Savaeigis senis Bidonas Kijeve

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-02-21 21:29:00, skaitė 435, komentavo 7

Savaeigis senis Bidonas Kijeve

Okrainos visuomenė (ir pusiau oficiali, ir tariamai opozicinė) deda visas pastangas, kad šiandieninį Bidono vizitą Kijeve pristatytų kaip kažką grandiozinio. Kažkokia pergalė ir antausis Maskvai. Manau, Maskva apie šį vizitą buvo informuota iš anksto (daug anksčiau, nei daugelis galvoja) ir lygiai dėl tos pačios priežasties, kaip įprasta (kad ir kaip tai nutiktų).

Tuo pačiu akivaizdu, kad Džozepui, o tiksliau jo komandai (seniui viso to nereikia) pagrindinis dalykas yra piaras. Ir šis vizitas yra svarbus jo būsimos rinkimų kampanijos pradžiai.

Zelenskiui vizitas ne mažiau svarbus. Viena vertus, jis pabrėžia tariamą jo svarbą, kita vertus... patogią priežastį nukreipti dėmesį nuo Artemovsko, kur saloreicho ginkluotųjų pajėgų katastrofa nenumaldomai artėja.

P.S.

Na, aš tuoj pat atsakysiu visiems, kurie sako, kad Rusijos bailiai nepasinaudojo galimybe. Mano klausimas jiems bus paprastas ir sunkus vienu metu: "Kodėl?" Na, iš tikrųjų, kodėl kas nors norėtų nužudyti „savaeigį senį“? Ar labai svarbu, kas bus kitas JAV prezidentas? Ar tai ką nors pakeis?

P.P.S.

Bidonas atvyko į Kijevą tik dėl to, kad niekas neketino į jį šaudyti, kaip į Zelenskį. Verta priminti, kad JAV prezidentai atvyko aplankyti savo marionečių Vietname, Irake, Afganistane. Kuo viskas baigėsi toms marionetėms ir Jungtinėms Amerikos Valstybėms, mes žinome.

O jei kas neatsimena, priminsiu ir papasakosiu trumpą istorija apie jankių prezidenta Niksoną.

Niksonas Saigone – Bidenas Kijeve: istorija kartojasi? 1969 m. liepos 30 d. – JAV prezidentas Richardas Niksonas netikėtai lankėsi kariaujančiame Pietų Vietname, kur jį pasveikino prezidentas-marionetė Nguyenas Van Thieu.

1974 m. rugpjūčio 9 d. – susidūręs su gresia apkalta, Niksonas tapo vieninteliu JAV prezidentu, išėjusiu į pensiją anksčiau laiko. 1975 m. balandžio 21 d. - Pietų Vietnamo režimo žlugimo metu, Nguyen Van Thieu apkaltina Jungtines Valstijas: „Jūs netesėjote savo pažadų! Tai nežmoniška! Mes kovojame prieš Rusiją ir Kiniją! Jūs pabėgate ir priverčiate mus atlikti darbą, kurio negalėtumėte padaryti. Ar amerikiečio žodžiai šiandien patikimi?!”

1975 m. balandžio 30 d. – Saigonas griuvo ir baigėsi karas. Nguyen Van Thieu bėga į Taivaną transporto lėktuvu C-118.

Istorija vėl kartojasi. Galimai...O kada gi litukrijos chunta bėgs? Klausimas retorinis.