"Nusiraminimo kėdutė" klounui Zeliai, arba kodėl jam vožtelėjo?

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-11-19 00:42:00, skaitė 597, komentavo 14

Situacija su raketa, pataikiusia į lenkų traktorių ir tapusią dviejų lenkų mirties priežastimi, gavosi labai įdomi ir, netgi galima pasakyti, unikali. Unikali tuo, kad kaip greitai USA visame tame išsiaiškino ir kiek sąžiningai pripažino, kad raketa buvo iš Saloreicho. Dar ir Zeliai vožtelėjo ir viešai išstatė kaip atvirai meluojantį pašlemėką. Savo nuosavą kalės vaiką.

Labai neįprastas sąžiningumo apsireiškimas iš Uošingtono, ypač kada kalba eina apie karą su Rusija.

Aišku, kad jie nenorėjo pradėti visaverčio Trečiojo pasaulinio karo. Pagyventi juk dar norisi. Tačiau vis tiek.

Įdomu tai, kad viso to šaršalo metu klounas Zelia taip ilgai spyriojosi, laikydamasis savo versijos, pagal kurią raketa buvo rusiška. Ilgai ir uoliai stengėsi tuo įtikinti visus kitus.

Ir dar kažkodėl-tai niekur nėra skelbiami duomenys apie tuos  lenkus, kurie žuvo per raketinę ataką. Ar jie apskritai buvo? Traktorius nuotraukoje iš smūgio vietos beveik nepažeistas. Smarkiai apgadinta tik priekaba.

Tai buvo aiški ir akivaizdi provokacija.

Raketa buvo sąmoningai paleista Lenkijos pusėn, tą paliudija paleidimo kryptis ir atstumas kurį ji įveikė. Ir atjungtas savaiminio susinaikinimo blokas.

Savaiminio susinaikinimo blokas atjungiamas tik tada, kada zenitinė raketa yra naudojama smūgiams į antžeminius taikinius. Naudojama prieš oro taikinius, raketa pati sunaikina, jeigu nepataiko į taikinį. Tačiau šitaip neįvyko. Vadinasi taikiniu nebuvo Rusijos "Kalibr" raketos.

Net jeigu  šia raketa būtų buvę bandyta numušti Rusišką "Kalibr", ji niekaip nebūtų pasiekusi Lenkijos teritorijos. Todėl, kad buvo per toli ir į kitą pusę.

Be to amerikosai ir taip nuo pat pradžių žinojo, kas ir iš kur paleido šitą raketą. Nes šią informaciją jie gavo iš savo oro žvalgybos, kuri beveik nuolat budi virš Okrainos. Fašingtonas nuo pat pradžių nebuvo suinteresuotas šita provokacija ir aštriu konflikto eskalavimu, būtent todėl iškart davė komandą visiems vasalams užtilti.

Tik vienintelis klounas Zelia nėrėsi iš kailio, kad visus iš paskutiniųjų įtikinti, jog raketa buvo rusiška.

Ir čia kaip tik dėl to iškyla klausimai.

Kodėl Zelia buvo toks užsispyręs, įrodinėdamas savo versiją? Ir kas iš vis davė komandą surengti šią provokaciją?

Ir čia jau yra galimi variantai.

1. Klouno Zelios iniciatyva

Galbūt aktoriukštis Zelia failed state Okraine (žlugusios Okrainos valstybės) prezidento vaidmenyje, paprasčiausiai užsižaidė bevaidindamas fiurerį ir nusprendė, kad tai jam dabar yra viskas galima ir visi nuolat tik “prižais” kartu.

Arba jis taip įsijautė per tuos pastaruosius šešis mėnesius, kada iš jo buvo nuolat reikalaujama surengti vis daugiau provokacijų, net iki branduolinio šantažo, kad jis tiesiog tupai tęsė tą pačią liniją, nesuvokdamas, kad jau užtenka (gana yra gana). Šiek tiek išėjo iš kraštų. Parodė perdėtą iniciatyvą ir pernelyg didelį uolumą. Užsižaidė, tskant. Ir gavosi "perebor".

