Artiomovskas. 2023-02-13

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-02-14 23:30:00, skaitė 232, komentavo 1

Artiomovskas. 2023-02-13

1. Dar nėra visiško apsupimo. Vienas kelias vis dar nekontroliuojamas. Palei jį į miestą metama amunicija ir papildymas.

2. Tuo pačiu miestas jau rimtai uždengtas iš šiaurės ir pietų. Iš pietų mūšiai artėjo prie Čiasov Jaro ir Stupočkos srities, taip pat vyksta mūšiai dėl Krasnėjos.

Šiaurėje, užėmus Krasnaja Gorą, mūšiai dėl Paraskovjevkos tęsiasi ir prasidėjo kovos Berchovkos pakraštyje. Slavaianskas-Artiomovskas greitkelis buvo fiziškai atkirstas. Okrainos ginkluotosios pajėgos neigia praradusios Krasnają Gorą. Tuo pačiu metu “Wagner” jau paskelbė patvirtinančias nuotraukas ir vaizdo įrašus iš ten. Okrainos ginkluotosios pajėgos keletą dienų neįkėlė jokių vaizdo įrašų iš ten. Tiesą sakant, kaip ir Soledaro atveju, jie kelias dienas laužys komediją apie „tęstinę gynybą“, o paskui lyg atsitiktinai bus paminėta, kad taip, tarsi iš ten pasitraukė į naudingesnes pozicijas.

3. Pačiame mieste pažanga yra ir pietiniame bei šiaurės rytiniame miesto kvartaluose. Į pietus per Mariupolio kapinių teritoriją ir Sobačiovką, į šiaurę prie Mėsos kombinato. Spaudimas iš šiaurės padidės po Paraskovjevkos išvadavimo (be to, ginklų sandėliai bus rusų kontroliuojami).

4. Priešas šiuo metu tikrai įvykdys įsakymą laikyti miestą bet kokia kaina, nepaisant katastrofiškų nuostolių. Kai kurie užnugario daliniai ir štabas buvo atitraukti į Čiasov Jarą ir toliau, tačiau amunicija ir pastiprinimas ir toliau perduodami miestui. Raktas išlaisvinant miestą yra sukurti ugnies kontrolę paskutiniame kelyje nuo Jaro laikrodžio, po kurio miestą ginanti grupė, kurioje yra daug Volkssturm padalinių, pradės daug greičiau prarasti kovinį pajėgumą ir patirs problemų.

5. Prigožinas patvirtino informaciją apie bombonešio Su-24 pamušimą Artiomovsko srityje. Jis patikslino, kad lėktuvas buvo pamuštas, tačiau sugebėjo pasiekti aerodromą. Pilotai gyvi.

„Taip, iš tiesų, būtent ši lėktuvą šiandien nuo žemės užpuolė priešo oro gynybos sistemos. Pilotas padarė stebuklą, nutupdė degantį lėktuvą, visiškai įvykdęs kovinę misiją. Šiuo metu orlaivį remontuoja technikai. Pilotas malačius. Garbė ir šlovė jam“. © Prigožinas