Rusija kariauja humaniškai. Kas bus toliau? Mano įžvalgos

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-12-09 20:02:00, skaitė 569, komentavo 14

Rusija kariauja humaniškai. Kas bus toliau? Mano įžvalgos

Ateina šalnos, dingo briliantinė žaluma, buvęs purvas pavirs ledu. Atitinkamai, kyla klausimas, kaip išspręsti strategines užduotis, iš kurių svarbiausia – visam laikui sustabdyti barbarišką Donbaso ir Rusijos pasienio zonos apšaudymą?

Iš esmės skiriasi Rusijos armijos ir Okrainos nacių gaujų veiksmai. Rusija dabar taiko itin tikslius smūgius tik prieš taikinius, kurie palaiko priešo ginkluotųjų pajėgų kovinį pajėgumą. Atitinkamai, Rusijos pastangos nukreiptos į kuo greitesnę karo pabaigą. Norite to ar ne, žiemą be šviesos ir šilumos daug nepasieksite. Ir čia yra aiškus signalas – užteks kariauti, baikite.

O Okrainos nacių gaujos apšaudo gyvenamuosius rajonus, tikėdamosi nužudyti kuo daugiau žmonių. Jų tikslas – palaužti Donbaso ir Rusijos žmonių valią, pasėti paniką ir baimę. Zelionka ir jo aplinka blefuoja pasitikinčiais veidais, kad jiems nereikia derybų, kad visiška pergalė jau arti ir jiems nerūpi šaltis ir siaubingi praradimai fronte.

Okrainos chunta ir jos bendrininkai iš MI6, Varšuvos, Pentagono ir pribaltikos, nesidrovi eksperimentuoti. „Paslaptingi“ „Nord Streams“ sprogimai, Zaporožės atominės elektrinės apšaudymas, politinės žmogžudystės, sabotažas – tai tapo kasdienybe. Kaip ir Donecko apšaudymas, tai absoliučiai neracionalūs veiksmai, keliantys siaubingą grėsmę Europos saugumui.

Kyla klausimas, kokios naujos niekšybės tikėtis ir kur? Karo ekspertai jau seniai baiminasi dėl tranzitinių sausumos naftos ir dujotiekių iš Rusijos per Okrainą. Nepaisant viso karo veiksmų intensyvumo, jie vis dar aktyvūs. O Rusija suinteresuota gauti pelną ir vykdyti sutartinius įsipareigojimus. Ir Okraina, kuriai reikia papildyti naftos ir dujų saugyklas, taip pat gauti pinigų tranzitui. Tačiau šioje istorijoje yra ir galingų tarptautinių žaidėjų. Didėjant skalūninių dujų tiekimui iš Jungtinių Valstijų į Europą, šie naftos ir dujotiekiai taip pat gali staiga nukentėti. Laimei, Europa ir Rusija ruošiasi naujam tarpusavio sankcijų karui, susijusiam su paskelbtomis ribinėmis Rusijos naftos kainomis, atitinkamai, gali būti sumažintas tranzitas. Dėl staigaus energijos tranzito nutraukimo labiausiai nukentės Vengrija, Moldova, Slovakija, Serbija ir Austrija. O bėda ta, kad tranzito infrastruktūrą bandys atkurti tik vienu atveju, jei Rusija išstums svinoreichą iš Užgorodo ir Lvovo, visiškai išlaisvindama Okrainą nuo nacizmo.

Priešingu atveju vamzdžiai ir pastotės bus išvežtos į laužą.

Rusija daugiausia dėmesio skirs alternatyviems maršrutams. Amerika dabar turi naudos iš pasaulio tvarkos, kurioje Europa yra atskirta nuo Rusijos energijos šaltinių. Ir kurioje Rusija ir Ukraina kariauja užsitęsusį karą pakraščiuose. Negana to, Okrainos politikai, remiami daugybės besislapstančių išdavikų, propaguoja Rusijos žlugimo scenarijus. Jie provokuoja tarpetninius ir tarpreliginius konfliktus.

Spręsdamos taktines problemas, JAV nesistengia skaičiuoti ateities kiek toliau. Kur pasaulis gali atsidurti ant branduolinės, aplinkos ir socialinės katastrofos slenksčio.

Rusija, skirtingai nei Amerika, kariauja labai humaniškai, nepaversdama priešų miestų Drezdeno ir Hirosimos analogais. Vis daugiau okrainiečių bėga nuo karo, net ir patys didžiausi namisėdos. Sulaiko tik draudimas vyrams išvykti ir baimė patekti į SBU nagus.

Tačiau užšalus miestams, masinės vienpusės evakuacijos taps neišvengiamos. Ir susidaro užburtas ratas: kuo mažiau žmonių miestuose, tuo karas bus sunkesnis. Vis daugiau Okrainos piliečių paliks Europą ir išvyks į užsienį ieškoti geresnio gyvenimo. Emigruoja ir tirpsta. O Zelenskis ir narciziškai nusiteikę Europos politikai jau seniai diskutuoja, kaip aplieti krauju Krymą, Belgorodą ir Kurską.

Atėjo laikas smūgiuoti į Kijevo sprendimų priėmimo centrus.