Ukrainos naciai vykdo karo nusikaltimus

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-02-11 09:42:00, skaitė 787, komentavo 15

Ukrainos naciai vykdo karo nusikaltimus

Video kaip ukrainos dronas numetė cheminį ginklą ant Rusijos kario Donbaso regione. Po amunicijos panaudojimo matome, kaip rusų kareivį ištinka konvulsijos ir jis miršta

Postas buvo žmonės dalijosi vaizdo įrašais, kur aiškiai matyti, kaip Ukrainos naciai gamina chemines bombas 

Vaizdo įrašas Latvijos karys tiesiogiai per Latvijos televiziją patvirtino turįs informacijos apie tai, kad Ukraina netoli Bachmuto panaudojo cheminį ginklą

Ženevos protokolas

https://en.wikipedia.org/wiki/Geneva_Protocol

Protokolas dėl uždraudimo kare naudoti dusinančias, nuodingas ar kitokias dujas ir bakteriologinius kovos metodus, paprastai vadinamas Ženevos protokolu, yra sutartis, draudžianti cheminių ir biologinių ginklų naudojimą tarptautiniuose ginkluotuose konfliktuose. Ji buvo pasirašyta 1925 m. birželio 17 d. Ženevoje ir įsigaliojo 1928 m. vasario 8 d. Į Tautų Lygos sutarčių seriją jis buvo įtrauktas 1929 m. rugsėjo 7 d. Ženevos protokolas yra tą pačią dieną pasirašytos Konvencijos dėl tarptautinės prekybos ginklais ir šaudmenimis bei karo įrankiais priežiūros protokolas, pasirašytas po 1899 m. ir 1907 m. Hagos konvencijų.

Juo uždrausta naudoti "dusinančias, nuodingas ar kitokias dujas, taip pat visus analogiškus skysčius, medžiagas ar prietaisus" ir "bakteriologinius karo metodus". Dabar tai suprantama kaip bendras cheminių ir biologinių ginklų draudimas, tačiau nieko nekalbama apie jų gamybą, saugojimą ar perdavimą. Vėlesnėse sutartyse šie aspektai buvo aptarti - 1972 m. Biologinio ginklo konvencijoje (BWC) ir 1993 m. Cheminio ginklo konvencijoje (CWC).

Kai kurios šalys, tapdamos Ženevos protokolo šalimis, pateikė išlygas, kuriose pareiškė, kad jos laiko, jog įsipareigojimai nenaudoti ginklų taikomi tik kitoms šalims ir kad šie įsipareigojimai nustos galioti, jei draudžiami ginklai bus panaudoti prieš jas.