D. Trump ragina pradėti taikos derybas siekiant užbaigti Ukrainos karą bei žmonių deportaciją per JAV sieną

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2023-02-02 14:07:00, skaitė 303, komentavo 1

D. Trump ragina pradėti taikos derybas siekiant užbaigti Ukrainos karą bei žmonių deportaciją per JAV sieną

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas šeštadienio vakarą kalbėdamas per savo pirmąjį oficialų rinkimų kampanijos renginį Pietų Karolinoje paragino pradėti taikos derybas, kad užbaigtų karą tarp Rusijos ir Ukrainos, ir pažadėjo greitai pradėti nelegalių užsieniečių deportaciją, jei bus išrinktas prezidentu.

„Dėl silpnumo ir nekompetencijos Joe Bidenas atvedė mus prie Trečiojo pasaulinio karo slenksčio.Esame ties Trečiojo pasaulinio karo slenksčiu ir bijome, kad kas nors to nesužinotų“, – sakė D. Trumpas kartu su gubernatoriumi Henry McMaster ir senatoriumi Lindsey Graham, kurie yra jo kampanijos Pietų Karolinos lyderių komanda.„Kaip prezidentas, jėga sugrąžinsiu taiką“.

D. Trumpas tvirtino, kad jei jis „būtų buvęs prezidentu, karas tarp Rusijos ir Ukrainos nebūtų kilęs“.

Jis pridūrė, kad laukiama taikos sutarties tarp šalių:

Ir aš pasakysiu tai, kad net ir dabar, nepaisant didžiulių gyvybių praradimo ir didelės tos šalies dalies sunaikinimo, per 24 valandas turėčiau susitarti dėl taikos sudarymo.Galite sudaryti taikos susitarimą, galite susitarti dėl abiejų šalių dabar, per 24 valandas.Tą sandorį būtų galima sudaryti.Tas sandoris laukia, kol bus įvykdytas, bet nėra kam to padaryti.“

Tada D. Trumpas paminėjo savo politikos planą „sukurti naujos kartos priešraketinės gynybos skydus“, kad apgintų ir „apsaugotų amerikiečius nuo hipergarsinių raketų ir branduolinių ginklų grėsmės“.Anksčiau jis detalizavo planą su kampanijos politikos vaizdo įrašu, paskelbtu praėjusią savaitę:

Anksčiau savo kalboje 45-asis prezidentas ragino greitai deportuoti nelegalius imigrantus.Nuo tada, kai prezidentas Joe Bidenas buvo prie vairo, prie pietvakarių sienos buvo sulaikyta apie 4,2 mln. nelegalių imigrantų, pranešė vietos žiniasklaida.

„Jie ateina iš kalėjimų ir iš psichiatrijos įstaigų, taip pat jie ateina iš daugybės blogų vietų, kurios sukels mums daug problemų“, – sakė D. Trumpas ir pridūrė:
Turime tai ištaisyti, be to, turime labai greitai pašalinti daug žmonių, nes negalime gauti to, ką jie siunčia.Jie siunčia žmones, kurie yra žudikai, o jie siunčia mums prievartautojus ir, tiesą sakant, teroristai ateina patys, ir atvirai kalbant, mes negalime leisti, kad taip nutiktų.Taigi nelegalūs sienos migrantai bus išsiųsti tiesiai namo.Ypač tie blogi, kurie greitai praeis.“

D. Trumpas išvyko į Pietų Karoliną, antrąją šalies valstiją, praėjus kelioms valandoms po to, kai jis pasakė pagrindinį pranešimą Naujojo Hamšyro respublikonų partijos metinėje konferencijoje Seileme, Naujajame Hampšyre. D.Trumpas pažadėjo išsaugoti Naujojo Hampšyro, kaip pirmosios pirminės valstybės šalyje, statusą „daug daug metų“, jei bus išrinktas prezidentu, kaip pranešė vietos žiniasklaida.