Rusijos ir Baltarusijos invazija. Padėties apžvalga 2022 11 25 11:00

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2022/11/25/ru... 2022-11-26 21:11:00, skaitė 325, komentavo 2

Rusijos ir Baltarusijos invazija. Padėties apžvalga 2022 11 25 11:00

Alkas.lt yra rekomenduojamas, rusofašisto Lauryno Ragelskio, internetinis šaltinis

 

Politinis strateginis lygmuo

Smūgius į Kijevą ir miesto sugriovimus lėmė „užsienio ir Ukrainos oro gynybos sistemos“, paaiškino teroristinės Rusijos gynybos ministerijos lėlė-kalbanti galva Igoris Konašenkovas.

Esą buvo surengta masinė oro, jūrų ir sausumos didelio tikslumo ilgojo nuotolio ginklų ataka prieš Ukrainos karinę valdymo ir kontrolės sistemą bei su ja susijusius energetikos objektus, tačiau nei vienas smūgis nekliuvo Kijevui. Kitaip tariant, ukrainiečiai neva patys apšaudė Kijevą. Savi šaudė į savus.

Nuo vakar Europos Sąjungos valstybės įsipareigojo laikyti Rusiją valstybe – teroriste, todėl visa informacija, išeinanti iš teroristų irštvos tėra informacinis terorizmas.

Ukrainos atominės energetikos vadovas Petro Kotinas pareiškė, kad Rusija sukėlė „realų branduolinės ir radioaktyviosios katastrofos pavojų“, nes surengė atakas, po kurių pirmą kartą per 40 metų visi Ukrainos branduoliniai reaktoriai buvo atjungti nuo elektros tinklo.

Teroristų valstybės vadovai, makakos smegenų išsivystymui neprilygstantys dvikojai padarai, nesuvokia, kad žaidžia su branduoliniu užtaisu. Valstybė – teroristė, kuriai didžiausią įtaką turi virėjas ir butų vagis, recidyvistas, privačios „Wagner“ karinės kompanijos savininkas Prigožinas yra niekas kitas, kaip šiuolaikiniais ginklais ginkluota akmens amžiaus laukinių genčių banda.

Apie tai byloja Prigožino atsakymas Europos Parlamentui, paskelbusiam samdinių grupę „Wagner“ – teroristine organizacija. Prigožinas, atsakydamas į šią iniciatyvą, EP atstovui įteikė netikru krauju aplaistytą kūjį ir paskelbė Europos Parlamentą „išformuotu“.

Bulgakovo romanas „Šuns širdis” – jokia ne alegorija. Profesorius Preobraženskis suspėjo tik Šarikovui gražinti šuns pavidalą. Kiti dvikojai su keturkojų smegenimis ir toliau „dusina kates“ bei terorizuoja pasaulį.

Vakarai pagaliau pamatė tikrąjį Rusijos šarikovų veidą.

Kremliaus burna Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad Ukraina galėtų „užbaigti kančias“, jei įvykdytų Rusijos reikalavimus išspręsti konfliktą. Kremliaus reikalavimas – dovanoti teroristams pagrobtas žemes, žmones, vaikus, skalbimo mašinas ir meškėną. Ir galiausiai – kapituliuoti.

Pentagonas atlieka savo ginklų atsargų reviziją. Teigiama, kad JAV gynybos gamybos linijos nebuvo pritaikytos dideliam sausumos karui, o kai kurios, pavyzdžiui, priešlėktuvinių raketų „Stinger“, gamybos linijos iki karo buvo sustabdytos.

Džo Baideno administracija paskelbė apie papildomą pagalbos etapą, pagal kurį Kijevui bus suteikta dar 20 mln. šaulių ginklų amunicijos. Šį mėnesį Pentagonas paskelbė apie 14,4 mln. dolerių vertės sutartį, pagal kurią bus paspartinta naujų HIMARS gamyba, siekiant papildyti atsargas.

Teroristinis Kremlius pareiškė, kad Rusija netieks dujų ir naftos šalims, kurios nustatė viršutinę naftos kainų ribą. Esą Maskva galutinį sprendimą priims, kai išanalizuos visus duomenis.

