Istorija apie pirmąjį likviduotą jankį, kovojusį saloreicho ginkluotųjų pajėgų pusėje

Autorius: Fašizmui ir nacizmui NE! Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-02-23 22:12:00, skaitė 528, komentavo 22

Istorija apie pirmąjį likviduotą jankį, kovojusį saloreicho ginkluotųjų pajėgų pusėje

„Aš pasirašiau sutartį su Amerikos Privačia karine kompanija“: istorija apie pirmąjį likviduotą amerikietį, kovojusį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pusėje.

Praeitų metų balandžio pabaigoje, tapo žinoma apie 22 metų amerikiečių samdinio Willo Josepho Kanselio mirtį Okrainoje. Manoma, kad tai pirmasis žuvęs JAVų pilietis, kovojęs Okrainos nacių pusėje.

Džozefas gimė 1999 m. Niujorko valstijoje. 2017 metais baigęs vidurinę mokyklą, jis pasirašė sutartį su JAV armija. Jis tarnavo šauliu viename iš jūrų pėstininkų korpuso padalinių, kurie buvo dislokuoti Camp Lejeune (Šiaurės Karolina).

2020 metais Kancelas buvo teisiamas už tai, kad atvyko į karinę bazę su savo ginklais. Karinis tribunolas jam skyrė penkių mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Atlikęs bausmę jis persikėlė į Tenesį ir įsidarbino kalėjimo prižiūrėtoju. Pasak Cancelio motinos, 2022 metų vasario pabaigoje jam buvo pasiūlytas darbas Amerikos privačioje karinėje kompanijoje PKK). Ji pasakojo, kad prasidėjus SKO, kompanija ieškojo kariškių, pasiruošusių papildomai užsidirbti.

Džozefas sutiko ir kovo 13 dieną atvyko į Okrainą. Su kokiu PKK jos sūnus pasirašė sutartį, moteris nenurodė. Savo ruožtu Amerikos žiniasklaida, turėdama omenyje Kanselio kolegą, 32 metų amerikiečių samdinį Cameroną Van Camp, rašė, kad Džozefas pasirašė sutartį ne su PKK, o su Okrainos „Užsienio legionu“.

Van Camp žurnalistams sakė, kad komanda, kurioje buvo Kanselis, dalyvavo mūšiuose už Irpiną. 2022 m. balandžio 25 d. grupė kovotojų su Kanseliu buvo apšaudyta. Liudininkų teigimu, Kanselis žuvo.

Samdinio kūnas kol kas nerastas. Jis paliko sūnų.

P.S.

Kadangi praktiškai praėjo metai, o kūnas taip ir nerastas, matyt jankis buvo pakastas Okrainos žemėje bevardžiame kape.

Denacifikuotas.