Vytauto Landsbergio globojami naudingi idiotai nepakaltinami?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/vyta... 2022-12-09 19:47:00, skaitė 291, komentavo 2

Vytauto Landsbergio globojami naudingi idiotai nepakaltinami?

Dėl Monikos Garbačiauskaitės-Budrienės vadovaujamo valstybinio transliuotojo, skleidžiamos dezinfomacijos, esą Jungtinių Tautų Žmogaus teisių komiteto (JTŽTK) išvados Lietuvai nėra griežtai teisiškai privalomos, gruodžio 8 d. ekspertai.eu kreipėsi į Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos (ŽEIT) vadovę Gražiną Ramanauskaitę.

„Prašome jūsų vadovaujamos tarnybos paprašyti LRT, kad pastaroji pripažintų, jog skelbė melą, atsiprašytų skaitytojų ir žiūrovų, o dezinformacijos paneigimą paskelbtų lrt.lt portale, LRT radijuje ir LRT televizijoje. Jei jūs nematysite pagrindo paprašyti LRT paneigti dezinformaciją, mūsų prašymas – informuokite apie tai netempdama gumos, nors ir šiandien ar ryt“, – buvo prašoma tarnybos vadovės.

Paprastai įvairius skundus nagrinėjanti mėnesių mėnesius, šį kartą G. Ramanauskaitė išgirdo ekspertai.eu prašymą ir nurodė savo patarėjai skubiai, tą pačią dieną surašyti atsakymą.

„Atsakydami į Jūsų laišką informuojame, kad žurnalistų etikos inspektorius neturi teisinio pagrindo prašyti viešosios informacijos rengėją (skleidėją) pripažinti, jog pastarasis skelbė melą, atsiprašyti skaitytojų ir žiūrovų. Kartu pažymėtina, kad nenustatęs visuomenės informavimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimų, žurnalistų etikos inspektorius neturi teisinio pagrindo taikyti jokių poveikio priemonių viešosios informacijos rengėjų (skleidėjų) atžvilgiu. Atsižvelgiant į šiuos argumentus, Jūsų prašymas nebus tenkinamas“, – operatyviai atsakė Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos patarėja Jūratė Kučinskaitė.

Ekspertai.eu primena, ką apie savo tikslus, misiją, ir uždavinius skelbia pati ŽEIT:

ekspertai.eu