Vasario nelaimių Pindostane paslaptis

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2023-03-05 04:59:00, skaitė 467, komentavo 5

Vasario nelaimių Pindostane paslaptis

Per tris vasario savaites USA įvyko trys didelės katastrofos, kurios kelia minčių arba apie diversijas, arba neįtikėtinus sutapimus, arba apie visišką Pindostano transporto ir pramonės infrastruktūros susidėvėjimą ar žlugimą.

2023 metų vasario 3 dieną geležinkelių kompanijos "Norfolk Southern Railway" krovininis traukinys, pakrautas ypatingai toksiškomis cheminėmis medžiagomis, nuvažiavo nuo bėgių Ohajo ir Pensilvanijos valstijų pasienyje netoli IST Palestaino – miesto, kuriame gyvena 4700 žmonių.

Traukinį sudarė trys lokomotyvai, devyni tušti vagonai ir 141 pakrautas vagonas. Traukinys važiavo iš Sent Luiso geležinkelių asociacijos terminalo Medisone, Ilinojaus valstijoje, į kompanijos "Norfolk Southern'' Konveij-Jardą, santį Konvejaus mieste, Pensilvanijos valstijoje. 2,8 kilometro ilgio traukinio lokomotyve buvo mašinistas, konduktorius ir stažuotojas.

50 vagonų nulėkė nuo bėgių. 20 vagonų buvo ypatingai toksiškos medžiagosų – vinilo chloridas, butilakrilatas, etilheksilakrilatas, etilenglikolis, monobutilo eteris, izobutilenas, degių skysčių ir benzolo darinių.

Po traukinio katastrofos įvyko didžiausias nuodingų medžiagų nuotėkis naujausioje istorijoje – keli šimtai tonų vinilo chlorido pateko į dirvožemį ir vietines upes. USA valdžia suskubo pasakyti, kad nors vietinėse upėse buvo rasta daugiau nei trys tūkstančiai negyvų žuvų, „nerimauti nėra pagrindo“.

Viena iš apvirtusio traukinio cisternų pradėjo degti. Tada gelbėtojai iškasė tranšėją, kad nuleistu chemines medžiagas, o po to atidarė ir padegė kitas cisternas, siekdami surengti „kontroliuojamą degimą“, neva nežinodami, kad deginant vinilo chloridą įvyksta sprogimas ir susidaro nuodingos dujos fosgenas.

Po siaubingo sprogimo fosgenas susimaišė su debesimis ir pradėjo plisti visoje Ohajo valstijoje. Upės ir ežerai 50 mylių (80 km) spinduliu buvo paveikti toksiško  užteršimo.

Pidostano valdžia bandė nutylėti katastrofą. Pirmoji publikacija „ABC News“ pasirodė tik vasario 14 dieną. Praėjus dviem dienoms po tariamo visiško vinilo chlorido ir kitų toksinių medžiagų sunaikinimo, evakuotiesiems gyventojams buvo leista grįžti į savo namus, tačiau juos pradėjo skaudėti galvas, pykinti ir atsirasti kitų sunkaus apsinuodijimo padarinių.

Tik praėjus 11 dienų po nelaimės oficialūs asmenys patarė gyventojams naudoti tik buteliuose išpilstytą vandenį, kol tyrimai patvirtins, ar vietinį vandenį saugu gerti. Valdžios pareigūnai sulaikydavo žurnalistus, kurie bandė dirbti katastrofos zonoje.

Vasario 20 dieną, tą pačią dieną kaip Ist Palestaino traukinio katastrofa, žalvario ir bronzos lydinių bendrovės „Schumann & Co.“ plieno gamykloje Bedforde, Ohajo valstijoje, įvyko sprogimas. Gamyklos pastatas užsiliepsnojo, o aplinkinėse iškrito išsilydžiusio metalo lietus. Sužeista 13 žmonių, vienas iš jų mirė. Vietos gyventojai dar ilgą skundėsi dūmais ir degančios naftos smarve, nors ugniagesiai tvirtino, kad gaisras buvo suvaldytas.

Liudininkai pranešė, kad įvyko du sprogimai: mažas, po kurio sekė jau didesnis. Gamyklos murinė siena buvo visiškai nušluota sprogimo bangos, o išsilaksčiusios plytos sugriovė šalia esančias įmones.

