip Tautininkai ir Nacionaliniai susivienijimai, bei kiti vatnikų medžiotojai. Kuom jie pridengtų savo bejėgiškumą, kuo pateisintų savo nusišnekėjimus? 

Į pilką praeitį nugrimztų Minedai ir Šurajevai. Kasčiūnai, Pavilioniai ir Maldeikiai persikvalifikuotų į barmenus ir padavėjus. Juknevičienės ir Kubiliai nutiltų amžiams, nes neturėtų apie ką kalbėti.

Geriausiai žmones suvienija bendras priešas, jei jo nelieka, nelieka ir prasmės veikti kartu. Nebijokite ir nekrūpčiokite - priešų jie mums prigalvos, ypač tokių kurių neįmanoma nugalėti: virusai, klimato atšilimai, rasizmai ir t.t. Ekranuose vėl šmėžuos korporacijų statytiniai ir autistės mergaitės. Jie mus išgelbės, nors mes jų to daryti neprašysime.

Europa taps nauja Afrika, bet bus šalta ir niūru. Epochų sandūra jau čia. Smagu stebėti to nesuprantančius. Einu pasičirškinti popkorno. Show must go on!