Landsbergio vadovaujama partija padėjo tašką naujajame pedofilijos skandale

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/landsberg... 2023-01-28 04:12:00, skaitė 369, komentavo 3

Landsbergio vadovaujama partija padėjo tašką naujajame pedofilijos skandale

Žmonių partija visuomenėje tituluojama dar kaip ir visada geros nuotaikos Linksmų plaučių partija.

Sausio 26 d. uždarame posėdyje susirinkusi Žmonių partijos vadovybė aptarė klausimą susijusį su pedofilijos skandalu Landsbergių bendruomenėje, o tuo pačiu ir Seime.

Minėtos partijos prezidiumas priėmė pareiškimą, kuriame atsiprašė ir pasiūlė diskutuoti apie esminį klausimą – Seimo narių teisinės neliečiamybės naikinimą.

„Užjaučiame ir solidarizuojamės su visomis bet kokios formos smurto aukomis, kurių pusėje besąlygiškai turi stovėti valstybė ir jos institucijos. Gerbiame visus teisinės valstybės principus ir pasitikime teisėsaugos institucijomis, kurios dėl situacijos jautrumo bei didelio visuomenės rezonanso, tikimės, kaip įmanoma greičiau objektyviai, principingai ir sąžiningai pateiks atsakymus dėl pradėto ikiteisminio tyrimo rezultatų“, - po posėdžio pasakė Žmonių partijos lyderis Gabrielius Landsbergis.

Vyriškis atkreipė dėmesį, kad Žmonių partijos visada skyrė didelį dėmesį aukštos moralės, etikos ir skaidrumo reikalavimams savo bendruomenės nariams.

Be to G. Landsbergis dar kartą priminė, pedofilija įtariamas bendražygis Kristijonas Bartoševičius nebuvo Žmonių partijos narys.

Bet, pasak, G. Landsbergio, partija jaučia atsakomybę už kiekvieną su Žmonių partijos sąrašu išrinktą žmogų, todėl apgailestauja ir atsiprašo dėl situacijos.

Tuo būdu leista suprasti, kad naujasis pedofilijos skandalas suvaldytas ir dabar reikės laukti teisėsaugininkų ir teismo sprendimo dėl K. Bartoševičiaus, bet su Žmonių partija tai jau nėra ir nebus niekaip susiję.

Taigi klausimas išspręstas.

Ekspertai.eu primena, kad visuomenėje atsirandant vis daugiau ryžto dėl narkotikų dekriminalizacijos, lygiai taip pat neturėtų gulėti paraštėse ir klausimas dėl pedofilijos legalizavimo.

Lietuva, būdama daugelio sričių flagmanu pasaulyje, ir pedofilijos įteisinimo atžvilgiu galėtų pademonstruoti lyderystę ir pagaliau įveikus iššūkius įvykdyti taip reikalingą proveržį, siekiant esminių pokyčių žmogaus teisių ir laisvių sferoje.

Susiję:

PEDOFILIJOS LEGALIZAVIMAS – visos valstybės ir kiekvieno lietuvio garbės reikalas