Sprogimo priežastys iki šiol vis dar nenustatytos. Norėdami ištirti katastrofą, iš Toksikologijos ir aplinkos apsaugos centro (CTEH), Litl Roko miestas, Arkanzaso valstija, į Ohają išskrido dvimotoris „Beech BE20“ lėktuvas su penkiais CTEH specialistais. Dėl nežinomų priežasčių lėktuvas sprogo vos atsiplėšęs nuo kilimo-tūpimo tako. Visi penki ekspertai, skridę tirti sprogimo Bedforde priežasčių, žuvo.

Socialinėse kloakose (tinkluose) ėmė plisti konspirologinės versijos apie virtinę šių katastrofų. Populiarus tinklaraštininkas Stivas Pitersas, gyvenantis Ist Palestaine, tiesai šviesiai kalba apie piktavališkus ketinimus visuose šiuose incidentuose.

Vasario 24 dieną, Teksase, Dirk Kriko mieste, naftos perdirbimo gamykloje, priklausančioje Meksikos valstybinei naftos ir dujų bendrovei „Petroleos Mexicanos“ (Pemex), kilo gaisras. Dėl keisto sutapimo Meksikos Verakruso valstijoje vienu metu užsiliepsnojo dar dvi šios įmonės gamyklos. Aštuoni žmonės buvo sužeisti, keli žmonės dingo be žinios. Gaisrų priežastys nenustatytos, ryšys tarp trijų gaisrų taip pat neaptiktas.

Pirmoji pavasario diena buvo pažymėta dideliu cheminių medžiagų išsiliejimu kompanijos "Lavelle Industries" gamykloje Biorlingtone, Viskonsino valstija. Gamyklos darbuotojai buvo evakuoti, cheminių medžiagų išsiliejimas likviduotas, tačiau net  ir po to avarinės pagalbos komanda uždraudė žmonėms patekti į gamyklos pastatą. Išskyrus „FoxNews“, jokia kita didelė pindostano fake news nepranešė apie šitą nelaimingą atsitikimą.

Nerimą kelia tai, kad FTB nedalyvauja tiriant visas šias katastrofas, tai yra a priori daroma prielaida, kad visi šie incidentai yra technologinio pobūdžio arba juos sukelė liūdnai pagarsėjęs žmogiškasis faktorius. Kenkėjiški ketinimai yra  net nesvarstomi. Kaip netiriami chocholų, padafilų, pidarasų ir iškrypėlių nusikaltimai Lietuvoje.

Verta atkreipti dėmesį į USA atstovų rūmų Kongreso narės iš respublikonų partijos Medžori Teilor  Grin iniciatyvą, kuri pasisakė už valstijų "nacionalines skyrybas“, priklausomai nuo politinių įsitikinimų, siekiant išvengti pilietinio karo.

„Paskutinis dalykas, kurį noriu pamatyti Pindostane - pilietinis karas...“ – pasakė ji. Tačiau mes einame šia kryptimi ir su tuo reikia ką nors daryti... Respublikoniškos valstijos turėtų tapti nepriklausomos dėl kenksmingų aplinkosaugos, socialinio ir korporatyvinio valdymo (ESG) iniciatyvų dominavimo ir iškrypėliškų ideologijų dėstymo mokykloje, susijusių su lyties keitimais ir taip vadinamasis vaikų genderiniais perėjimas".

„Nacionalinės skyrybos - tai ne pilietinis karas, o neišvengiama realybė dėl nesuderinamų mūsų skirtumų“, – įsitikinusi Medžorė Teilor Grin.

Žinomas amerikonų rašytojas, populiarių knygų „Giluminė valstybė“ ir „Švietėjų nusikaltimai“ autorius Aleksas Njumenas įsitikinęs, kad pindostane pilietinis karas jau prasidėjo. Metų pradžioje jis prognozavo, kad „Deep State“ (giluminė valstybė) kels vieną krizę po kitos, kad pasėtų žmonių sumaištį ir baimę.

Kokios tikrosios pastarojo meto nelaimių Pindostane priežastys, pasakyti kol kas negalima. Stebina vien tai, kad FTB kriminalistai neprileidžiami dalyvauja tiriant nelaimių priežastis.

Pindostano valdžia kažką žino, tačiau savo žiniomis su visuomene dalintis nenori.
P.S. Dar vienas gaisras iš tos pačios parapijos.