G7 šalys svarsto galimybę nustatyti rusiškos naftos kainos viršutinę ribą nuo 65 iki 70 JAV dolerių už barelį. Tuo tarpu teroristų vadeiva Putinas per pokalbį telefonu su naujuoju Irako ministru pirmininku Mohamedu Šia al-Sudani (لسوداني) aptarė Vakarų bandymus apriboti rusiškos naftos kainą ir pasakė, jog kainų ribojimas turėtų rimtą poveikį pasaulinei energijos rinkai.

Buvusi Vokietijos vadovė Angela Merkel teigia, jog artėjant kadencijos pabaigai siekė derybų su Putinu dėl Ukrainos, tačiau planai žlugo dėl jos silpnėjančios įtakos.

Melas. Merkel ir Putinas simpatizavo vienas kitam, kaip buvusios Rytų Vokietijos veikėjai. Saldi porelė įgyvendino „Nord Stream“ projektus, kurie šėrė teroristinės Rusijos biudžetą milijardais ir apraizgė Europą dujų aštuonkojo čiuptuvais.

Vakar teroristinės Rusijos parlamento žemieji rūmai priėmė diskriminacinį įstatymą, draudžiantį rusams propaguoti „LGBT propagandą“. Šiuo įstatymu išplečiamas 2013 m. teisės aktas, kuriuo draudžiama su vaikais aptarinėti homoseksualius santykius ir problemas. Prieš įsigaliojant įstatymui, jį turi peržiūrėti Rusijos aukštieji parlamento rūmai ir pasirašyti teroristų prezidentas Vladimiras Putinas.

Rusijos įstatymų leidėjai susitarė, kad visi fiziniai asmenys „propaguojantys ar giriantys“ LGBT santykius gali būti baudžiami bauda iki 6 346 eurų, o juridiniai asmenys – iki 79 985 eurų bauda. Užsieniečiai už tokią veiklą gali būti suimti iki 15 dienų arba deportuoti.

Praėjusį mėnesį „TikTok“ buvo nubausta 3 mln. rublių bauda už vaizdo įrašų su LGBT tematika propagavimą.

Štai kaip Rusija kariauja su „supuvusiais Vakarais“. Tie, kuriuos alergizuoja LGBT, gali sau ramiai vykti į Rusiją ir džiaugtis tenykščiu „laisvės“ oru – teroristų šalimi, kurioje homoseksualių piliečių tiesiog nebėra.

„LGBT šiandien yra hibridinio karo elementas, ir šiame hibridiniame kare turime apsaugoti savo vertybes, visuomenę ir vaikus“, – skelbiama įstatymo preambulėje. Hm… kažkur labai, labai girdėta.

Apsišaukėlis Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka patikino, kad su gyva jėga neįsitrauks į konfliktą Ukrainoje, nes gali jį „tik pabloginti“. „Tai nėra Baltarusijos vaidmuo šiame konflikte. Nors niekada neneigiau, kad mes nedalyvaujame „specialioje karinėje operacijoje“.

Lukašenka pats atsakė tiems, kurie abejoja Baltarusijos dalyvavimu kare prieš Ukrainą. O Baltarusijos kariai nesiunčiami į frontą ne dėl to, kad diktatoriui gaila žmonių. Lukašenka puikiai suvokia, jog dalis jo armijos kare bus sunaikinta, kita dalis stos į ukrainiečių pusę, o tuo tarpu žmonės spragilais iškuls dar neišnykusį raudonąjį Minsko dinozaurą.

Operacinis lygmuo

Masiniai raketų smūgiai – pagrindinis pranašumas, kurį teroristinė Rusija stengsis išnaudoti kare. Todėl Ukraina turi ruoštis naujoms atakoms. Jomis Kremlius stengiasi padaryti kuo daugiau žalos kritinei infrastruktūrai, tuo pačiu parodant, jog gali visa tai nutraukti derybų keliu.

Tačiau Maksimas Tymčenko, didžiausio privataus investuotojo į Ukrainos energijos sistemą vykdomasis direktorius sako, kad jokie teroristiniai išpuoliai prieš civilinę infrastruktūrą nepakeis ukrainiečių ryžto laimėti karą.

