Ramūnas Karbauskis: Vertinant viešąją erdvę, akivaizdu, kad valdantieji apie jokią pagalbą negalvoja

Autorius: Ramūnas Karbauskis Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-11-27 23:13:00, skaitė 244, komentavo 1

Ramūnas Karbauskis: Vertinant viešąją erdvę, akivaizdu, kad valdantieji apie jokią pagalbą negalvoja

Vakar Seime Teisės ir teisėtvarkos komitete valdančiųjų ir LSDP balsais palaimintas narkotikų dekriminalizavimas. Valdančiųjų neįtikino jokie argumentai, net teisėsaugos pareigūnų įspėjimai, kad šiuo projektu valdantieji atveria Pandoros skrynią ir jau labai greitai išvysime neigiamas pasekmes – sugriautas šeimas ir likimus.

Komiteto posėdyje generalinės prokurorės pavaduotojas G.Ivanauskas aiškiai pasako, kad šiuo projektu statomas vežimas prieš arklį – nes, jei valdantieji nori dekriminalizuoti narkotikus, pirmiausiai turi atsirasti pagalba ir reabilitacija, o ne atvirkščiai. Jis taip pat įspėjo, kad valdantieji dekriminalizavimo projektu atriša rankas narkotikų prekeiviams, kontrabandai ir nebaudžiamumui. 

Tačiau jokie argumentai „Seimo narkomanų“ neįtikino. O mus dar labiau privertė pagalvoti apie tai, kad panašu, jog jokios reabilitacijos niekada ir nebus. Nes jei prioritetas būtų žmonių sveikata, blaivus protas ir laimingos šeimos, tokio narkotikų dekriminalizavimo projekto iš viso nebūtų.

Dar daugiau atsakymų nuskambėjo šią savaitę daug dėmesio sulaukusios vienos žymios moters istorijoje. Vertinant viešąją erdvę, akivaizdu, kad valdantieji apie jokią pagalbą negalvoja, nes nei vieno iš jų viešuose pasisakymuose nemačiau nei klausimo, ar reikia šiai moteriai pagalbos, nei pasiūlymo padėti, ypač paviešinus, kad jos šeimoje yra vaikai. Visose jų žinutėse dominavo – kokia nesąmonė, už mažą kiekį visą naktį areštinėje ir kokie blogi policininkai bei įstatymai... 

Šiuo savo įrašu aš neteisiu ir neginu šios moters, bet labai tikiuosi, kad jos tikri draugai jai padės, nes valdantieji ja ir jos draugais grubiai pasinaudojo, kad turėtų istoriją ir ją eskaluotų kaip sau naudingą. Ir jiems visiškai nusispjauti, kad vaikai skaitys antraštes apie jų mamą dar teigdami, kad narkotikai – nieko čia blogo...