Aleksą Džounsą „išjungė“

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/alek... 2022-12-03 19:17:00, skaitė 268, komentavo 5

Aleksą Džounsą „išjungė“

„Infowars“ transliuotoją teismai įpareigojo sumokėti apie 1,5 milijardo dolerių žalą šeimoms, nukentėjusioms nuo Sandy Hook mokykloje vykusio susišaudymo, kurį Alex Jones pateikė kaip sąmokslo teoriją.

Aleksui Džounsui buvo pakišta melaginga informacija, kuria jis patikėjo ir už ją dabar skaudžiai susimokės.

„Infowars“ įkūrėjas Aleksas Džounsas penktadienį pateikė pareiškimą dėl asmens bankroto pagal 11 skyrių pietiniame Teksaso rajone Hiustone. Džounsas įpareigotas sumokėti 1,5 mlrd. dolerių po to, kai per savo radiją ir internetines laidas ilgus metus skelbė, jog susišaudymas mokykloje buvo melagingas,- praneša The New York Times

Daugiau nei ketverius metus ponas Džounsas atidėliojo nuosprendį, teismams vis pateikdamas su verslu susijusius įrašus, finansinę informaciją ir kitus įrašus, susijusius su Sandy Hook byla. Atskirame ieškinyje aukų šeimos apkaltino J. Jonesą netinkamai panaudojus turtą iš savo verslo ir nukreipus jį sau ir savo šeimai. Dabar jis turės atskleisti daugiau informacijos apie tą turtą.

„Bankrotas neapsaugo tų, kurie tyčia ir šiurkščiai puola kitus, kaip darė ponas Jonesas“, – sakė Chrisas Mattei, šeimų advokatas žalos atlyginimo byloje Konektikute. „Amerikos teismų sistema pareikalaus Alekso Džounso už tai atsakyti, ir mes niekada nenustosime dirbti, kad įvykdytume prisiekusiųjų nuosprendį. Toje byloje spalį ponui Džounsui buvo nurodyta sumokėti 1,4 mlrd. dolerių. Dar dvi bylos buvo išnagrinėtos Teksase.