JOLANTA BLAŽYTĖ: DEMOKRATIJA AR LIBERALIŲ VERTYBIŲ VAMZDIS?

Autorius: Jolanta Blažytė Šaltinis: https://www.facebook.com/jolan... 2023-03-05 16:54:00, skaitė 404, komentavo 17

JOLANTA BLAŽYTĖ: DEMOKRATIJA AR LIBERALIŲ VERTYBIŲ VAMZDIS?

DEMOKRATIJA AR LIBERALIŲ VERTYBIŲ VAMZDIS?

Švedijos transliuotojo SwebTV apžvalgininkas Lars Bern teigia, kad Vakarų pasaulyje jau nebeliko demokratijos. Čia liberalai sugebėjo primesti sąvoką „vertybės“, o tai reiškia, kad ne visos nuomonės yra priimtinos.

„Jeigu jūs turite „neteisingą“ vertybinę bazę ar „neteisingą“ nuomonę, tai jūs esate pašalinami iš įtakos sferos“, - teigia L. Bern

Bingo !!!!

Tik švedų apžvalgininkas turbūt nežino, kad Lietuvoje šiuo klausimu yra dar „kiečiau“. Lietuvoje gi, netelpantys į „teisingos“ nuomonės apribotą vertybinį vamzdį piliečiai yra ne tik išmetami iš įtakos sferos, bet ir patiria visą įmanomą psichologinį, emocinį ar net fizinį smurtą, kurį suorganizuoja lojalūs (ta prasme lojantys ten, kur reikia) „sisteminiai“ šuniukai.

O gal aš kažko nežinau? Gal kartais pramiegojau kokį nors referendumą, kuriame visi Lietuvos piliečiai būtų nubalsavę už tai, kad Lietuvos demokratija būtų keičiama siauru liberalių vertybių vamzdžiu, į kurį turi sulįsti visų piliečių nuomonės bei požiūriai. Na tada, tai viskas OK. Bet asmeniškai aš tokio referendumo neatsimenu.

Taigi, jei tokio referendumo nebuvo ir visuotinio žmonių sprendimo, kad „demokratija keičiama liberaliosiomis vertybėmis“ nebuvo, tai turiu prašymą visoms „vertybinėms Zosėms“.

Prašyčiau man nenurodinėti:

- ką turėčiau kalbėti ir ko nekalbėti;

- kokią nuomonę palaikyti ir kokios nepalaikyti;

- kokių ekspertų (medicinos, politikos sričių) įžvalgomis dalintis ir kokių nesidalinti;

Taigi visoms Zosėms siūlau susitarimą: jūs man nepasakokite, ką aš turėčiau kalbėti, o aš jums nesakysiu, kur jūs turite eiti.

Mat pati kol kas dar nesu įlindusi į jokį „liberalių vertybių“ vamzdį. Jei jūs pačios jau esate ten, tai linkiu gero pasibuvimo. Tik nesukirmykite ten nuo savo pačių reikšmingumo ir nepavarkite nuo rutininio darbo, kuris apsiriboja etikečių („vatnikas“, „durnius“ ir pan) spausdinimo. Na, bet jeigu ir sukirmysite, tai Pasaulis vargu ar labai dėl to liūdės...