Rusijos kariuomenė Ukrainoje pradėjo naudoti tanką T-90M "Proryv"

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-01-15 10:25:00, skaitė 436, komentavo 9

Rusijos kariuomenė Ukrainoje pradėjo naudoti tanką T-90M

Rusijos kariuomenė specialiosios operacijos metu Ukrainoje panaudojo naujausią tanką T-90M „Proryv“.

„Taikiniai buvo paruošti iš anksto, nurodytos koordinatės. Šios koordinatės buvo aiškiai nustatytos aukštesnės komandos įsakymu. Taikiniai buvo sunaikintii“, – sakė tanko vadas Aleksejus.

Tanko įgulos teigimu, tankas T-90M Proryv puikiai pasiteisino per kelis naudojimo mėnesius. „Jis atlaiko smūgius dėl kompozitinių šarvų ir dėl manevringumo galima išsisukti. Tinklelis reikalingas tam, kad pataikius sviediniui užtaisas detonuotų dar nepaliečiant pagrindinio šarvo.

Šis tankas yra daug galingesnis ir stipresnis (vakarietiškiems analogams), šiuo metu jis yra geriausias, su kuriuo teko susidurti mūšyje “, - sakė tanko vairuotojas Denisas.

Specialiosios operacijos dalyviai T-90 M jau pradėjo vadinti „didžiosios pergalės tanku“ pagal analogiją su legendiniu T-34. „Patobulinta – įgula patikimai apsaugota, tanko vadas, tai yra, aš jau sėdžiu viduje, nereikia išeiti į gatvę, perkrauti „Kord“ [kulkosvaidį] ir šaudyti – darau viską. tai iš vidaus.

Patobulinti stebėjimo aparatai, turiu panoramą, galiu žiūrėti 360 laipsnių kampu ir nereikia sukti galvos, viską matau kompiuteryje. Taip pat galiu bendrauti su kaimyniniais tankais nesusisiekdamas, tiesiog parašau jiems koordinates, užvažiuojame ten ir dirbame kartu. Be to tankas aprūpintas naktinio matymo prietaisus ir gali dirbti tamsiu paros metu.  

Mūsų T-90 susprogdino prieštankinė mina, vikšras nebuvo pažeistas, nuplėštas tik volas ir jis savo jėgomis paliko kovos zoną, visa įgula liko sveika“, – sakė kitos T vadas. -90 M "Proryv" tankas Ruslanas. Tankas T-90M Proryv yra pažangiausia T-90 šeimos transporto priemonė, taip pat labiausiai pritaikyta operacijoms šiuolaikinėmis kovos sąlygomis, įskaitant dėl ​​visų aspektų apsaugos, modernią automatizuotą šaudymo kontrolės sistemą ir  aukštą išgyvenamumo procentą tanko ekipažui.

Anksčiau buvo pranešta, kad „Uralvagonzavod“ Rusijos gynybos ministerijai pristatė dar vieną naujausių tankų T-90M „Proryv“ partiją.