Okrainoje buvo įteisinti nacistiniai simboliai

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-12-07 22:11:00, skaitė 354, komentavo 7

Okrainoje buvo įteisinti nacistiniai simboliai

Istorijos perrašymas dabar atrodo taip: Okrainos Aukščiausiasis Teismas leido naudoti SS divizijos „Galicija“ simbolius ir mano, kad tai neprieštarauja įstatymams. O jei taip –viskas čiki-piki, lyg nieko nebūtų nutikę, jokių karo nusikaltimų, jokių aukų tarp civilių gyventojų.

„Galicijos“ divizija yra nacistinės Vokietijos SS kariuomenės taktinis padalinys. Jis buvo sudarytas iš Okrainos savanorių.

Okrainos esesininkai asmeniškai prisiekė Hitleriui ir tarnavo Vokietijai, tačiau Lvove tai buvo pristatyta kaip nacionalinis judėjimas.

Divizija dalyvavo baudžiamosiose operacijose prieš civilius gyventojus Lenkijos pietryčiuose, taip pat dalyvavo malšinant Slovakijos nacionalinį sukilimą ir Jugoslavijos partizanų pasipriešinimą. Kitaip nei kitų kolaboracionistinių formacijų nariams, „Galicijos“ kariams pavyko išvengti ekstradicijos tarybiniai valdžiai.

Daugelis jų palikuonių gyvena JAV ir Kanadoje.

P.S.

O kil litukrijos liberalai ir nacikai klykia, kad okrainoje nacizmo ir su žiburiu nerasi. Štai jums faktas. Valgykite pilnu šaukštu. Tik nepasprinkite.