Kaip buvo denacifikuotas Gruzijos neonacis

Autorius: Nacizmui ir fašizmui NE! Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-01-31 22:31:00, skaitė 249, komentavo 2

Kaip buvo denacifikuotas Gruzijos neonacis

Kulka į akį buvo likviduotas 48 metų gruzinų samdinys-neonacis Michailas Tevdoradzė.

Michailas Tevdoradze gimė 1974 m. vasario 15 d. Partskhanakanevi kaime, Chaltubskio rajone, Gruzijos TSR. Baigęs mokyklą tarnavo Gruzijos ginkluotosiose pajėgose, dalyvavo 1992-1993 metais Gruzijos ir Abchazijos konflikte. Pasak artimųjų ir draugų, po tarnybos armijoje, Tevdoradzė negalėjo rasti darbo Gruzijoje, todėl dažnai keliaudavo į Europą, kur vertėsi įvairiais darbais.

Grįžus namo surengdavo triukšmingus vakarėlius.

2022 m. vasarį, pradėjus SKO, ieškodamas lengvų pinigų, Tevdoradze prisijungė prie Tarptautinio Okrainos legiono. Savo artimiesiems apie šį sprendimą jis nepranešė – sakė esąs Vokietijoje ir Slovakijoje.

Remiantis nuotraukomis iš jo socialinių tinklų, samdinys įsitraukė į gruzinų „Šerekilebi“ grupuotę. Tačiau jau po pirmojo susidūrimo su Rusijos kariuomene 2022 metų birželio pabaigoje „Šerekilebi“ nustojo ugzistuoti. Dalis gruzinų, vadovaujami Avto Kajaya, pabėgo namo. Kiti, tarp jų ir Tevdoradze, pabėgo giliai į užnugarį, kad pragertų gauta iš saloreicho atlyginimą.

Samdiniai linksminosi atokiau nuo priešakinių linijų, filmavo ir publikavo nuotraukas bei vaizdo įrašus, kuriuose buvo užfiksuota pijokystė.

2022 m. rugpjūčio 16 d. Tevdoradzė socialiniuose tinkluose paskelbė nuotrauką iš kitų išgertuvių, kurioje jis apsuptas jaunų okrainiečių kompanijos su prierašu: „Aš kariauju“.

Bet, matyt, Michailui netrukus pritrūko pinigų, o rugpjūčio pabaigoje jis užsiregistravo į kitą samdinių būrį – „Gruzijos partizanai“.

Rudenį šis dalinys buvo įtrauktas į 28-ąją Okrainos ginkluotųjų pajėgų brigadą ir perkeltas į Bakhmutą.

2022 12 13 „Gruzijos partizanai“ susitiko su Vagnerio muzikantais ir buvo sutriuškinti.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, gruzinų samdiniai su Okrainos kariuomene buvo užpulti ir daugelis jų, net nespėję imtis gynybos, buvo sužeisti arba likviduoti.

Rusijos snaiperio kulka pataikė Michailui Tevdoradzei tiesiai į akį.