Gali būti dar ir taip, kad Zelia iki apsišikimo bijo bet kokios konflikto deeskalacijos, kuri gali sukelti įvairiausias "razborkes"  ir patikrinimus. Jei bus pradėta aiškintis, kur dingo dešimtys tūkstančių kareivių, tonos ginkluotės ir milijardai pinigų. Jį išgrūs. O greičiausiai ir užmuš. Ten juk yra sukamos tokios finansinės schemos, kad viešpatie apsaugok. Dalis pinigų, skirtų Okrainai  iš USA buvo grąžinama atgal į Uošingtoną. Baisus dalykas. Pavojingos žinios. Mirtinos paslaptys. Nepageidaujami ir nereikalingi liudininkai. Nuo žodžio visiškai.

Todėl negalima atmesti, kad klounas Zelia tikrumoje pats sugalvojo šią provokaciją ir tokiu būdu tikėjosi perkelti karą į labiau aukštesnį lygį ir dėl to pagyventi kiek ilgiau.

Bet kodėl jis taip spyriojosi tvirtindamas, kad raketa buvo rusiška, net tada, kada jau net Fašingtone pasakė, kad raketa buvo salovermachto?

Vargu ar savo iniciatyva klounas Zelenskis būtų taip aršiai ir įnirtingai gynęs savo versiją. Jau vien dėl to, kad jo užsispyrimas suveikė prieš jį ir tapo dirginančiu faktoriumi vakaroidų politikams ir žurnaliūgoms.

Vakaroidinė fake news apkaltino klouną Zelia nachališku viešu melu (matyt didesniu nei jų pačių) ir tai gali būti visos jo karjeros pabaigos pradžia. O galbūt ir gyvenimo. Todėl, kad vakaroidams jis tampa toksišku partneriu, kurio palaikymas tampa kenksmingas jų pačių reitingams.

Todėl kyla įtarimas, kad tokiu užsispyrusiu Zelia buvo visai ne savo iniciatyva. Ir visą šitą provokaciją ne jis pats sugalvojo. 

2. Pakišo Fašingtonas

Galbūt klouną Zelią pakišo patys pindosų kuratoriai, nurodydami jam įvykdyti šią provokaciją, o paskui patys nuo jos atsižegnojo.

Todėl yra iškart trys galimos priežastys, dėl kurių taip galėjo nutikti.

2.1. Galbūt provokacija buvo suplanuota porą savaičių atgal, dar prieš rinkimus į Kongresą, tačiau dėl įvairių priežasčių jos iki rinkimų nespėjo įvykdyti . Galbūt ją specialiai atidėjo. Galbūt buvo laukta, kol Rusija smogs Okrainos vakaruose, bet vietoj to įvyko pauzė „kalibravimo“ procese. Vienaip ar kitaip laikas buvo praleistas. O po rinkimų Uošingtonui šita provokacija tapo  nebereikalinga. Gali būti, kad ir G-20 susitikimo dienomis tokia provokacija nelabai tiko. Gali būti, kad Baideno susitikimas su Si Dzipiniu kažką pakeitė. O galbūt Naryškinas (Rusijos Išorinės žvalgybos tarnybos direktorius) ir Burnsas (USA CIA-CŽV direktorius) dėl kažko susitarė Ankaroje. Vienu žodžiu, jie persigalvojo, tačiau Zeliai nieko nepasakė. Pamiršo, gal?

2.2. Greičiausiai, kad Fašingtono viduje yra susiskaldymas į „karo partiją“ ir „taikos partiją“ – į tuos, kurie pasisako už karo tęsimą ir eskalavimą, ir į tuos, kurie pasisako už deeskalavimą ir paliaubas. Galbūt šią provokaciją Zeliai užsakė „karo partijos“ atstovas. Tačiau „taikos partija“ pasirodė esanti stipresnė ir kada įvyko provokacija - jie iškart užtraukė stabdžius. Galbūt ši provokacija netgi turėjo griežtai atvirkštinį efektą ir paskatino „taikos partijos“ sustiprėjimą – Uošingtone suprato, kaip viskas gali baigtis, ir nusprendė nerizikuoti. Patys save prisigąsdino.

Beje, Ankaroje vykusiame Naryškino ir Burnso susitikime, oficialiais duomenimis, buvo kalbama kaip tik apie branduolinių smūgių grėsmę. Todėl šito susitikimo rezultatai galėjo būti tiesiogiai susiję su tuo, kad Uošingtonas nusprendė „sulėtinti apsukas“ ir neeskaluoti.

