Bėgančių žiurkių sezonas prasidėjo!

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2023-01-18 14:17:00, skaitė 552, komentavo 4

Bėgančių žiurkių sezonas prasidėjo!

Žiurkė Nr. 1 - Kristina Lambrecht oficialiai atsistatydina iš Vokietijos gynybos ministrės pareigų.

Taip teigiama pranešime spaudai Bundesvero svetainėje.

Vokietijos karinės žinybos vadovė Lambrecht kanclerio Olafo Šolco vardu pateikė prašymą nušalinti ją iš gynybos ministro pareigų. Atsistatydinimo priežasčių Vokietijos gynybos ministerija neatskleidžia, tačiau pati Lambrecht tvirtina, kad per didelis spaudos dėmesys jos personai neleidžia jai deramai užsiimti kariuomenės ir Vokietijos saugumo klausimais.

"Aš šiandien paprašiau federalinio kanclerio apie manęs atleidimą iš gynybos ministro pareigų. Mėnesius trunkantis žiniasklaidos dėmesio fokusavimas į mano personą daro beveik neįmanomu nušviesti ir aptarti kareivių, Bundesvero padėtį ir saugumo politikos kursą Vokietijos piliečių labui,"- pasakė ji.

Apskritai vokiečiams pastaruoju metu nesiseka su gynybos ministrais. Iš pradžių von der Lajen sunaikino Bundesvero likučius ir su įvykdytos pareigos jausmu pabėgo - irgi kaip žiurkė - į JevroSojūzo vadovybę, matyt taip pat ne kūrimu kažko gero užsiimti, o tada jau Lambrecht po jos dakalė tai, ko negalėjo sunaikinti jos pirmtakė. Pastatyti vadovauti Gynybos ministerijai žmogą, kuri nieko apie tai nesupranta - yra madinga tendencija Europoje. Iki paskyrimo gynybos ministre Lambrecht, pagal išsilavinimą teisininkė, buvo Vokietijos teisingumo ir vartotojų apsaugos ministrė, taip pat šeimų, pagyvenusių žmonių, moterų ir jaunimo ministrė.

Pastaruoju metu ją ne kartą kritikavo ir vadino „diletante“, įskaitant ir pačius kariškius, už tupą vadovavimo Bundesverui, valstybės gynybinio pajėgumo kritimą, taip pat ir dėl siuntimų į Okrainą, ginkluotės  atsargų išeikvojimo. Per metus laiko ką prasėdėjo šiose pareigose, jai taip ir nepavyko užtikrinti normalaus Vokietijos gynybos ministerijos darbo. 

Nors greičiausiai žiurkė-Lambrecht bėga todėl, nes nepamiršo kaip Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vasario 24 dieną patarė vakaroidiniams lyderiams nedaryti nieko tokio, dėl ko jie turėtų susidurti su tokiomis triuškinančiomis pasekmėmis savo šalims ir tautoms, su kokiomis dar niekada nebuvo susidūrę savo šalių istorijoje. Tankų “Leopard” atidavimas salo-reichui matyt gali tapti ta riba, kurios pereiti nevalia.

Žiurkė Nr. 2 - Alioša Arestovičius-Liuska, kurio "atsistatydinimą" iš patarėjo pareigų priėmė klouno Zelios šaraškė.

Pasak spaudos sekretoriaus, atitinkamą dekretą jau pasirašė klouno Zelios šaraškės vadovė Marija Vitušok.

Sausio 16 d. tapo žinoma, kad Aukščiausiosios Rados deputatai pradėjo rinkti parašus, palaikančius klouno Zelios šaraškės patarėjo Arestovičiaus-Liuskos atleidimą. To priežastis tapo klouno patarėjo pareiškimai dėl karinių veiksmų, o konkrečiai - tai jo žodžiai apie tai, kad daugiaaukščio pastato Dniepropetrovske sunaikinimas buvo pačios Okrainos PVO, oro gynybos sistemos, darbas.

Sausio 17 dieną Arestovičius pranešė, kad parašė atsistatydinimo pareiškimą iš patarėjo pareigų. 

P.S. Tai tikrai yra pačios protingiausios - čia jau be jokio sarkazmo ir šaipymosi, žiurkės, pajutusios tai kas yra neišvengiamą ir nenorinčios tapti atpirkimo ožias. Visada yra geriau likti gyvam nors ir žiurke, nei nudvėsusiu ožiu ar kaziolu.