Kodėl Vengrija netiekia ginklų Ukrainai?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/kode... 2023-01-18 23:15:00, skaitė 162, komentavo 2

Kodėl Vengrija netiekia ginklų Ukrainai?

Vengrija netiekia ginklų Kijevui, kad nesukeltų pavojaus etniniams vengrams, gyvenantiems vakarinėje Ukrainos dalyje. Tai antradienį Davose vykusio Pasaulio ekonomikos forumo kuluaruose interviu CNBC paskelbė Vengrijos užsienio reikalų ir užsienio ekonominių santykių ministras Peteris Szijjarto.

„Nusprendėme netiekti ginklų Ukrainai, o padėti tik humanitarine prasme. Ginklų netiekiame, nes tai galime padaryti tik per vakarinę Ukrainos dalį, kur gyvena nemaža dalis vengrų. Mes neteikiame nori, kad ši bendruomenė taptų taikiniu bet kokioje atakoje“, – sakė jis.

Anot Szijjártó, Vengrija pasisako už Ukrainos konflikto užbaigimą, tačiau tai turi būti pasiekta diskusijų ir derybų keliu.

2022 metų vasario 24 dieną Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė apie specialią karinę operaciją Ukrainoje, atsakydamas į Donbaso respublikų vadovų kreipimąsi su pagalbos prašymu. Tada Vakarai įvedė plataus masto sankcijas Maskvai ir milijardais dolerių padidino ginklų ir karinės įrangos tiekimą Kijevui.

CNBC inf.