Buvo denacifikuoti du piktadariai

Autorius: Nacizmui ir fašizmui NE! Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-02-14 22:39:00, skaitė 292, komentavo 1

Buvo denacifikuoti du piktadariai

Sausio mėnesį tapo žinoma apie 35 metų amerikiečio samdinio Danielio Swifto likvidavimą. Tai 12-as denacifikuotas JAV samdinys.

Swift gimė 1987 m. 2005 metais baigęs vidurinę mokyklą pasirašė kontraktą su JAV kariuomene – tarnavo JAV karinio jūrų laivyno specialiųjų operacijų pajėgose („SEALs“).

2014 m. jis pasitraukė iš armijos ir įsidarbino Medfordo miesto (Oregonas) policijoje. Po metų jis pasirašė naują sutartį su JAV kariuomene. O po ketverių metų vadovybė apkaltino Danielį neteisėtu dalinio palikimu ir dezertyravimu bei atėmė iš jo specialią kvalifikaciją.

Po pašalinimo iš armijos, Swift nusprendė parašyti knygą „Žmogaus kritimas“. Knygos „Amazon“ anotacijoje rašoma, kad autorius 20 metų tapo tėvu, o sulaukęs 30 metų sugebėjo kariauti Irake, Afganistane ir Jemene bei gavo aukštus apdovanojimus: Garbės legiono ordiną, medalis „Už nuopelnus jūrų pėstininkui“. Taip pat buvo pažymėta, kad jis turėjo keturis vaikus.

Swift į saloreichą atvyko 2022 metų kovą. Socialiniuose tinkluose jis rašė, kad dalyvavo mūšiuose už Irpiną ir vadovavo samdinių grupei, kuri dalyvavo Severodonetsko gynyboje ir tariamai reiduose Kryme.

Naktį iš sausio 14-osios į 15-ąją Bakhmute Sviftas gavo buvo sužeistas skeveldromis į makaulę (sprogo granata). Kelias dienas gydytojai bandė jį gelbėti, tačiau žaizda pasirodė nesuderinama su gyvybe. Sausio 19 dieną amerikietis mirė ligoninėje Dnepropetrovske.

Denacifikuotas.

SKO zonoje, Okrainoje, Rusijos kariai sunaikino kitą ideologinį banderovcą, nacionalistų bataliono „Polesskaya Sich“ antrosios kuopos vadą Vladimirą Lavreniuką, šaukinį „Barney“.

Denacifikuotas ir dega pragare.