Ignas Vėgėlė: valdančiajai daugumai – antausis, Laisvės partijai – knockdown‘as

Autorius: Ignas Vėgėlė Šaltinis: https://www.facebook.com/Dr.Ig... 2023-03-06 16:18:00, skaitė 605, komentavo 16

Ignas Vėgėlė: valdančiajai daugumai – antausis, Laisvės partijai – knockdown‘as

#PergalėsLink

Sveikinu visus nepriklausomus komitetus ir jų „garvežius“ – išrinktuosius merus ar patekusius į antrąjį rinkimų turą. Buvo daroma viskas, kad nepriklausomų komitetų ir kandidatų savivaldoje neliktų: rinkimų kodeksas priimtas savivaldos rinkimų išvakarėse, komitetai pareigų prasme prilyginti politinėms partijoms. Bet jie atsilaikė ir dauguma didžiųjų miestų bus valdomi rinkimų komitetų.

Vilnius. Ypatingas atvejis. Niekas nenori prarasti pinigų srautų ar šiltų kėdžių. Ir vieno, ir kito Vilniuje daugiausia. Tiesa, net ir tai nepadėjo armonaitėms ir raskevičiams: šios partijos nebegelbėja net skalbimo mašinos ant susprogdinto tanko. Esu tikras, kad centrinės valdžios negebėjimas per dvejus metus privers pasirinkimą permąstyti ir tuos, kurie savivaldoje dar rinkosi dabartinės valdančiosios daugumos atstovus.

Savivalda su sava specifika. Rezultatai neatspindi rinkimų į Seimą galimo scenarijaus. Tačiau tendencijas parodo: valdančiajai daugumai – antausis, Laisvės partijai – knockdown‘as. Valdančiosios koalicijos negebėjimo pelną susižėrė socialdemokratai. Skvernelio ir Karbauskio viešas santykių aiškinimasis nebuvo naudingas nei vienam.

Susikaupkime ir neatsipalaiduokime – liko antrasis turas. Uždarymų, negebėjimo, paniekos ir žeminimo atstovų turi likti kuo mažiau, ypač merų kėdėse.