Dujotiekio sprogimas Vienkiemių kaime kelia daug neatsakytų klausimų (sprogimo-sprogdinimo momentas)

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/dujotieki... 2023-01-14 21:17:00, skaitė 461, komentavo 5

Dujotiekio sprogimas Vienkiemių kaime kelia daug neatsakytų klausimų (sprogimo-sprogdinimo momentas)

Sprogimo momentas – pradžioje juodas debesis, po akimirkos liepsna.

Sausio 13 d. vakare Pasvalio rajone Vienkiemių kaime sprogo dujotiekis.

Skelbiama, kad dėl sprogimo gamtinių dujų tiekimas nei Pasvalio, nei kitiems Lietuvos gyventojams nebus apribotas. Taip teigė Lietuvos gamtinių dujų perdavimo sistemos operatoriaus „Amber Grid“ generalinis direktorius Nemunas Biknius.

Kol kas nėra aišku, dėl kokių priežasčių įvyko sprogimas, ar tai nebuvo diversija.

Valstybinis transliuotojas skelbia: „Gyventojai užfiksavo dramatiškus vaizdus Pasvalio rajone: didžiulės liepsnos po sprogimo“.

gyventojai.jpg

O kodėl valstybinis transliuotojas bei kita nepriklausoma žiniasklaida neskelbia, kaip gyventojai užfiksavo dramatišką įvykio pradžią?

Taip pat nėra aišku, šiuo dujotiekiu tekėjo rusiškos dujos, jei tekėjo, kodėl tas tiekimas nebuvo sustabdytas iš karto po 2022 m. vasario 24 d. O gal netekėjo juo rusiškos dujos? Gal per Lietuvą jau seniai nebeteka pavojingos rusiškos dujos, iš kurių pelnosi Kremlius?

Lietuvos nepriklausoma žiniasklaida kol kas ypatingai santūriai reaguoja ir komentuoja šį įvykį, aiškiai matosi, kad negavo bendros instrukcijos apie versiją, kurią reikėtų draugingai skelbti.

Nors įvyko išskirtinis įvykis, nepriklausoma žiniasklaida, pavyzdžiui Landsbergių bendruomenės leidinys, pirmiausia skelbia štai kokias naujienas (analogiškai atrodo ir visi kiti Lietuvos nepriklausomi leidiniai):

delfis.jpg

Tuo tarpu buvęs Latvijos gynybos ministras Artis Pabriks socialiniame tinkle „Twitter“ teigia, kad būtina nuodugniai ištirti incidento priežastis ir kad negalima atmesti diversijos akto.

latvis.jpg

O štai kaip atrodė pats sprogimo (sprogdinimo) momentas, kurio pradžioje iškyla juodas debesis, ir tik tada tvoja didžiulis ugnies kamuolys:

https://ok.ru/video/4596819167862

Dujotiekio vamzdynas Lietuvoje. Šaltinis: ambergrid.lt