Ukrainos žvalgybos duomenimis, Rusija po savaitės ruošiasi kitam masiniam smūgiui. Tiek laiko Rusijai užtruks pasiruošti naujam raketų smūgiui, siekiant visiško šalies „black-out’o”.

Rusijos Federacijos prezidento administracijos pirmasis pavaduotojas terorizmo reikalams Aleksejus Gromovas pranešė, kad Ukraina ir NATO ruošiasi įsiveržti į „taiką mylinčių Baltarusijos ir Rusijos šalių teritorijas“. Siekdami atremti puolimą, Rusijos kariuomenės daliniai Belgorodo srityje įrengė minų užkardą, kad neleistų prasiveržti „natiečių grobikams.”

Atgavusi Chersono miestą, Ukraina privertė Rusiją spėlioti, kur ukrainiečiai atakuos toliau. Todėl driskiai įrenginėja gynybines linijas kitame Dniepro krante, ant Chersono – Krymo administracinės linijos ir dar vieną – šiauriniame Krymo regione.

Nepadės. Bolševikų išperos bus išmušti iš visų linijų.

Rusijos prioritetas šiuo metu nepakitęs – Lugansko ir Donecko sričių rytuose užėmimas. Tačiau nevykėliai valkatos, net sulaukę mobilizuotųjų ir pastiprinimo iš Chersono, nesugeba pasistūmėti nei per centimetrą.

Ukraina rengiasi Krymo išlaisvinimui, tačiau kaip greit tą galės padaryti priklauso nuo iš Vakarų gaunamos ginkluotės. Ukrainiečiai sugeba įgyti pranašumą greitai persigrupuodami ir metodiškai naikindami okupantų logistikos mazgus, amunicijos sandėlius ir gyvosios jėgos koncentracijos vietas. Ši taktika įgalina juos atkirsti okupantų dalinius nuo užnugario paramos.

Vienas iš galimų Ukrainos puolimo variantų – pleištas Zaporožės srityje, atkertant Krymą nuo Donbaso regiono.

Taktinis lygmuo

Pastarąją parą Ukrainos gynybos pajėgų daliniai atrėmė okupantų išpuolius visose kryptyse.

Rusijos teroristai paleido 6 raketas ir sudavė 14 smūgių iš oro bei 59 kartus apšaudė iš reaktyvinių sistemų Ukrainos karius ir gyvenvietes.

Ryte apšaudyta Zaporožės sritis. Smogta civilinės infrastruktūros objektams. Šioje srityje teroristai verčia vietos gyventojus perregistruoti nekilnojamąjį turtą ir žemės dokumentus pagal Rusijos Federacijos teisės aktus. Atsisakius, grasinama turtą nacionalizuoti.

Ukrainos aviacija toliau naikina okupantus. Praėjusią parą buvo suduota 12 smūgių į priešo personalo, ginklų ir karinės technikos židinius bei 2 priešlėktuvinių raketinių kompleksų pozicijas. Gynybos pajėgų raketinės pajėgos ir artilerijos daliniai smogė 4 kontrolės punktams, 2 personalo sutelkimo vietoms, ginklų ir karinės įrangos iškrovimo stočiai, šaudmenų sandėliui ir priešo ryšių perdavimo siųstuvui.

Nuotrauka: kadras iš filmo „Šuns širdis“.

 

P.S. Šiandien – nieko nepirkimo diena. Patariame nieko nepirkti, o tuos pinigus, kuriuos būtumėt išleidę beprasmiškai, skirkite ukrainiečiams, kurie saugo mus nuo teroristinės valstybės įsiveržimo.

Dėkojame mūsų skaitytojams ir sekėjams bei rėmėjams. Tik Jūsų, mielieji, dėka, esame nepriklausomi ir galime sakyti tai, ką iš tiesų galvojame. Juridinius asmenis kviečiame sudaryti paramos sutartis (be jokių įsipareigojimų). Atskirai sakome ačiū: UAB „RCS LT“, Silvijai T. ir Lietuvos aludarių gildijai. 2022 10 01–12 31 kasdienės apžvalgos yra projekto „Aštuonkojis“ dalis.

Projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas. Visuomenės informacinio saugumo agentūra, sąskaitos Nr. LT447300010172065624