V. Zelenskis studentams pranešė, kad Ukraina bus nugalėtoja

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/v-ze... 2023-03-05 21:22:00, skaitė 379, komentavo 6

V. Zelenskis studentams pranešė, kad Ukraina bus nugalėtoja

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paaiškino visam pasauliui, kaip po pergalės Ukraina gyvens šalia Rusijos Federacijos. Jis įsitikinęs, kad narystė Europos Sąjungoje ir NATO užtikrins saugumą.

„Be to, mes būsime šalis nugalėtoja. Ir mes būsime subjektyvūs. Labai svarbu pakeisti daugelį metų gyvavusią paradigmą. Padarysime Ukrainą galingu subjektu Europoje ne tam, kad sakytume, jog Ukraina yra kažkur šalia Rusijos, o tam, kad visi sakytų, jog Rusija yra kažkur šalia Ukrainos“, – sakė V. Zelenskis per susitikimą su studentais Lvove su Europos Parlamento pirmininke Roberta Metzola.

Volodymyras Zelenskis studentus patikino, kad Ukraina taps ES nare ir kad Europa bus su ukrainiečiais, kol jie laimės!

Roberta Metsola mano, kad Ukraina gali pradėti derybas dėl narystės ES šiais metais, šeštadienį sakė ji Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui, – rašo timesofmalta.com

Galutinis sprendimas priklausys nuo ES valstybių narių vyriausybių, kai kurios iš jų skeptiškai vertina tai, kad Ukraina gali atsigauti po karo ir įgyvendinti būtinas demokratines ir antikorupcines reformas, kad netrukus galėtų tapti nare.

Timesofmalta inf.