Vytautas Sinica. Konservatoriams gėda švęsti Kalėdas?

Autorius: ProPatria.lt Šaltinis: https://www.propatria.lt/2022/... 2022-12-31 04:09:00, skaitė 278, komentavo 2

Vytautas Sinica. Konservatoriams gėda švęsti Kalėdas?

Ne vieną nustebino naujiena, jog TS-LKD ministrės Monikos Navickienės vadovaujama Socialinių reikalų ir darbo ministerija šiais metais nusprendė nešvęsti Kalėdų, nes tai gali užgauti dalies darbuotojų ar kitaip susijusių asmenų jausmus. Priežastis - nors dabar jau neigiama ir kalbamos nesąmonės apie būsimą Kalėdų šventimą sausį - kaip iš politinio korektiškumo vadovėlio. 

Žmonės dar net nespėjo patikėti tuo, kad vadinamieji konservatoriai iš tikro yra liberalai, o jau reikės pradėti suprasti, kad jie net ne liberalai, o tiesiog leftistai, aukojantys laisvę dėl pataikavimo mažumų jausmams.

Liberalizmas kovojo už žodžio laisvę, už nevaržomą konkurenciją, už religijos laisvę, už papročių ir kultūrų raišką kur kaip kam norisi padorumo ribose.

Leftizmas aukoja žodžio laisvę, kad nebūtų įžeisti jausmai, aukoja gebėjimų konkurenciją, kad visur būtų pakankamai atspindėti visų mažumų atstovai, aukoja tradicines šventes ir elgesio normas, kad nebūtų įžeistos visokios mažumos. XXI amžiaus pradžioje pirmieji leftistai Vakaruose pradėjo vadinti Kalėdas žiemos šventėmis ir drausti Kalėdų egles ar muges miestų aikštėse, kad tai neužgautų kitatikių.

2022 metais tariamų konservatorių valdomose ministerijose nešvenčiamos Kalėdos, nes tai gali užgauti tuos, kuriems Kalėdos ne šventė.

Nenueikite paviršiumi: problema čia ne tai, kad kažkuris kolektyvas liko be darbo Kalėdų baliaus. Problema čia ta, kad sąmoningai atsisakoma savasties, savų vietinių švenčių, padlaižiaujant įvairovės idealams, sutinkant verčiau nerodyti savito gyvenimo įpročių.

Nieko keista, kad kai sava kultūra nėra savaime brangi ir rodytina visiems iš tolo, kai kyla mintys ją pasilaikyti privačiai („atšvęsit namuose“), tada ir demografinės problemos nėra sprendžiamos. Juk tautos yra jų kultūra. Jeigu nesididžiuojam savo kultūra, kam vargintis ieškant būdų, kad išliktų ir daugėtų būtent mūsų kultūros atstovų, lietuvių? Čia gali gyventi bet kas, šventės bus jau kitos.

Nešaržuoju,  neperdedu. Parodykite kas nors, kokių demografinės krizės mastą atitinkančių veiksmų ėmėsi, kokiais pavojaus varpais skambina tiesiogiai už šeimos politiką, taigi ir už demografiją atsakinga Kalėdų nešvenčianti Socialinės apsaugos ministerija. Domiuosi politika, bet nesigirdi. Nes mūsų buvimas mumis nėra savaime vertybė, o tada ir mūsų išlikimas nėra absoliučiai būtinas valstybės tikslas. Ne sutapimai, o nuoseklumas.

P/S. 2020-ųjų Kalėdų proga įrašiau trumpą informatyvų filmuką politkorektiško šventų Kalėdų gėdijimosi ir keitimo žiemos šventėmis tema. Verta prisiminti