Laisvėje pedofilas: grėsmė vaikams ar pačiam pedofilui?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/lais... 2023-02-02 14:40:00, skaitė 403, komentavo 18

Laisvėje pedofilas: grėsmė vaikams ar pačiam pedofilui?

Peržiūrėjau Vaido vaizdo įrašą (žiūrėti žemiau) ir nusprendžiau parašyti. Generalinė prokuratūra pranešė, kad ikiteisminiame tyrime, pradėtame 2022 m. lapkričio 15 d. dėl galimai įvykdytų nusikalstamų veikų, numatytų Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 150 straipsnio 3 ir 4 dalyse bei 153 straipsnio 1 dalyje, buvusiam Seimo nariui Kristijonui Bartoševičiui pareikšti įtarimai pagal nurodytus straipsnius, įvyko jo apklausa.

Turimi ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia įtarti, kad nusikalstamos veikos buvo įvykdytos įtariamajam esant Seimo nariu. Šiuo metu nukentėjusiais yra pripažinti 4 asmenys, tuo metu buvę mažamečiais arba nepilnamečiais. Detalesnė informacija apie galimai įvykdytų nusikalstamų veikų aplinkybes, laiką, vietą, ryšį su įtariamuoju ir kitas teikiama nebus, siekiant užtikrinti nukentėjusiųjų teisę į konfidencialumą.

Prokuroro nutarimu įtariamajam paskirtos dvi kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti su įpareigojimu nebendrauti su nukentėjusiais asmenimis bei dokumentų paėmimas. Įtariamajam bei jo gynėjui pasirašytinai uždrausta teikti tretiesiems asmenims informaciją apie tyrimą ir jo duomenis nukentėjusiųjų teisių užtikrinimo tikslais.

Man, kaip buvusiam pareigūnui, pasidarė labai keista, kodėl pedofilija įtariamas asmuo vis dar vaikšto laisvėje, kodėl jam neskiriamos griežtesnės kardomosios priemonės, tokios kaip sulaikymas ar izoliavimas nuo visuomenės, nusiunčiant jį į įkalinimo įstaigą?.. Arba bent jau apykojės uždėjimas, kad būtų galima sekti jo buvimo vietą. 

Kodėl būtina Bartoševičių izoliuoti nuo visuomenės?

Viena priežastis yra ta, kad pačiam pedofilui būti laisvėje yra didžiulė grėsmė (su juo gali būti bandoma susidoroti, be to, prisiminkime ir Garliavos pedofilijos byloje Drąsiaus Kedžio likimą, o taip pat pedofilija kaltinto Andriaus Ūso likimą – jie abu rasti negyvi), o kita, kad šis gali bandyti daryti spaudimą nukentėjusiems, kurie dar nesikreipė į teisėsaugą (tokių gali būti ir ne vienas). Yra ir dar viena priežastis, kodėl jam reikėtų skirti griežtesnę kardomąją priemonę: tai galimai dar vis tebesantis potraukis į pedofiliją. Taip pat jis gali pradėti vartoti alkoholį, svaigintis iš nevilties ir padaryti dar daugiau žalos visuomenei.

Gali būti, kad visa tai padaryta sąmoningai

Gali būti ir dar viena versija: kad jam dabar suteikta laisvė susitvarkyti savo „darbelius”, kad paskui netektų atsidurti kalėjime daugiau nei 10-čiai metų. Jeigu Kristijonas buvo pedofilas – „vienišius”, tai Ūso likimas jam negresia, bet jeigu jis priklausė aukštesnio rango ir aukštas pareigas užimančių pedofilų klanui, juo galimai bus tiesiog bandoma atsikratyti, nes klanui toks asmuo tampa pavojingas.

Nenustebkite, jei Kristijoną ras nusižudžiusį – neva, jis neatlaikė spaudimo… Gali būti ir visokių kitų atvejų, bet jeigu tai nutiks, tuomet bus galima teigti, kad Bartoševičius galimai priklausė aukštesniam pedofilų klanui.

Laukime tęsinio…

Jūsų skaitytojas ir žiūrovas Juozelis, buvęs kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrėjas

https://youtu.be/avBGxoimEJ0