Po Korano sudeginimo Švedijoje, Turkijos prezidento kirtis

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/po-k... 2023-01-24 01:13:00, skaitė 374, komentavo 4

Po Korano sudeginimo Švedijoje, Turkijos prezidento kirtis

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pareiškė, kad Švedija po skandalingų veiksmų Stokholme nebeturėtų laukti paramos iš šalies savo paraiškai į NATO. Tai jis pareiškė pirmadienį po ministrų kabineto posėdžio.

„Šie nešvarūs veiksmai Švedijoje ir net šalia mūsų diplomatinės atstovybės yra laikomi musulmonų ir apskritai visų žmonių, visų teisių ir laisvių įžeidimu. Jūs ir toliau remiate teroristus ir laukiate paramos, kad galėtumėte prisijungti prie NATO. Taip nebus. Švedija neturėtų ilgiau laukti iš mūsų šios paramos“, – sakė jis

Turkijos vadovas pabrėžė, jok tikisi, kad Stokholmas visiškai įvykdys savo įsipareigojimus Turkijai kovoje su teroristinėmis organizacijomis.

„Jei Švedijos valdžia taip gerbia teises ir laisves, tai pirmiausia turi gerbti Turkijos Respublikos ir visų musulmonų religinius jausmus. Jei šios pagarbos neparodysite, atsiprašau, bet negausite mūsų paramos dėl stojimo į NATO“, – pažymėjo R.T.Erdoganas.

Turkijos valdžia griežtai protestavo prieš Korano padegimą šeštadienį Stokholme priešais Turkijos ambasadą ir pavadino šį veiksmą „rasistiniu“ ir „šiuolaikiniu barbarizmu“.

Valdančiosios Teisingumo ir plėtros partijos (AKP) vadovo pavaduotojas Numanas Kurtulmusas perspėjo, kad Turkija nepritars Švedijos paraiškai narystei NATO, kol neįvykdys su Ankara pasirašyto memorandumo dėl kovos su terorizmu. Sausio 11 dieną Stokholme buvo surengtas mitingas, skirtas Turkijoje teroristine pripažintai Kurdistano darbininkų partijai paremti. Akcijos metu jos dalyviai inscenizavo Erdoganą primenančios lėlės pakabinimą.

SN inf.

LDiena.lt Gerbiamiems skaitytojams siūlau gyvos transliacijos rusiškai auditorijai vaizdo įrašą, kuriame aptariamas tiek šis Švedijos tolerastų išpuolis, tiek ilgalaikis scenarijus, kaip globalistų šeimininkai modeliuoja neišvengiamai artėjantį Vakarų ir Islamo pasaulio karą (video rusų kalba):

https://youtu.be/89EapzaPPiU