Europos hiena ruošiasi aneksuoti Okrainos vakarines sritis

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-12-01 21:28:00, skaitė 423, komentavo 8

Europos hiena ruošiasi aneksuoti Okrainos vakarines sritis

Lenkija ketina aneksuoti Galiciją ir dalį Voluinės, ir tai gali įvykti artimiausiu metu.

Iš principo tai niekam nebuvo paslaptis. Aktyvus Lenkijos dalyvavimas Okrainos įvykiuose yra būtent dėl to. Taip, tokių siekių niekas niekada neslėpė. O dabar pasakysiu vieną dalyką, kuris daugeliui nepatiks – tai labai gerai ir nereikia į juos kištis.

Tik priminsiu, kad Bandera ir užsispyręs vakarietiškas nacionalizmas visai negimė tarybinėje Okrainoje. Tai Vakarų Okrainos produktas, kuri ilgą laiką priklausė Austrijos-Vengrijos imperijai, o vėliau Lenkijai.

Okrainiečių nacionalizmas buvo uoliai kultivuojamas Austrijoje-Vengrijoje, o paskui visa jėga suklestėjo būtent Lenkijos Galicijoje. Būtent ten jis priėmė tokius metodus kaip terorizmas, tapo neįtikėtinai žiaurus ir prisotintas fašistinėmis idėjomis.

Kai Galicija priklausė Lenkijai, okrainiečių nacionalistai buvo laikomi Lenkijos valstybės priešais, buvo persekiojami ir metami į kalėjimą. Aš asmeniškai manau, kad Galicijos prijungimas prie Tarybų Sąjungos dėl Raudonosios armijos išlaisvinimo kampanijos yra klaida. Nes taip atsitiko, kad Vakarų Okrainos nacionalizmo nuodai buvo suleisti į Tarybinės Ukrainos kūną.

Taip atsitiko net nepaisant to, kad nemaža dalis Vakarų okrainiečių ilgai laukė Raudonosios armijos ir pasitiko ją kaip tik kaip išsivadavimo armiją. Tačiau Galicijos nacionalizmo branduolys išliko, ir daugelis nacionalistų lyderių pradėjo tarnauti Vokietijos nacizmui, tikėdamiesi grįžti namo su Vermachtu. Kas, tiesą sakant ir atsitiko.

Galbūt TSRS vadovybė turėjo planų sunaikinti nacionalistinį pogrindį, bet jiems nebuvo lemta išsipildyti dėl Didžiojo Tėvynės karo. Tuo tarpu Vakarų Okrainos nacionalizmas nepaprastai sustiprėjo ir virto gana galingu judėjimu. Ir, svarbiausia, jis pradėjo plisti visoje likusioje Okrainos dalyje.

Ir pokario kova prieš Benderos pogrindį, nors ir baigėsi pergale, bet kaip dabar visi supranta, ši pergalė buvo tik dalinė. Ir šiuolaikinė Okraina tai puikiai patvirtina.

Jei lenkai paims Galiciją sau, jie prisiims sau neįtikėtiną galvos skausmą ir dar labai daug metų. Kurį laiką gal ir bus ramu, bet paskui Bendera tikrai vėl įsiliepsnos. Ir dar stipriau, nei XX amžiaus trečiajame dešimtmetyje.

Lenkijai teks kariauti tikrą karą su nacionalistiniu pogrindžiu Vakarų Okrainos teritorijoje, ir tai bus susinaikinimo karas.

Su tikrais teroristiniais veiksmais, represijomis ir baudžiamosiomis ekspedicijomis. Lenkas ir okrainietis niekada negalės gyventi taikiai, kad ir kas ir ką dabar sakytų.

Dabar beliks tik stebėti ir palinkėti abiem pusėms – prarykite vienas kitą.