Bet gali būti ir taip, kad Zelia buvo pakištas tyčia.

2.3. Galbūt jie nusprendė pakeisti klouną Zelią, nes greitos karinės-ekonominės pergalės prieš Rusiją planas užbuksavo ir dabar jau reikia keisti visą scenarijų. O klounas Zelia jau netinka naujam scenarijui, reikia kito. Būtina iš naujo “perkrauti” visą viešąją nuomonę tiek Okrainoje, tiek Europoje. Todėl buvo nuspręsta klouną  Zelią nukanalizuoti. O tam reikia, kad jis smarkiai apsišiktų ir tada jau bus galima paskelbti, kad su tokiu saloreicho fiureriu dirbti neįmanoma, reikalingas kitas. Tuo labiau, kad kandidatų yra – karinės diktatūros scenarijui tinka Zalužnas, deeskalacijos scenarijui - Aristovičius.

Zelios  pakeitimas - tai geras būdas pindosiniams demokratams nurašyti ant jo dar ir visus nuostolius bei pravalus. Tuo labiau, kad daugumą žemuosiuose rūmuose gavę respublikonai ketina inicijuoti įvairius ginkluotės tiekimo ir finansavimo patikrinimus. Galbūt atėjo laikas paslėpti galus.

Tačiau gali būti ir kita priežastis, dėl kurios klounas Zelia taip spyriojosi su ta savo versija apie rusišką raketą.

3. Landono užsakymas

Galbūt šią provokaciją užsakė Londonas, kuris visu specialios karinės operacijos metu užėmė labiausiai karingą poziciją, nuolat ragindamas didinti paramą Okrainai, tęsti  karą iki pergalingos pabaigos (suprask iki paskutinio chocholo) ir skelbdamas apie būtinybę nugalėti Rusiją.

O esmė ne tik ir ne tiek neracionalioje britoniškoje rusofobijoje, kiek pragmatiškame britonų išskaičiavime.

Buvusiai didžiajai Britonijai yra naudinga šiame konflikte paskandinti ne tik žemyninę Europą ir nugalėti Rusiją, bet dar ir maksimaliai  į jį įtraukti USA, siekiant susilpninti dolaro pozicijas pasaulinio ekonominio karo eigoje.

Buvusiai didžiajai Britanijai ekonomikos krizė Europoje ir dolaro susilpnėjimas atveria perspektyvas padaryti savo svarą antraja pasauline valiuta. O perspektyvoje galbūt ir pirmaja.

Buvusiai didžiajai Britanijai blykstelėjo mažytis šansas Trečiojo pasaulinio karo metu susigrąžinti galimybę atgauti savo buvusią didybę, prarastą po Antrojo pasaulinio karo.

Todėl gali būti, kad Londonas tikslingai užsakė šią provokaciją, siekdamas pakelti karą į naują lygmenį.

Ir tokią galimybę Londonas turėjo, kadangi jo ryšiai Kijeve yra labai stiprūs, buvusi didžioji Britanija aktyviai palaikė Zelią viso konflikto metu ir todėl galėjo iš jo paprašyti ko tik norėjo.

Šią versiją patvirtina toks įdomus faktas, kad britų politikai apie raketą, pataikiusią į lenkų traktorių, nieko nepasisakė. Visi kiti pasisakė, kai kurie net ne vieną kartą. Ir tik britonai tylėjo, tarsi jie visai neturėtų jokios nuomonės šiuo klausimu, nors reikalas ir liečia karą su Rusija.

Buvusi didžioji Britanija užėmė nepaprastai įdomią poziciją, stebėdama, kaip USA ir NATO reaguos į provokaciją. Jei jie tai palaiko - tai yra gerai. O jei jie jos nepalaiko - tada tik vienas Zelia pasirodys kaip melagis ir provokatorius. Labai patogu.

Ir jei būtent ši versija yra teisinga - vadinasi tada Londono ir Uošingtono interesai šiame kare pradėjo išskirti. Ir šis išsiskyrimas gali turėti labai įdomių pasekmių.

Tikriausiai netrukus sužinosime, kuri iš hipotezių yra teisinga.

Situacija artimiausiu metu turėtų atsiskleisti kaip pradėtos derybos arba kaip Zelios pakeitimas. Ir kaip sako patologoanatomai – skrodimas parodys.