Algimantas Rusteika: "Geriausia, kas galėjo atsitikti Lietuvai" - konservatoriai - gerai žino simbolių reikšmę

Autorius: Algimantas Rusteika Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2023-01-14 21:52:00, skaitė 181, komentavo 1

Algimantas Rusteika:

"Geriausia, kas galėjo atsitikti Lietuvai" - konservatoriai - gerai žino simbolių reikšmę. Jie ne tik vietoj trispalvės, su kuria žmonės žuvo sausio 13-tąją, visa valstybės jėga mums perša masonų ir Alsheimerio ligonių ženklą - "neužmirštuolę", jau tapusią lojalumo konservatorių partijai ženklu.

Ką tik prasidėjusioje savivaldos rinkiminėje kampanijoje - eilinis akibrokštas ir bandymas manipuliuoti konservatorių partine simbolika ir paveikti rinkėjus.

Rinkiminės komisijos Kaune pateikia kandidatų suderinimui jų rinkiminius plakatus, kurie bus iškabinti balsavimo vietose.

Ir ką gi mes matome? Visų partijų, politinių komitetų ir kandidatų į merus plakatai puikuojasi ... Konservatorių partijos simbolinėmis spalvomis, kuriomis nuo seno skelbiama visa konservatorių politinė reklama. Padaromos didelės akys - kas čia tokio? Na, juk atsitiktinai dizaineris tokias spalvas parinko!

Jei kas tikite tokiais atsitiktinumais - reiškiame nuoširdžią užuojautą ir linkime pasveikti. Visų nuo seno atpažįstamų konservatorių partijos spalvų naudojimas jų konkurentų rinkiminės kampanijos plakatuose - ne atsitiktinumas.

Tai grubus ir primityvus manipuliavimas pasąmoniniu poveikiu, gerai žinomas reklamos ir viešųjų ryšių specialistams, kuriuo siekiama paveikti rinkėjų simpatijas ir pasirinkimus. Ir, be abejo, tai grubus rinkimų lygiateisiškumo ir valstybės nesikišimo į rinkiminį procesą pažeidimas.

Remiamasi tuo, kad spalvos nėra oficialiai patvirtintos, o tik yra įsigalėjusi jų vartojimo praktika. Norite kreiptis į teismą - prašau, užsakykit brangius ekspertinius tyrimus, kuriuos darys mėnesį ar tris, po to laukia procesas, kuris baigsis po metų, kai rinkimai bus įvykę.

O gal turit labai daug pinigų bylinėjimuisi, kai visi puikiai žino, kad konservatoriai nėra nei vieno teismo pralaimėję? Tokia, matote, mūsų laisvoje šalyje dabar "teismų praktika".

Tokių rinkiminių plakatų projektų netvirtinome ir netvirtinsime. Kaip baigsis - visuomenę informuosime.